אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקיות האלקטרוניקה מאמצות את הטכנולוגיה של ואלנס הישראלית

ענקיות האלקטרוניקה מאמצות את הטכנולוגיה של ואלנס הישראלית

סמסונג, LG וסוני חתמו על ברית עם חברת הסטארט אפ הישראלית, במטרה להפוך את הטכנולוגיה שלה להעברת וידיאו על גבי כבלי רשת לתקן בינלאומי. ואלנס נמצאת במגעים מתקדמים עם החברות לשילוב הפיתוח שלה במוצריהן

15.12.2009, 13:48 | מאיר אורבך

פיתוח ישראלי בדרך להפוך לסטנדרט עולמי: LG, סמסונג וסוני חתמו על ברית עם חברת ואלנס הישראלית, המפתחת טכנולוגיה להעברת שידורי וידיאו באיכות HD באמצעות כבלי רשת, במטרה להפוך את הטכנולוגיה שלה לתקן בינלאומי.

מיכה ריסלינג מיכה ריסלינג מיכה ריסלינג

הטכנולוגיה של ואלנס מאפשרת להעביר בו זמנית קובצי וידיאו באיכות FULL HD, אודיו, אינטרנט, חשמל ואותות בקרה על גבי כבל רשת סטנדרטי למרחק של עד 100 מטר. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת ליצרני האלקטרוניקה להשתמש בכבל בודד ומחבר בודד סטנדרטי, בעוד ש-HDMI, הטכנולוגיה הנפוצה בעולם להפצת וידיאו, אודיו ואינטרנט מוגבלת למרחק של מטרים בודדים, וכבל איכותי של HDMI יקר משמעותית ולא ניתן להתקנה בתוך הקיר", מסביר מיכה ריסלינג, סגן נשיא לשיווק בוואלנס.

"האתגר המשמעותי שעמד לפנינו היה לתמוך בהעברת וידיאו Full-HD לא דחוס, כפי שדורשות תעשיית האלקטרוניקה ותעשיית הסרטים ההוליוודית. הסיבה העיקרית לאימוץ הטכנולוגיה על ידי חברות אלקטרוניקה מובילות כגון LG, סמסונג וענק הסרטים והטלוויזיה ההוליוודי Sony Pictures היא הבנתן שטכנולוגיה זו היא היחידה שנותנת מענה לצרכים שלהם", אמר ריסלינג. לדבריו, המטרה של החברה היא להחדיר את הרכיבים לתוך כל מכשירי הקצה - ולשם כך דרוש שיתוף פעולה עם החברות המובילות.

חברות ישראליות רבות פועלות לצד ואלנס בתחום העברת וידיאו ותיווך בין מכשירי קצה שונים, טלוויזיה ומחשבים. חברת אמימון הישראלית נחשבת לאחת המבטיחות בתחום ומפתחת טכנולוגיה דומה לזו של ואלנס, אבל בשונה ממנה, הפיתוח של אמימון מתבסס על טכנולוגיה אלחוטית.

על פי ההערכות, ואלנס נמצאת בשלבים מתקדמים לחתימת הסכמים עם מרבית השותפות בברית לשילוב הטכנולוגיה שלה במוצריהן. שילוב הפיתוח של ולאנס במכשירי הטלוויזיה של LG, סמסונג ואחרות עשוי לייצר לה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים, ובחברה מעריכים שהיא תגיע לרווחית כבר במהלך 2010.

ואלנס הוקמה בשנת 2006, וכיום מועסקים בה 24 עובדים. החברה גייסה עד היום כ-11 מיליון דולר מקרנות הון הסיכון ג'נסיס פרטנרס ומגמה. לחברה משרדים בארה"ב ביפן ובהונג-קונג ונציגים בטייוואן, בקוריאה ובסין.

תגיות