אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזון אטי, אוכל מהיר

מזון אטי, אוכל מהיר

ברחבי העולם וגם בארץ יציינו בסוף השבוע 20 שנה לתנועת הסלואו פוד, וגם: שוק האיכרים עכשיו גם בנמל קיסריה, סניף חדש לגוצ'ה ברמת החי"ל וטוני וספה בהרצליה

09.12.2009, 11:35 | גלי וולוצקי

יותר מ־100 אלף חברי תנועת הסלואו פוד בכ־150 מדינות יחגגו בסוף השבוע הקרוב מלאת 20 שנה לתנועה, המקדמת ערכים של אוכל מחומרי גלם מקומיים, קשר בין חקלאים לצרכנים ובישול מסורתי, וזאת במסגרת חגיגות יום ה"טרה מאדרה" הראשון. גם בישראל יתקיימו כמה אירועים פתוחים לקהל הרחב, שבהם אפשר יהיה להיחשף לערכי התנועה, להכיר את חבריה וגם לטעום מטעמים שהוכנו מחומרי גלם מקומיים לפי מיטב מסורות הבישול של האזור.

בחמישי בערב (10.12) תארח מסעדת אקליפטוס בירושלים את ארגון שפים לשלום ותגיש, בניצוחו של שף המסעדה משה בסון, מבחר טעימות מתוצרת העונה. האירוע יכלול שידור חי של החגיגות במקומות אחרים בעולם, הרצאות בנושא אוכל מקומי ורישום חברים חדשים.

למחרת, ב־11.12, יתקיימו חגיגות בירושלים ובתל אביב. בירושלים ייערכו טעימות של מטעמים עונתיים ממטבחי המסעדות עזורה ואקליפטוס באזור החמארות של השוק העיראקי בשוק מחנה יהודה. בתל אביב יצוין האירוע בשוק האיכרים בנמל תל אביב, עם דוכני הסברה של התנועה, הרצאות עליה ועל פועלה, וגם הדגמות בישול של השפים אייל לביא מרוקח 73, איילת לטוביץ' מביתא קפה וחוסאם עבאס ממסעדת אל באבור, שיכינו מנות מהתוצרת המקומית של השוק. המבקרים יקבלו חוברת מתכונים של המנות שהוכנו באירוע.

פרטים: כל האירועים פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום. לערב הטעימות במסעדת אקליפטוס יש להזמין מקומות מראש בטל': 02-6244331. הטעימות בשוק העיראקי במחנה יהודה בשעות 13:30–14:30. הדגמות הבישול בשוק האיכרים בנמל תל אביב בשעות 10:00–13:00.

(משמאל) מיכל אנסקי, השף אייל לביא ושיר הלפרן בשוק האיכרים בנמל תל אביב (משמאל) מיכל אנסקי, השף אייל לביא ושיר הלפרן בשוק האיכרים בנמל תל אביב (משמאל) מיכל אנסקי, השף אייל לביא ושיר הלפרן בשוק האיכרים בנמל תל אביב

תנועת האיכרים. מיום שישי הבא (18.12) יפעל שוק האיכרים גם בקיסריה, נוסף על נמל תל אביב, הרצליה ורעננה. השוק, פרי יוזמה של מיכל אנסקי ושיר הלפרן, יעבוד בנמל העתיק של קיסריה בימי שישי בשעות 8:00–15:00, וישתתפו בו 20 מציגים, בהם מגדלי פרחים, גבנים, אופים וחקלאים. בחודשים הקרובים ירחיב השוק את פעילותו גם לירושלים ולחיפה.

פרי הים ברמת החי"ל. סניף רמת החי"ל של רשת גוצ'ה התל־אביבית נפתח השבוע להרצה. הוא מצטרף לסניפים הוותיקים יותר ברחוב דיזנגוף וברחוב אבן גבירול. בפתיחתו הושקעו כ־2.5 מיליון שקל, והוא נחשב למושקע מכולם מבחינת העיצוב, שהופקד הפעם בידיו של ניר פורטל. בשלב ראשון יהיה הסניף פתוח רק משעה 19:00, ומהשבוע הבא ייפתח גם בצהריים ויציע מבחר אטרקטיבי של ארוחות עסקיות ההולמות את מיקומו במתחם ההייטק. התפריט בסניף החדש יהיה זהה לקיים, ויכלול בעיקר מנות קלות של דגים ופירות ים. פרטים: הברזל 7 רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6482999.

הפיצה הרומאית מתרחבת. פיצריית הבוטיק טוני וספה פותחת סניף שלישי בהרצליה פיתוח, בהשקעה של כ־250 אלף דולר. הסניף החדש ייפתח בתחילת ינואר במקום שבו פעלה מסעדת צ'או בלה, שנפתחה רק לפני קצת יותר משנה בידי הבעלים של מסעדת מיט אנד ווין וכבר נסגרה.

טוני וספה. סניף שלישי בהרצליה פיתוח, צילום: צביקה טישלר טוני וספה. סניף שלישי בהרצליה פיתוח | צילום: צביקה טישלר טוני וספה. סניף שלישי בהרצליה פיתוח, צילום: צביקה טישלר

התפריט בסניף החדש יהיה זהה לזה שמוגש בסניפים ברחוב דיזנגוף ובשדרות רוטשילד בתל אביב, ויכלול מבחר פיצות בסגנון רומאי עם מגוון תוספות. אף שמדובר באזור קלאסי למשלוחים, בשלב זה אומרים האחים ירזין, מבעלי הרשת, כי לא יופעל שירות משלוחים. שעות הפתיחה מ־12:00 ועד השעות המאוחרות של הלילה.

פרטים: שנקר 18, הרצליה פיתוח.

מה זה: סלואו פוד וטרה מאדרה

סלואו פוד (Slow Food) הוא ארגון אקו־גסטרונומי שנוסד ב־1989 באיטליה וחרת על דגלו את הצבת האלטרנטיבה לחיים המהירים ואת המלחמה לשימורן של טכניקות בישול עתיקות ומסורתיות. הארגון יוצא נגד המזון התעשייתי המהיר והמעובד והגלובליזציה של חומרי הגלם, שגורמת לכך שפירות וירקות נאכלים שלא בעונתם ומחוץ לאזורי הגידול הטבעיים שלהם. הוא מבקש להחזיר את הקשר שבין האוכל לבין המקום שממנו בא, האדם שאוכל אותו והאדם שמכין אותו. הארגון מעודד יצירת קשר ישיר בין המגדלים, החקלאים ויצרני המזון המסורתי לבין הצרכן הסופי.

ה־Terra Madre היא רשת חברתית של ארגון הסלואו פוד, המאגדת חקלאים, שפים ויצרני מזון מסורתי מכל העולם, והיא חוגגת השנה לראשונה את יום הטרה מאדרה העולמי, שבו יציינו ברחבי העולם את ערכיה ומטרותיה.

תגיות