אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: רשות החשמל תפרסם מחר תעריף חדש לייצור חשמל תרמו סולארי

פרסום ראשון: רשות החשמל תפרסם מחר תעריף חדש לייצור חשמל תרמו סולארי

התעריף החדש יעמוד על 1.09 שקל לקילו ואט לשעה, לעומת 70 אגורות שנגבו קודם לכן. הרשות תפרסם את המחירים לשימוע, על מנת לקבל את תגובת הציבור

07.12.2009, 20:53 | רויטל חובל
רשות החשמל תפרסם מחר (ב') תעריף חדש לייצור חשמל בטכנולוגיה תרמו סולארית. התעריף החדש יעמוד על 1.09 שקל לקילו ואט לשעה לתחנות כוח בהיקף ייצור של עד 60 מגה ואט, ומ-60 מגה ואט ומעלה התעריף יעמוד על 0.96 שקל לקילו ואט לשעה. לתעריף זה אושרה מכסת ייצור של 500 מגה ואט בלבד.  

טכנולוגיה תרמו-סולארית פועלת כאשר אנרגיית השמש מחממת מים המורתחים לקיטור המפעיל טורבינה, וגנרטור ממיר את פעולתה לחשמל.

התעריף לייצור חשמל בטכנולוגיה הפוטו וולטאית (P.V) עומד כיום על 1.97 שקל לקילו ואט שעה למערכות סולאריות בהיקף ייצור של עד 50 קילו ואט. לאחרונה פורסם ב"כלכליסט" כי רשות החשמל צפויה להגדיל את הסבסוד שתיתן לחברות שמייצרות חשמל בטכנולוגיה תרמו סולארית. עד היום התעריף עמד על כ-70 אגורות והחברות העוסקות בתחום מאוכזבות לאחר שקיוו כי התעריף החדש יעמוד על 1.20 שקלים לקילו ואט לשעה, בהתאם לרגולציה המקובלת באירופה.

התעריף החדש אינו רלוונטי למכרז המדינה להקמת תחנות כוח תרמו סולאריות באשלים, בו המחיר ייקבע על ידי החברות המשתתפות במכרז.

היוזמה הפרטית היחידה להקמת תחנת כוח תרמו סולארית היא של חברת שיכון ובינוי מקבוצת אריסון. בספטמבר האחרון קיבלה החברה אישור להקמת תחנת כוח תרמו־סולארית בהיקף ייצור של 100 מגה־ואט בשטח של 3,000 דונם בסמוך לקיבוץ צאלים שבנגב. עלות הפרויקט נאמדת ב־400 מיליון דולר.

התעריף החדש יפורסם לשימוע ציבורי כדי לקבל את תגובות הציבור, אשר אמור בסופו של דבר לממן את הסובסידיה.

עד סוף החודש אמורה רשות החשמל לפרסם את ההסדרה להקמת מתקנים בינוניים בטכנולוגיה הפוטו־וולטאית (עד 5 מגה־ואט). כפי שפורסם ב"כלכליסט", ברשות החשמל נשקלת בקשה של חברות אנרגיה, שלפיה התעריף התרמו־סולארי החדש ישמש גם כתעריף למתקנים הגדולים (מעל 5 מגה־ואט) בטכנולוגיה הפוטו־וולטאית.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
להלן ההסבר למה אין תחליף לתחנת כח פחמית
ראשית, ניתן להגיע לרמת זיהום נמוכה ביותר בתחנות כח פחמיות ע"י שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שונות וכן בעזרת התקנת מסננים. מי שמביט בתחנות הכח בארץ לא רואה עשן שחור מיתמר מהן, אלא מעט עשן לבן. מידת הזיהום שמייצרת תחנה כזאת למי גר במרחק של קילומטרים בודדים הוא זניח. לדוגמא: המכונית שעברה עכשיו ברחוב שלך, יצרה זיהום השווה ליום שלם של תחנה פחמית המרוחקת שלושה עד חמישה קילומטר ממך. ואם זה היה אוטובוס, אז זה שקול לשבוע זיהום מהתחנה. תחנות סולריות או כאלה שמשתמשות באנרגית רוח או גלים הן מאוד נחמדות אבל הן לא מסוגלות להפיק אנרגיה רבה. תחנות כח גרעיניות הן יעילות ביותר. עד שיש דליפה בכור. בצ'רנוביל המשמעות הייתה זיהום בשטח של אלפי קמ"ר. בארץ המשמעות תהיה סוף המפעל הציוני והפיכתה של ארץ ישראל לבלתי ראויה למגורים למשך אלפי שנים. גם אם האיראנים ירצו לחסל אותנו, הם לא יצטרכו בכלל להשקיע דולר אחד בפיתוח פצצה גרעינית. טיל שיהאב אחד עם 500 ק"ג חומר נפץ, על התחנה, יעשה את העבודה. התנגדות נוספת להקמת תחנת כח פחמית מגיעה מכל מיני בעלי הון שהשקיעו (או שרוצים להשקיע) בתחנות המייצרות אנרגיה סולרית. המדינה, בנדיבותה הידועה כלפי בעלי הון, התחייבה לקנות מהם את החשמל במחיר הגבוה פי 4 מהמחיר שבו היא מוכרת אותו ללקוחות וברור שאם תהיה תחנת כח נוספת, המדינה תתקשה להצדיק את הסבסוד הזה. בקיצור, בלי תחנת כח נוספת, חברת החשמל לא תוכל לספק את הדרישות הגדלות בשל גידול האוכלוסיה, התפתחות התעשייה והגידול בכמות המזגנים.
מהנדס חשמל  |  08.12.09
4.
אבל מה השימוש האלטרנטיבי לאותו השטח יא מוהנדיס?
אם לא התחנה אז תהיה שם שממה... בעזרת התחנה שם נקבל: 1.אנרגיה נקיה. 2.הספקת עוד משרות בדרום. 3.החלשת המונופול של חברת חשמל. 4. הקטנת מספר ההברחות ספציפית באיזור ההוא. 5.all of the above. מה הקשר בין מה שכתבת להיותך מהנדס חשמל? זה טיעון מחזק? אני אוהב את הפחיות הקטנות של הקולה בטיסות טרנס אטלנטיות. נו אז. לילה טוב.
מהנדס חשמל אמיתי  |  07.12.09
לכל התגובות