אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המועצה הארצית לתכנון ובנייה: העיר חריש - קציר תורחב ב-1,000 דונם בלבד צילום: אלעד גרשגורן

המועצה הארצית לתכנון ובנייה: העיר חריש - קציר תורחב ב-1,000 דונם בלבד

וזאת למרות בקשת משרד השיכון והבינוי להרחיבה ב-5,000 דונם לצורך הוספה של 7,000 יחידות דיור. החברה להגנת הטבע: "אין צורך להרחבת העיר בהיקפים כה גדולים, ניתן לתת מענה לדרישות גם בהיקפים קטנים הרבה יותר, כמו אלה שאושרו, ובכך לצמצם את הפגיעה בסביבה ובטבע"

08.12.2009, 15:38 | אורי חודי

המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום (ג') להרחיב את גבולות העיר חריש-קציר בוואדי ערה ב-1,000 דונם בלבד, ולא ב-5,000 דונם, כפי שביקש משרד הבינוי והשיכון.

את התוספת ביקשו במשרד השיכון במטרה לבנות ביישוב 7,000 יחידות דיור נוספות על כ-9,000 יחידות הדיור העתידות להיבנות בתחום הקיים. העיר חריש - קציר מיועדת על פי תוכנית משרד הבינוי והשיכון לאוכלוסייה חרדית.

המועצה הארצית גם החליטה לדחות את המלצתה של הוועדה המחוזית באותו הנושא, אשר המליצה למועצה הארצית להגדיל את שטח היישוב בכ-1,800 דונם, כאשר בשלב הראשון יתווסף שטח של 1,000 דונם ולאחר שיתחילו להיבנות יחידות הדיור החדשות במקום יתווספו עוד 800 דונם לשטח היישוב במידה ויהיה צורך בכך. כאמור, המועצה הארצית הסתפקה באישור השלב הראשון בלבד.

האישור שהעניקה המועצה הארצית לתוכנית, עתיד לעבור לאישור הממשלה בשבועות הקרובים וכשאישור זה יתקבל, תתאפשר התחלת העבודות במקום והוצאת היתרי בנייה.

נכון להיום משתרע היישוב על שטח של 3,560 דונם עליו מתוכננות להיבנות כ-9,000 יחידות דיור חדשות. על פי תוכנית משרד השיכון והבינוי, עתידה בסופו של דבר העיר חריש - קציר לכלול בין 20 אלף ל-25 אלף יחידות דיור ולאכלס אוכלוסייה בהיקף של כ-150 אלף איש.

החברה להגנת הטבע שהתנגדה להרחבה סבורה כי החלטת המועצה הארצית נכונה. "אין כל צורך להרחיב את העיר החדשה בהיקפים כאלה גדולים, וניתן לתת מענה לדרישות גם בהיקפים קטנים בהרבה, כמו אלה שאושרו, ובכך לצמצם את הפגיעה בסביבה ובטבע. פיתוח יישובים חדשים, הכולל בניית בתי מגורים ותשתיות נלוות נדרשות, כגון כבישים, חשמל, ביוב ומים, פוגע בנוף הפתוח, מצמצם את כמות השטחים הפתוחים, קוטע את רצף השטחים הפתוחים ומוביל להרס של בתי גידול ולנזק אקולוגי. השטח המדובר כולל משאבי טבע ונוף רבים שחשוב לשמרם בבית גידולם הטבעי. המחיר הסביבתי של פיתוח אורבני מסיבי בשטחים ערכיים כאלה עלול להיות כבד ביותר."

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
קיראו את התוכן.
רציתי לדעת איסה סגנון בניה צפויה בחריש. הייתי במודיעין , וזה נורא הבניה במודיעין נראה כמו גושי אבן צפופים וזה ממש מרתיע בין המיבנים אין כמעט מרחב, זה דומה למין גטו לצערי, האם זה סגנון הבנייה יהיה בחריש או תפתיעו את הרוכשים לטובה ולאיכות חיים בשרון הצפוני ?
מחפש מקום לנוח , ארץ אהבה  |  08.12.13
12.
שקר וכזב
אתם רק יודעים להרוס ולהרוס ולהרוס . אתם חיים בסרט אין לכם שום פיס של אהבה לארץ הקדושה הזו אם היה לכם הייתם לא מחבלים בכל מקום של נוף וטבע ונקודת חן ונאות ושלווה שכלכך הארץ הזו היום אין בה דבר כזה שיכולים לנסוע אליו . איזור זה ברובו הופקע בהפקעה של שנת 1956 מתושבים ערבים באיזור והאנשים עדעכשיו זוכרים את אדמותיהם ועכשיו יסתכלו על הדחפורים שיעבדו ליישבאת האדמות לבניית בשביל החרידים . אם האדם שומע ולא מבין אז אלוהים בשמיים גם שומיע גם רואה וגם מבין והוא מתיישהו יגמור את המקפיח והגוזל .
עדי , המרכז  |  10.12.09
10.
9 לא ענית ל-7 הוא שאל שאלה פשוטה ואתה מסביר הסברים מסובכים
15 שנה קיימת תשתית שנבנתה לצמודי קרקע (כל מי שמבין בבנייה רואה את זה בשטח וזה גם הוצהר במסמכי משרד השיכון), ואף פעם לא ראינו מודעה אחת בעיתון יומי שמציעה לקנות שם מגרשים/בתים. זה לא אומר דרשני? כל ההסברים המסובכים על זמני נסיעה ומרחקים ומה כדאי לא לעניין - השאלה למה 15 שנה לא הציעו לאף אחד, ועכשיו פתאום סוגרים "עסקה" עם המגזר החרדי בצ'יק צ'ק. ככה נראה מכרז תפור.
מה לקח 15 שנה?  |  09.12.09
לכל התגובות