אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם המשקיעים בבורסה יוכלו להצר היקפים: אולטרה שייפ נכנסת לבורסה בדלת האחורית צילום: גיל נחושתן

גם המשקיעים בבורסה יוכלו להצר היקפים: אולטרה שייפ נכנסת לבורסה בדלת האחורית

אולטרה שייפ מפתחת ומשווקת בכ־50 מדינות מוצרים המיועדים לחיטוב הגוף והצרת היקפים באמצעות אולטרסאונד. החברה תמוזג לתוך השלד הבורסאי ג'ולקס ותצא לגיוס הון פרטי

14.12.2009, 07:14 | גולן חזני

השלד הבורסאי ג'ולקס, שכבר מזמן הפסיק לעניין את המשקיעים, עשוי להתעורר לחיים. מדיווח ששיגרה ג'ולקס לבורסה, ושהצליח לחמוק מעיני העיתונות הכלכלית, עולה כי קרן ההון סיכון ישראל סיד פרטנרס מובילה מהלך להפיכתה של יצרנית מוצרי האסתטיקה אולטרה שייפ לחברה ציבורית שתיסחר בבורסה בתל אביב, באמצעות מיזוג עם ג'ולקס שבשליטת אבי בן־דוד ועו"ד ויקטור תשובה.

מהצעת החלטה שפרסמה ג'ולקס לקראת אסיפת בעלי המניות הכללית שלה, שתכונס ב־29 בדצמבר, עולה כי בתמורה למיזוג אולטרה שייפ לתוך ג'ולקס יוקצו לבעלי המניות הנוכחיים של אולטרה שייפ כ־90% ממניות החברה הממוזגת, כאשר ישראל סיד פרטנרס תחזיק לבדה ב־71% מהמניות. לפי מחירה הנוכחי של מניית ג'ולקס (7.7 אגורות), העסקה משקפת לאולטרה שייפ שווי של 86 מיליון שקל לפני הכסף.

אולטרה שייפ, שהוקמה בשנת 2000, עברה כברת דרך מאז הקמתה. החברה פיתחה מוצרים לחיטוב הגוף ולהצרת היקפים באמצעות טכנולוגיה של הקרנת גלי אולטרסאונד. מוצר הדגל שלה, המשלב חומרה ותוכנה, נמכר למרפאות לטיפולים אסתטיים תחת השם קונטור 1 (Contour 1).

מיליון דולר בקופה

מטופלים המעוניינים להצר את היקפי המותניים שלהם, נדרשים לשלושה עד חמישה טיפולים בעלות של כמה מאות דולרים לטיפול, ובסיום הטיפול נוצרת הצרה של כמה סנטימטרים. עם זאת, הטיפול אינו מיועד לאנשים המעוניינים להפחית עשרות קילוגרמים ממשקלם, אלא רק לחיטוב ועיצוב באמצעות הפחתה של קילוגרמים ספורים מהמשקל. רוח גבית לפעילותה עשויה אולטרה שייפ לקבל ממגמה כלל עולמית של מעבר משימוש במוצרים פולשניים לשימוש במוצרים לא פולשניים בטיפולים אסתטיים.

מאז הקמתה גייסה אולטרה שייפ כ־35 מיליון דולר, כאשר חלק מהגיוסים בוצעו לפי שווי חברה של כ־130 מיליון דולר. כיום מחזיקה החברה בקופתה כמיליון דולר בלבד, בעוד מאזנה של ג'ולקס נטול נכסים לחלוטין. עוד נודע, כי בכוונת אולטרה שייפ לפעול בתקופה הקרובה לביצוע סבב גיוס פרטי בהיקף של כ־10 מיליון שקל, ולא מן הנמנע כי בעתיד תפעל החברה לביצוע הנפקת מניות לציבור דרך הבורסה.

בשנת 2005 קיבלה אולטרה שייפ את אישור האיחוד האירופי (CE) לשיווק מוצריה במרבית מדינות אירופה ובאזורים נוספים, ובתוך שנתיים טיפסו מכירותיה להיקף של 24 מיליון דולר בשנת 2007. אלא שבסוף אותה שנה פקד את החברה משבר, תוצאותיה נפגעו מאוד והיא צברה הפסדים כבדים. באוגוסט 2008 הוחל בתוכנית לארגון מחדש של פעילות החברה, ובמסגרת התוכנית מונה לתפקיד המנכ"ל אסף אייל, שכיהן כסגן נשיא בנור מאקרופרינטרס, והיה מאלה שהובילו את תהליך הארגון באולטרה שייפ עד להשלמתו ולמכירתה של החברה לענקית המדפסות העולמית HP.

