אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החשמל פירסמה תעריפים למתקנים תרמו סולאריים צילום: בלומברג

רשות החשמל פירסמה תעריפים למתקנים תרמו סולאריים

תעריפי החשמל שמוצעים יהיו 1.05 שקל לקוט"ש למתקן שהספקו עד 60 מגה וואט, ו-0.96 שקל למתקן שהספקו יותר מ-60 מגה וואט

10.12.2009, 15:45 | ליאור גוטמן ורויטל חובל

הרשות לשירותים ציבוריים חשמל פרסמה היום (ה') את תעריפי החשמל שהיא מציעה ליצרני חשמל פרטיים באנרגיה תרמו סולארית. מדובר במערכות לייצור חשמל על בסיס אנרגיית השמש, כאשר הליך ייצור החשמל מתבצע על ידי ריכוז חום השמש על ידי קולטים מיוחדים שמייצרים קיטור איתו מניעים טורבינות חשמל.

על פי הפרסומים, וכפי שפורסם ב"כלכליסט", תעריפי החשמל שמוצעים לאנרגיה תרמו-סולארית יהיו 1.05 שקל לקוט"ש למתקן שהספקו עד 60 מגה וואט, ו-0.96 שקל למתקן שהספקו מעל ל-60 מגה וואט. עם זאת, מדובר בהצעה טרם שימוע.

תנאי הסף לקבלת רישיון הם זיקה לקרקע על פי מפתח של שמונה דונם לכל מגה וואט חשמל; הוכחת הון עצמי בעלות של כ-20% מסך הפרויקט על פי מפתח של 3,900 דולר לכל קילוואט; ניסיון מוכח בתחום הקמת מתקני החשמל האמורים והצגת ערבות בנקאית.

תנאים נוספים הם הצגת מתווה מימוני (סגירה פיננסית) ואבני דרך להקמת מתקן החשמל. רישיון הייצור יינתן ל-20 שנה. חישוב התעריף למתקנים נעשה על בסיס מערכת סולאר-תרמית בהספקים של 50 ו-100 מגה וואט, כאשר המכסה הארצית שנקבעה היא 500 מגה וואט למתקנים שיגיעו לסגירה פיננסית עד 2014 ושישתלבו במשק החשמל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תגובה ל-1
כל הכבוד לך במקום שהמדינה תממן תחנות כוח בעשרות מילירדים יש יזמים שמוכנים להוציא כסף מהכיס אז צריך לקבוע תעריף אחד שיעודד את המגזר הביתי והעסקי להקים מערכות למען איכות חיים טובה יותר ומשתלמת לכולם ללא הבדל הרי המטרה של כולם זהה גם לעשות קצת כסף וגם לדאוג לאכות סביבה טובה יותר ולחסוך כסך למדינת החלם שלנו שבת שלום לכולם.
11.12.09
5.
תשובה ל-2
לא! תרמו סולרי ופוטו וולטאי זה שני דברים שונים! מה שמשווקים לבתים ובקיבוצים וכ"ו זה פוטו וולטאי והעקרון הפיזיקלי שלו הוא הפיכת אור לחשמל (הפוטונים משחררים אלקטרונים כשפוגעים במוליך למחצה). תרמו סולרי זה להשתמש בחום מהשמש. מרכזים קרני שמש בקולטן (בדר"כ סוג של פרבולי) ומשתמשים בחום שנוצר מריכוז הקרניים לחמם שמן. בהמשך השמן משמש להרתחת מים ויצירת קיטור ומשם לטורבינה וגנרטור.
גלעד  |  11.12.09
לכל התגובות