אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר בטרומית: רכישת קרקע ביישוב בנגב ובגליל תותנה באישור ועדה צילום: אלכס קולומויסקי

אושר בטרומית: רכישת קרקע ביישוב בנגב ובגליל תותנה באישור ועדה

על פי הצעת החוק, אדם המבקש לגור ביישוב קהילתי יזדקק לאישור של ועדת קבלה. ההצעה אושרה ברוב של 61 ח"כים מול 9 מתנגדים

09.12.2009, 14:52 | תומר אביטל ואורי חודי

הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית הצעת חוק שתסדיר את פעולתן של ועדות קבלה ליישובים קהילתיים בנגב ובגליל ותעגן את הביקורת השיפוטית על החלטות חבריהן. בהצעת החוק נקבע כי רכישת זכויות במקרקעין על ידי אדם שמבקש לקבוע את מושבו ביישוב קהילתי בנגב ובגליל הכולל עד 500 יחידות דיור, תותנה בהמלצה של ועדת הקבלה באותו יישוב.

הצעת החוק אושרה בקריאה טרומית ברוב של 61 ח"כים מול 9 מתנגדים. במהלך ההצבעה הח"כים עפו אגבריה (חד"ש) ומיכאל בן-ארי (האיחוד הלאומי) הוצאו מהמליאה לאחר שהטיחו מילים קשות אחד לעבר שני.

החוק גורס כי בין השיקולים שינחו את ועדת הקבלה בגיבוש המלצותיה ייבחנו גילו של אותו אדם (יחויב להיות בגיר מעל גיל 18); יכולתו הכלכלית להקים בית ביישוב, תוך פרק זמן הקבוע בהסכם הקצאת הזכויות במקרקעין; קביעת מרכז חייו ביישוב הקהילתי; מידת התאמתו לאורח החיים ולמרקם החברתי של היישוב הקהילתי, ובכלל זה התאמתו להשקפת היסוד של היישוב הקהילתי. יחד עם זאת, על פי ההצעה, המועמד ובני היישוב הקהילתי יורשו לערער בפני ועדת הערר על החלטת ועדת הקבלה בעניין המועמד.

יישוב בגליל המערבי יישוב בגליל המערבי יישוב בגליל המערבי

חה"כ ישראל חסון, מיוזמי ההצעה, אמר לאחר ההצבעה כי: "הכנסת הוכיחה היום את מחוייבותה לפעול למען שימור היכולת להגשמת החזון הציוני במדינת ישראל הלכה למעשה. לפני כ-30 שנה יזמה המדינה הקמת שורה של יישובים קהילתיים קטנים בגליל ובנגב. היישובים נועדו להגשים את יעדי הממשלה בדבר פיזור האוכלוסייה ולאפשר לתושביהם קיום אורח חיים קהילתי-כפרי, המבוסס על לכידות חברתית ותרבותית. מימוש מטרות אלה חייב אותנו כמחוקקים לדאוג לקיום מנגנון של מיון בקבלת המועמדים להתיישבות ביישובים המאוגדים, ככלל, במסגרת אגודה שיתופית".

דב חנין: "חוק מזיק ומסוכן"

להחלטה זו גם מתנגדים לא מעטים ובמהלך ההצבעה נשמעה ביקורת חריפה מכיוון הח"כים הערביים וח"כ דב חנין שמחו על הרעיון שעומד מאחורי הצעת החוק. "מדובר בחוק מזיק ומסוכן להרבה קבוצות אוכלוסייה בישראל", אומר חנין, "הצעה זו מייצרת מערכת של סינונים חברתיים שבעצם עלולים לפגוע בקבוצות אוכלוסייה מוגדרות כמו למשל אתיופים, ערבים, נשים חד הוריות ועוד. הדבר יגרום להיווצרות קהילות מסוגרות מבחינה חברתית, יפרק את החברה הישראלית ויימנע מאנשים לגור במקומות שהם רוצים. אני מתכוון להמשיך ולהיאבק בחוק בכל שלבי החקיקה".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
בכיוון הנכון
זה בהחלט הכיוון הנכון! זו התשובה לבגצ"ים \ דיונים משפטיים שנידונים כעת של ערבים שרוצים לבנות בישוב קהילתי. במקביל - יש להפשיר קרקעות לערבים שרוצים לצאת מהצפיפות של הכפרים שלהם -ע"מ שיקימו ישובים קהילתיים ערביים (כולל ועדת קבלה שתידחה \ תאשר את מי שמתאים)
איציק , צורית  |  10.12.09
לכל התגובות