אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציג סאן בוועדת הכנסת: "אין כוונה להעביר את מפעל תרו להודו" צילום: אוראל כהן

נציג סאן בוועדת הכנסת: "אין כוונה להעביר את מפעל תרו להודו"

עובדי תרו טענו כי נסיונם לקבל התחייבות כלשהי על עתידם של העובדים מצד סאן נתקלה בהתעלמות מוחלטת. במקביל, יו"ר תרו בארי לוויט מגייס את בעלי מניות המיעוט במאבקו בנסיון ההשתלטות של סאן

08.12.2009, 15:11 | שניר הנדלר ותומר אביטל

בארי לוויט יו"ר דירקטוריון תרו שיגר היום (ג') מכתב לבעלי המניות של חברת הפרמצבטיקה הישראלית וביקש לגייסם למאבקו בניסיון השתלטותה של סאן ההודית על החברה. מכתבו של לוויט, משוגר במקביל לדיון המתקיים היום בכנסת הדן במקרים של חברות מחו"ל המשתלטות על חברות מישראל - מה שמוביל לסגירת מפעלים בישראל.

"בתשעת החודשים האחרונים נמצאת תרו במאבק חסר תקדים בו מנסה חברת סאן להשתלט על תרו בכל האמצעים האפשריים מלבד אחד: הסכמה לדרישת הדירקטוריון כי סאן תציע מחיר הוגן לבעלי המניות". כך התייחס לוויט להסכם המיזוג עם סאן, במסגרתו היתה החברה ההודית אמורה לשלם לבעלי המניות 7.75 דולר למניה, סכום נמוך משמעותית מזה שביקשה לקבל משפחת לוויט וקרן טמפלטון, המחזיקה בשיעור של 10% ממניותיה של החברה הישראלית.

סירובם של לוויט והקרן בניהולו של גורו ההשקעות מארק מוביוס, הביאו אותם להגיש עירעור לבית המשפט העליון בישראל בטענה כי סאן, לאחר שפרסמה הצעת רכש עויינת, סירבה בעצם לקיים את החוק הישראלי בדבר "הצעת רכש מיוחדת" שנועד להגן על ערך מניותיהם של בעלי מניות המיעוט אליהם פונה לוויט במכתבו.

עוד חושף לוויט את חששו כי במהלך זה של סאן יפלו מחזיקי מניות המיעוט קורבן לגורל זהה לזה של בעלי מניות המיעוט של חברה ציבורית אחרת שבשליטת סאן – קאראקו, שרק בחודש יוני האחרון נסגרו כל קווי הייצור שלה והמלאי שלה הוחרם על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA).

מכתבו של לוויט מגיע שבוע בלבד לאחר שקרן טמפלטון החליטה להסיר את שמה מהערעור שהגישה יחד עם תרו.

נציג סאן: "אין כוונה להעתיק את מפעל תרו להודו"

הדיון בכנסת התקיים בעקבות חששם של העובדים של תרו כי סאן תעביר את פעילות המפעל להודו ובכך יאבדו את משרתם. לפני מספר חודשים פנו העובדים ליו"ר חברת סאן מר דיליפ שאנגווי וביקשו ממנו לחתום על מסמך הבנות בו הוא מתחייב כי לא יעביר את פסי היצור של תרו להודו לאחר סגירת העיסקה.

עו"ד ישראל לשם, המייצג את סאן בישראל אמר בוועדה כי אין כוונה להעתיק את תרו להודו. לשם הצהיר כי "סאן האמינה בתרו ולמעשה הצילה אותה מפשיטת רגל כאשר הזרימה לה סכום של 250 מיליון שקל להבראתה. העסקה לא הושלמה עדיין כי הבעלים המקורים של תרו מסרב לקיים את ההסכם. הנושא נידון בערכאות בתי המשפט. בית המשפט המחוזי כבר פסק לטובתנו ואנו מחכים לפסיקת בג"צ. אין כוונה להעביר את המפעל מישראל. מדובר במפעל איכותי".

ח"כ חיים כץ אמר לעובדי תרו "טרפדו את העסקה עד שתקבלו את זכויותיכם כעובדים. יש לכם דלת פתוחה ותוכלו לחזור לוועדה ולרתום את הכוח של הכנסת לטובת שמירת מקום הפרנסה שלכם". יושב ראש ועד עובדי תרו עדי חיון ציין כי כל נסיונם לקבל התחייבות כלשהי על דאגה לעובדים מצד סאן נתקלה בהתעלמות מוחלטת.

מחברת סאן נמסר בתגובה לידיעה כי כבר לפני למעלה משנה שלחה סאן מכתבים רשמיים, הן ליו"ר ועד עובדי תרו והן לראש עיריית חיפה, בהם ציינה במפורש כי בכוונתה להמשיך להפעיל את המפעל בחיפה ואף להגדיל את פעילות הייצור, המחקר והפיתוח של תרו בחיפה. סאן ציינה במכתביה, כי אין בכוונתה לפטר עובדים במפעל תרו בחיפה.

בסביבת עובדי תרו שללו טענה זאת וציינו כי במקום ללכת סחור וסחור, על חברת סאן להתחייב בכתב בחוזה כי אינה מתכוונת להעביר את המפעל להודו. "מדובר במפעל רווחי שמשלם כיום את כל חובותיו. יש מספיק בריחת מוחות מישראל מבלי שישראל תעודד חברות זרות לרכוש חברות ישראליות ולהוציא אותן מהארץ", אמרו בסביבת העובדים.

תגיות