אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכלית: המשך מגמת העלייה בתשואות האג"ח בעולם תוביל לירידה נוספת במדדי התל-בונד צילום: אוראל כהן

תכלית: המשך מגמת העלייה בתשואות האג"ח בעולם תוביל לירידה נוספת במדדי התל-בונד

נדב אלון, מנהל השקעות בתכלית, אומר כי הירידות שנרשמו השבוע במדדי התל-בונד תאמו את מגמת עליית תשואות האג"ח

11.12.2009, 11:22 | כתב כלכליסט

המשך מגמת העלייה בתשואות האג"ח בעולם תוביל לירידה נוספת במדדי התל-בונד, כך כותב נדב אלון, מנהל השקעות בתכלית בית השקעות, בסקירת התל בונד שבועית ל"כלכליסט". 

שיפור בשוק העבודה המקומי

השבוע החולף היה דל בפרסום נתוני מאקרו מקומיים. הלמ"ס פרסם נתונים על שוק העבודה מהם עולה שהשכר הממוצע במשק עלה ברבעון השלישי ב-0.6% לעומת הרבעון הקודם. הענף היחיד שהציג עליה בשכר היה ענף הבנקאות והפיננסים, בעוד הירידה החדה ביותר נרשמה בענף החקלאות.

בנוסף חלה ברבעון עלייה של 0.4% במספר משרות השכיר במשק לרמה של 2.87 מיליון משרות. גם חברות ההשמה המובילות במשק דיווחו על עלייה במספר המשרות הפתוחות ושיפור בקצב הגיוסים של החברות במשק

עלייה בסיכון החוב של מדינות

שבועיים לאחר בקשתה של דובאי וורלד, חברת ההשקעות הממשלתית של דובאי לדחייה ופריסה מחדש של חובותיה, חלה השבוע עליית מדרגה בהתייחסות חברות הדירוג לחובות ממשלתיים. בימים האחרונים הודיעו חברות הדירוג על הורדת דירוג האשראי של ממשלת יוון מרמה של A- לרמה של BBB+, וכן על מתן תחזית דירוג שלילית לממשלת ספרד. הודעות אלו נתנו על רקע שיעור החוב הגבוה של ממשלות אלו ביחס לתוצר המקומי, וכן עקב הגירעונות ההולכים ותופחים.

כתוצאה מהודעות אלו, השלימה הבורסה ביוון ירידה של 29% מאז השיא באוקטובר, ובכך עברה להיות השוק הדובי הראשון בגוש היורו השנה. גם הבורסה בספרד ובאירופה הגיבו בירידות, כאשר במקביל נחלש היורו מול הדולר בכ-1%. 

האפיק הסולידי

בהמשך לעליית התשואות בארה"ב מיום שישי האחרון, ניכרה השבוע מגמה של עליית תשואות באפיק הסולידי בארץ. אגרות החוב הממשלתיות ירדו בכ-0.7%, בלא הבחנה בין אפיק שקלי לצמוד, ובמחזורים גבוהים. עובדה זו הותירה את ציפיות האינפלציה ללא שינוי, ברמה של 2.3% לשנתיים הקרובות. תלילות העקום השקלי, המתבטאת בפער בין תשואת אג"ח לשנתיים ואג"ח ל-10 שנים חזרה לעלות, כשהיא מתקרבת ל-3%.

השבוע הונפקו תעודות הסל על מדד תל-בונד השקלי, דבר שכאמור הגדיל את הסחירות בקרב האגרות המרכיבות את המדד. מדד התל-בונד ירדו השבוע כ-1%, כאשר האגרות הנדל"ניות יורדות כ-2% בממוצע. מחזורי המסחר היו נמוכים מן הממוצע.

שוק התל בונד לאן?

הירידות השבוע במדדי התל-בונד היו בהתאם למגמת עליית התשואות באג"ח הממשלתיות בארץ ובעולם. מרווח התשואה עלה מעט לרמה של כ-2% במדד התל-בונד 20, וכ-2.5% בתל-בונד 60. במידה ומגמת העלייה בתשואות האג"ח תימשך בעולם, הרי שגם מדדי התל-בונד ימשיכו לרדת.

תגיות