אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דן אנד ברדסטריט: 60 אלף עסקים עדיין נמצאים בסכנה

דן אנד ברדסטריט: 60 אלף עסקים עדיין נמצאים בסכנה

החברה מסכמת את 2009: ענף המסעדות והפאבים ממשיך להיות המסוכן ביותר בישראל, ולענף חנויות המזון מוסר התשלומים הגרוע ביותר במשק. וכמה פוטרו השנה בהיי-טק? 10,000 עובדים

14.12.2009, 11:48 | כתב כלכליסט

"רמת הסיכון במשק הישראלי ממשיכה לרדת. עם זאת, עדיין מוקדם לומר כי המשבר מאחורינו לחלוטין במצב בו כ-60 אלף עסקים נמצאים בסכנה". כך אומר היום מנכ"ל דן אנד ברדסטריט ישראל, ראובן קובנט, בעקבות נתונים שמפרסמת החברה לסיכום שנת 2009.

לפי נתוני דן אנד ברדסטריט, כי ענף המסעדות והפאבים ממשיך להיות המסוכן ביותר בישראל. אחוז העסקים הנמצאים בסיכון גבוה בענף זה עומד על 29% - כלומר, כמעט כל עסק שלישי נמצא בסכנת סגירה מיידית. גם ענף חנויות המזון (חנויות מכולת, ירקות, דגים) מסוכן – כ-26% מהעסקים בענף זה נמצאים בסכנת סגירה מיידית.

רמת הסיכון הממוצעת בכלל המשק עומדת בסוף 2009 על 13.5% (סך העסקים במשק הנמצאים כיום ברמת סיכון גבוהה). לדברי כלכלני החברה, "מדובר בירידה נוספת של רמת הסיכון במשק לעומת חודש יוני (14.2%) ולעומת תחילת השנה (כ-15%). עם זאת, שיעור העסקים בסיכון עדיין גבוה יחסית למחצית 2008 (12.8%)".

נתוני דן אנד ברדסטריט מלמדים עוד, כי לענף חנויות המזון מוסר התשלומים הגרוע ביותר במשק: כ-66% מהעסקאות בענף זה מתבצעות תוך פיגור בתשלומים. משמעות הנתון הזה היא שרק אחת מתוך 3 עסקאות בענף זה – משולמת בזמן. בתקופה המקבילה אשתקד, רק כ-20% מהעסקאות בענף זה נעשו תוך פיגור בתשלומים.

בדן אנד ברדסטריט אומרים, כי שיעור העסקאות המתבצעות תוך כדי פיגור בתשלומים בכלל המשק עומד כיום על כ-24%.

מהנתונים עולה עוד, כי כמעט כל חברות ההיי-טק בישראל פיטרו עובדים מתחילת המשבר, ומספר המפוטרים בענף ההיי-טק מסתכם בכ-9,500-10,000 במהלך שנת 2009.

"הענף, שהוא אחד מענפי הייצוא העיקריים ומנוע הצמיחה של המשק, סובל מפגיעה כפולה", מסבירים בחברה, "המשבר העולמי עדיין מורגש ברחבי העולם ונותן את אותותיו. הביקושים, אשר בינתיים לא מתרחבים בצורה מהותית, מפחיתים את היקפי הייצוא, וירידת ערך הדולר פוגעת בהיקף ההכנסות מיצוא. יצואני ההיי-טק עלולים להיפגע מכך בצורה קשה".

לדברי קובנט, "החל ממאי השנה אנו רואים מגמה של 'שחרור תקציבים' במשק הישראלי. מרבית העסקים עברו ממצב ניהול תקציב תחת משבר לניהול תקציב במצב של צמיחה. אחד מהגורמים שעודד את השינוי ושהשפיע על כך הוא הדיבורים והפרסומים על היציאה מהמיתון".

תגיות