אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסבה מקצועית

הסבה מקצועית

יקב טפרברג 1870 חותם בהצלחה את הפיכתו מיצרן יינות הקידוש "אפרת" לשחקן מרכזי בשוק היין המקומי עם סדרת האיכות "טרה"

14.12.2009, 11:35 | שלמה פפירבלט

היקב המשפחתי שהוקם בעיר העתיקה של ירושלים לפני 139 שנה עסק שנים בייצור יינות קידוש מתוקים ויינות שולחניים פשוטים. אז גם היה שמו "אפרת", ומכלי התסיסה שלו שכנו על גדת הכביש המתעקל ליד מוצא. לא עוד. הוא התמקם בסמוך לקיבוץ צרעה, והחליף את שמו ל"טפרברג 1870" - צירוף שם משפחת המייסדים והבעלים עד היום ושנת ההקמה. אך בעיקר, היקב שינה כיוון לייצור סדרות של יינות איכות.

חזרו עם מדליות

בתחרות היין הבינלאומית טרה־וינו שנערכה לאחרונה באילת זכו כמה מיינות היקב במדליות זהב, והיינן הראשי של היקב, שיקי ראוכברגר, זכה בתואר "היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009". על השאלה מה ערך המדליות שהוענקו בתחרות שווה לקיים דיון נפרד. כרגע אתמקד בשניים מן ה"מדליסטים" החדשים של טפרברג.

שיקי ראוכברגר. " היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009" שיקי ראוכברגר. " היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009" שיקי ראוכברגר. " היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009"

יקב טפרברג 1870 הוא הרביעי בגודלו בישראל. הוא מייצר יותר מ־4 מיליון בקבוקים ומייצא ל־22 מדינות בעולם. "טרה", סדרת האיכות שלו, מבוססת על יינות זניים מכרמים יחידתניים השייכים ליקב, בציר ידני והתיישנות ארוכה יחסית בחביות. מדובר ביינות טובים מאוד, ברמת מחירים ההופכת אותם לרכישה כדאית.

טרה מרלו 2007 טרה מרלו 2007 טרה מרלו 2007

טרה, קברנה סוביניון, 2007. עשוי על טהרת ענבי הזן, אשר נבצרו בכרם הנטוע במדרון הררי בגובה 600 מטר, בהרי יהודה. הוא עבר תהליכי תסיסה מוקפדת ומושקעת, ובסיומה עבר להתיישנות של 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, חלקן חדשות וחלקן בנות שנה, כדי שטעמי העץ לא יאפילו על טעמי הפרי. אחרי שבוקבק המשיך היין להתפתח כמה חודשים בבקבוק, באפלוליות מחסני היקב, לפני ששווק. זהו יין קלאסי בעל גוון עמוק, כהה ומרשים. יש לו ארומות נדיבות, טעמים מאוזנים ונגיעה טובה על החך. מחיר: 69 שקל.

טרה, מרלו, 2007. גם הוא עשוי מענבי הזן אשר נבצרו בכרם הנטוע על שלוחת הר בהרי יהודה, באדמת הטראסות הסלעית, המאלצת את הגפנים למאמץ שורשי ניכר. כאשר הגפן סובלת שמחים הכורמים, המקבלים ענבים קטנים ובעלי ריכוז גבוה של טעמים. גם המרלו התפתח והתיישן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה מרשימה, במיוחד באף. הארומות שלו עשירות - פרי בשל, שזיף שחור, ניחוחות תבלינים המשולבים באופן מושך ורמזי עישון נעימים. מחיר: 69 שקל.

תגיות