לצד אסף אייל מונה כיום הצוות הניהולי שורה של מנהלים מנוסים, בהם סמנכ"ל הכספים צבי בן־דוד, שכיהן באותו התפקיד גם בגיוון אימג'ינג וב־RDC (חברה משותפת של רפאל ואלרון שייצרה כמה חברות מצליחות בתחומי הטכנולוגיה); סמנכ"ל התפעול אבי הופרט, שכיהן בתפקיד דומה שנים רבות בסאיטקס ובאל־אופ; והיועץ המשפטי עזרא קצן, ששימש כיועץ המשפטי של שופינג.קום - שנמכרה ל־eBay ונחשבת לאחד האקזיטים המוצלחים של ישראל סיד פרטנרס.

במסגרת תהליך הארגון מחדש טופלו בעיות איכות שאפיינו את המוצר, שודרג מערך ההפצה והשירות ללקוחות, וכמו כן בוצעה התייעלות שכללה קיצוץ בהוצאות ופיטורי עובדים. נוסף על כך, הוחל בניסוי לצורך קבלת אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ושיווק המוצר בארה"ב. הניסוי מתוכנן להסתיים בחודשים הקרובים.

כיום מוכרת אולטרה שייפ בקצב שנתי של כ־8 מיליון דולר (סיימה את המחצית הראשונה של 2009 עם הכנסות של כ־4 מיליון דולר), כאשר המכירות מתבצעות בכ־50 מדינות (באירופה, באמריקה הלטינית ובישראל), והמוצר של החברה כבר מותקן ביותר מ־550 נקודות ברחבי העולם. בסך הכל, מכרה החברה מאז 2005 בהיקף מצטבר של כ־65 מיליון דולר. סביר להניח, שהכוונה להפוך את אולטרה שייפ לציבורית כעת נועדה לאפשר את חזרתה של החברה לפסים של צמיחה.

שוק של מיליארדים

בין היתר, החברה אמורה לקבל במהלך 2010 את תוצאות הניסוי האמור שמתבצע תחת ה־FDA, והצלחה בניסוי זה עשויה להוות קפיצת מדרגה משמעותית עבור החברה, שכן השוק האמריקאי של מוצרי האסתטיקה מוערך במיליארדי שקלים.

אולטרה שייפ פועלת ברחבי העולם באמצעות מפיצים. בישראל מעסיקה החברה כ־65 עובדים במפעלה המרכזי שביקנעם, המוגדר כ"מפעל מאושר".

ישראל סיד פרטנרס, המנוהלת על ידי ניל כהן, הנה אחת מקבוצות ההון סיכון הוותיקות בשוק הישראלי. הקבוצה גייסה במהלך חייה כ־300 מיליון דולר, ובין ההצלחות שלה: מכירת ביזנס ליירס ל־CA; מכירת פרואקטיביטי ל־EMC; מכירת סויוטה ל־RSA; מכירת נייטיב נטוורקס לאלקטל, וכן אחזקות בחברות כדוגמת פינג'אן, קומפיוג'ן ואחרות.

השלד הבורסאי ג'ולקס עבר כבר כמה גלגולים ויש לקוות שהסיבוב הנוכחי יהיה מוצלח יותר מקודמיו. בעבר היתה ג'ולקס בשליטתו של דוד אלישיוב, גיסו של לב לבייב, ועסקה במסחר במט"ח, אך כמה שנים של הפסדים כבדים הביאו את בעלי השליטה הקודמים למוכרה לאיש העסקים רונן קריסטל שיצק לתוכה כמה פעילויות פרטיות שלו. אלא שגם קריסטל סיים את הרומן הציבורי שלו בקול ענות חלושה לאחר שנחקר ברשות לניירות ערך בחשד לזיוף ודיווח כוזב במסמכי תאגיד.

תגיות