אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם הגיעה שעתן של חברות השבבים? צילום: shutterstock

האם הגיעה שעתן של חברות השבבים?

השיפור בכלכלה העולמית משחק לטובתן של חברות השבבים. סטנדרד אנד פור'ס מאמינים שהשנה הקרובה תשפר את הרווחיות בענף

08.12.2009, 11:59 | Standard & Poor's

מגזר טכנולוגיית המידע הכלול במדד S&P 500 ידע עליות ומורדות בשנה האחרונה, וכך גם חברות המוליכים למחצה הכלולות במדד הרחב S&P 1500. מתחילת 2009 עד אמצע נובמבר היכו המניות של חברות המוליכים למחצה את מדד S&P 1500, אבל מאמצע אוגוסט עד אמצע נובמבר היכה המדד את המניות.

אמנם הרבה מאוד ענפים שאינם מתחומי הטכנולוגיה הניבו תוצאות מרשימות מתחילת השנה, אך נדמה כי הם אינם בנויים להצלחה בטווח הארוך. לעומתם, ענף המוליכים למחצה הוא שונה, והאנליסטים של חברת המחקר סטנדרד אנד פור'ס מאמינים שהוא נשען על אדנים חזקים היכולים לשאת אותו לאורך זמן.

מגזר המוליכים למחצה במדד S&P 1500 כולל 37 מניות, אשר 11 מהן זכו להמלצת "קנייה חזקה" או "קנייה" מטעם האנליסטים של סטנדרד אנד פור'ס (ראו טבלה). ההמלצות של חברת המחקר הן לשנה הקרובה, למרות ההערכה שהיקף ההכנסות בתעשיית השבבים עתיד לצנוח השנה בכ־19% (לעומת ירידה של 3% בלבד ב־2008).

בסטנדרד אנד פור'ס מאמינים שהגרוע מכל כבר נמצא מאחורינו, ושהצמיחה בתעשיית המוליכים למחצה תתחדש ברבעונים הקרובים. אשר ל־2010, חברת המחקר צופה צמיחה של 9% בהיקף המכירות בתעשייה.

שוקי הקצה מתחממים

האנליסטים של סטנדרד אנד פור'ס - הנסמכים גם על מחקרים חיצוניים וגם על הדו"חות הכספיים של החברות עצמן - חוזים עלייה בהיקף המשלוחים של המוצרים בענף המוליכים למחצה המיועדים לשוקי קצה (כגון מחשבים, טלפונים ניידים ומוצרי אלקטרוניקה נוספים המיועדים לצרכן הסופי). שוקי קצה אלו אחראים לשיעור גבוה מאוד מהביקושים בתעשיית המוליכים למחצה.

המיתון העולמי הפחית את הביקושים בשוקי הקצה, ויצרני השבבים הורידו את קצב הייצור במפעלים כדי לנהל ביעילות רבה יותר את המלאים שלהם. גם לקוחותיהם החלו לפקח בזהירות רבה יותר על המלאים שלהם, כדי לצבור יותר מזומנים.

כעת, כשהמלאים התרוקנו וכשיש התאוששות במצבה של הכלכלה העולמית, אפשר להבחין בביקושים חזקים יותר בקרב שוקי הקצה, ואלו עתידים לתמוך בצמיחת היקף המכירות בתעשייה.

הרווחים גדלים

יצרני השבבים היו עסוקים עד לאחרונה בקיצוץ הוצאות (קבועות ומשתנות), אך מאחר שחלה צמיחה בהיקף ההזמנות ובביקושים לייצור, חברת המחקר סבורה שהתעשייה כולה עומדת לפני רווחיות גבוהה יותר - גם אם היקף המכירות עלול להיות נמוך מבעבר.

בטווח הארוך מאמינים בסטנדרד אנד פור'ס כי תחול האטה בשיעורי הצמיחה של תעשיית המוליכים למחצה, והם יתייצבו על קצב צמיחת התמ"ג בעולם. בצד התייצבות ברווחים, תחול ירידה ברמת הסיכון העסקי של החברות. נוסף על כך, התעשייה עוברת שינוי, וחברות המוליכים למחצה בוחרות יותר ויותר להעביר את הייצור לקבלנים, ולהתמקד בתכנון ופיתוח בלבד או בייצור חלקי. לדעת סטנדרד אנד פור'ס, יתרום הדבר למבנה הוצאות גמיש יותר ויפחית את התנודתיות בשיעורי הרווח של החברות בתעשייה.

לסיכום, בסטנדרד אנד פור'ס מאמינים שנתוני היסוד של תעשיית המוליכים למחצה הם חיוביים - כפועל יוצא של השיפור בתנאים הכלכליים בעולם. עם זאת, אין להתעלם מהסיכונים הגלומים בתעשייה ויש לשים לב כי מכפיל הרווח שלה (שווי השוק של החברות חלקי הרווח הנקי שלהן) גבוה כעת מרמותיו ההיסטוריות.

ואולם צמיחת הרווחים ב־2010 אמורה לאזן את מכפילי הרווח הגבוהים, ולתרום לרוח הטובה השורה על התעשייה בטווח הקצר.

תגיות