אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישר: "הערכת קרן המטבע הבינלאומית כי פוטנציאל הצמיחה של ישראל הוא כ-3.5% - מדאיגה מאוד" צילום: אוראל כהן

פישר: "הערכת קרן המטבע הבינלאומית כי פוטנציאל הצמיחה של ישראל הוא כ-3.5% - מדאיגה מאוד"

לדברי נגיד בנק ישראל בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי, קצב הצמיחה של ישראל צריך לעמוד על 6%-7% בשנה; פישר העריך כי ישראל תתקבל ל-OECD תוך כמה חודשים

14.12.2009, 20:31 | תומר זלצר

"אנחנו צריכים משק שיאפשר למדינה להמשיך לצמוח לא רק בקצב של 3.5% בשנה, אלא בקצב של 6%-7% בשנה - דבר שאני חושב שבתנאים של שלום נוכל לעשות", כך אמר הערב (ב') נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, הערב. בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב. לדבריו, "אנחנו גרים בשכונה לא קלה. ישראל צריכה להגן על עצמנו, לבנות מדינה שאנשים ירצו לחיות בה ולעודד עלייה".

הנגיד התייחס בדבריו לדו"ח קרן המטבע הבינלאומית שהוגש היום לבנק ישראל ולמשרד האוצר: "בעצם, קרן המטבע הבינלאומית נתנה למשק הישראלי ציון מאוד גבוה. הדגש שלהם היה שמדינת ישראל הצליחה בטיפול במשבר. רבים קיבלו מחמאות, כולל מחמאות לבנק ישראל ומחמאות גדולות לפיקוח על הבנקים בבנק ישראל".

"קרן המטבע נתנה ביקורת מאוד מתונה ומאוד מנומסת על המצב בישראל. הם אמרו שהתמונה הפיסקלית לשנים הבאות היא לא כל כך טובה. אחד הדברים המרכזיים שאמרה קרן המטבע הוא שישראל צריכה להמשיך ולהוריד את היחס חוב-תוצר שלנו. הם גם אמרו שיש בעיות בפיקוח על המערכת הפיננסית החוץ-בנקאית, דבר שהוא ידוע", אמר פישר.

"קרן המטבע הוא מוסד מאקרו כלכלי, שדואג לתקציב, לשער החליפין, למדיניות מוניטרית", המשיך הנגיד, "יש בתוך הנייר של קרן המטבע משפט מאוד מדאיג: אנחנו רואים את שיעור הצמיחה הפוטנציאלי של מדינת ישראל בין 3%-3.5%. זה בדיוק שיעור הצמיחה הפוטנציאלי של ארה"ב. זה לא מספיק. המדינה הזו לא יכולה לפרוח אם הצמיחה תהיה רק 3.5%, אפילו 4%. יש לנו כל מיני צרכים ולא נוכל לספק את הצרכים שלנו בלי צמיחה יותר מהירה".

 

לדברי פישר, מדינת ישראל צריכה לטפל בשלוש בעיות מרכזיות: הביורוקרטיה, החינוך והתשתיות. "בכל סקר בינלאומי ישראל נמצאת במקומות ה-35-25. יש תחומים שבהם אנחנו מצוינים: המערכת הפיננסית מקבלת ציונים טובים מאוד, ההון האנושי מקבל ציון מאוד גבוה, היזמות מקבלת מקום גבוה. בביורוקרטיה אנחנו 'על הפנים'. יש לבנק העולמי מדד: כמה זמן לוקח לחברה לבנות מחסן. אנחנו במקום ה-125 מבין 150 מדינות. מדד נוסף: כמה פעמים חברה צריכה להיות בקשר עם רשות המסים במשך השנה? במדינות המתקדמות מדובר על 4 פעמים ואצלנו 33. בענייני ביורוקרטיה, כל דבר שאומרים על המשק הוא פחות או יותר נכון, לצערי. הטיפול בביורוקרטיה הוא אתגר גדול".

פישר התייחס גם לסוגיית הצטרפות ישראל לארגון ה-OECD: "מדינת ישראל נמצאת בדרך להצטרפות ל-OECD. אני מניח ומקווה שנתקבל לארגון תוך כמה חודשים. חשוב, לדעתי, שמדינת ישראל תהיה מעוגנת בעולם המערבי ושנמשיך לחשוב על עצמנו כעל חלק מהעולם המערבי. זה מוסד שנותן לנו את האפשרות לעשות זאת. הדבר בוודאי יהיה חיובי מבחינת השקעות שיזרמו מחו"ל".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
2 אתה טועה בגדול
אין לי ספק שבימים הקרובים תבין שהר הדולרים שהצטבר בבנק ישראל רק יחזק את המדינה. שערי הריבית בארהב שהגיעו לשפל היסטורי יחלו לעלות מעתה בשל סיכוני האינפלציה, במצב זה ניראה את כל נוטלי ההלאות הדולריות בכל העולם רצים לסגור את הפזיציה וזה ללא ספק יעלה ,את שער הדולר ביחס לכל המטבעות,במצב זה כמובן שנחגוג עם הר הדולרים.
איזי  |  15.12.09
1.
מילים שמופרחות באויר, מערכת חוץ בנקאית היא של הבנקים תפריד אותה ותראה תחרות אין פיקוח כשלת בגדול
זה בידך, הביקורת מוטחת כלפיך, נכון מגיע לך כבוד על הניהול בעת המשבר, אבל בלא לפקח על המערכת הפיננסית "החוץ" בנקאית (שהיא בעצם בנקאית פנימית אדוקה), ולמעשה לתת לה לפרוח בצורה כה פראית עד שתעיב על כל הדברים הטובים שעשית, ותשחיר אותם, אין לך במה להתהדר באמת, נתנו לך סמכות, תפעיל אותה.
אני  |  14.12.09