אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהלת החשבונות מעלה - ואדגר נאלצה לשפץ את הדו"חות צילום: יובל חן

מנהלת החשבונות מעלה - ואדגר נאלצה לשפץ את הדו"חות

בשבוע שעבר דיווחה החברה כי מנהלת חשבונות של החברה־הבת מעלה ב-1.4 שקל. עכשיו מתברר שהיא גם טיפלה בדו"חות הכספיים

12.12.2009, 22:13 | רחלי בינדמן

חברת הנדל"ןאדגר שבשליטת קבוצת צור של משפחת שניידמן נאלצת להציג מחדש את דו"חותיה הכספיים למחצית הראשונה של 2009 בעקבות מעילה שהתגלתה לאחרונה מצד מנהלת חשבונות של החברה־הבת של אדגר בפולין, מעילה אשר דווחה על ידי אדגר בשבוע שעבר.

את דו"חות הרבעון השלישי אדגר כבר הציגה באופן המשקלל את השינויים, אך ככל הנראה רשות ניירות ערך דרשה מהחברה לפרט את טיב השינויים שבוצעו דווקא ברבעון השני ושמקורם העיקרי בירידת ערך של נדל"ן להשקעה ובהגדלת יתרות ספקים. אף שלטענת החברה בשבוע שעבר, כאשר דיווחה על גילוי המעילה המעילה של העובדת לשעבר הסתכמה ב-1.4 מיליון שקל בלבד, ההשפעות על תוצאות החברה בדו"חות הכספיים היו חמורים יותר. מתברר כי העובדת לא דיווחה לרשויות המע"מ בפולין על זכאות להחזרי מע"מ עבור השקעות בנדל"ן ובמקביל רשמה באופן שגוי יתרות ספקים ושווי נדל"ן בהקמה.

פער לרעת החברה

כך יוצא כי ההפסד הכולל של אדגר ברבעון השני של 2009 הסתכם בכ־143 מיליון שקל במקום ב־136 מיליון שקל כפי שדיווחה בעבר (פער של כ־7 מיליון שקל לרעת החברה). עיקר השינוי מקורו בירידת ערך חריפה יותר מזו שדווחה בעבר של שווי הנדל"ן בהקמה ולהשקעה של אדגר בדו"חות הרבעון השני של שנת 2009.

בדו"חות המקוריים נכתב כי ירידת ערך השווי הסתכמה ב־232 מיליון שקל, ואילו בדו"חות המתוקנים נאמר כי ירידת הערך מסתכמת ב־250 מיליון שקל, כלומר הפחתת ערך נוספת של כ־17 מיליון שקל שקוזזה בחלקה מהתאמה של הטבת מס גבוהה יותר.

כיוון שעיקר הפחתת השווי של הנדל"ן של אדגר בוצעה ברבעון השני, התוצאות במחצית הראשונה של 2009 השתנו באותו היקף, כלומר הפרש של כ־7 מיליון שקל באופן שההפסד הכולל במחצית הראשונה של 2009 הסתכם בכ־95 מיליון שקל במקום בהפסד של 88 מיליון שקל.

בתשעת החודשים הראשונים של 2009 הסתכם ההפסד הכולל של אדגר ב־101 מיליון שקל, כאשר ברבעון השלישי בוצעה הפחתת ערך של מיליון שקל בלבד בשווי הנדל"ן.

מבחינת מבנה המאזן של החברה למחצית הראשונה, לאור הדיווח המחודש מתברר כי היקף החייבים של החברה גדל ב־44.4 מיליון שקל והסתכם ב־75.7 מיליון שקל וסעיף הספקים עלה ב־55.4 מיליון שקל ל־81.5 מיליון שקל. בשורה התחתונה ההון העצמי של החברה התכווץ לעומת הדיווח המקורי ב־7 מיליון שקל והסתכם ב־680 מיליון שקל. נכון לרבעון השלישי, הסתכם ההון של אדגר ב־674 מיליון שקל.

המעילה נמשכה שנים

אדגר מציינת בדו"חותיה המתוקנים כי מיד לאחר גילוי דבר המעילה שנמשכה כמה שנים, יזמה החברה ביקורת מקיפה של משרד רואי חשבון בפולין ושל יועצים משפטיים ואחרים שעד כה לא גילו ממצאים המצביעים על מעילה בהיקף גבוה יותר. לצד זאת, בכוונת דירקטוריון אדגר להקים צוות בדיקה, בשיתוף מבקרת הפנים של החברה, כדי לגבש המלצות ונהלים ומתכונת פעילות עתידית אשר תמנע הישנות מקרים דומים בעתיד.

תגיות