אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לומד דיקור סיני? שכח מהכרה אקדמית צילום: סי די בנק

לומד דיקור סיני? שכח מהכרה אקדמית

המועצה להשכלה גבוהה דחתה המלצות ועדה מקצועית, וקבעה כי לא קיים בסיס מדעי לרפואה המשלימה שמחייב לבצע אקדמיזציה של התחום

15.12.2009, 18:45 | נעמה סיקולר

סטודנטים במקצועות הרפואה המשלימה לא יקבלו תואר אקדמי מוכר של המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) כך החליטה היום (ג') המועצה. המל"ג, בראשות שר החינוך גדעון סער, החליטה לדחות את המלצות הוועדה לבחינה כוללת של תחום הרפואה המשלימה וקבעה כי לא קיים בסיס מדעי לתחום הרפואה המשלימה שמחייב לבצע אקדמיזציה של התחום.

לפני כ-5 שנים פנה המסלול האקדמי של המכללה למנהל למל"ג וביקש הכרה בפתיחת מסלול לימודים ברפואה משלימה בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון. כתוצאה מהבקשה הוקמה ועדה מקצועית שתיבחן את התחום. מסקנות הוועדה היו כי יש לאפשר אקדמיזציה של המקצועות ולהנהיג תוכנית לימודים אקדמאים לתואר BA.

מסקנות הוועדה הגיעו למועצת מל"ג שדנה בהן תחילה בישיבת מל"ג שהתקיימה לפני שלושה שבועות והמשיכה בדיון היום. מליאת המועצה שמעה את יו"ר הוועדה, פרופ' ירון כהן, שכיהן בעבר כיו"ר ועדת האיכות הבינלאומית של בתי הספר לרפואה ואת דיקן ביה"ס לרפואה באוניברסיטה העברית, פרופ' ערן לייטרסדורף והחליטה שלא לקבל את המסקנות.

תגיות

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
בואו נעשה סדר
למגיב 29 בשם הלשכה ביום שתתחיל להתנהל כגוף כלכלי אתה תדע איך למנף את התחום באמת כי כוח וכסף יוצרים השפעה ורצינות לא תזיק בכלל לתחום (למשל למה ברוב המוחלט של המכללות אין קורס יזמות בשיתוף עם מט"י הרי כל המטפלים הם יזמים ועצמאים ואין לרובם ידע כלכלי בניהול וחבל מאד) 1. הרצון בהכרה אקדמית = כספים לסטודנטים ולמחקרים אמיתיים ומקצועיים ובעיקר הסדרת נושא השרלטנים (אליהם יילכו בלי קשר תחת שמות אחרים)גם לאחר ההסדרה 2. עובד או לא לכו ותשאלו את עורכי המחקר במרכז לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב על מחקר שילוב השיאצו עם הוכחות על שיקום יעיל מהיר ועמוק יותר 3. פסיכולוגית אם אנשים חושבים שמשהו עובד אז הוא עוזר להם 4. אין סיבה שאנחנו לא נוכל לבחור את הרפואה שנקבל בגוף שלנו זו זכות יסוד האדם שזה חוק יסוד 5. נכיוון שבאנגליה גרמניה ארה"ב ועוד זה חלק מהאקדמיה אז אינני רוצה לשאול מי מפגר עוד כמה שנים יגידו גם על התחום הזה ישראל בתחתית הרשימה וההישגים כי מה שלא ייחקר ברצינות יישאר מוזנח 6. אין ספק שיש פה אינטרסים מנוגדים של מעצמות התרופות וכו שיש להם לובינד מסודר בכנסת ולא מזמן גם היתה כתבה על כך בעיתונות 7. תגייסו את שגרירות סין לנושא וההיעלבות שלהם תקפל כל גוף שחושב שהוא יודע מה נכון או לא נכון 8. מה אקדמי בתיאוריות מדעיות שאין להם שום הוכחה ונלמדות ללא סוף אקדמיה היא קודם כל מקום לפיתוח החכמה והון הידע האנושי 9. צריך להקים אתר רציני ואמיתי שיתחיל לאסוף ידע ועדויות ופה זה כבר לא 12,000 מטפלים אלא 500,000 מטופלים וזה יצור קבוצת לחץ אמיתית 10. בוא נגיד שזה לא אקדמי (מדע מדויק) אז כתחום מקצועי זה לא אמור לקבל הסדרה ומה שעצוב שלזה לא התייחסו בכלל וזה משאיר לנו מקום ליוזמה
דניאל הר כסף , י-ם  |  22.12.09
38.
ההחלטה של המועצה לא מבוססת מדעית.
אותי מאוד מסקרן לדעת שבמידה ואחד מחברי המועצה יצטרך לדוגמא לבחור בין ניתוח (לא עליו)או לנסות לדוגמא רפואה סינית, מה הוא יבחר, ואם הוא יבחר ברפואה סינית , מה זה אומר עליו .... עם עובדות אי אפשר להתווכח, זה רק עיניין של זמן ,לפני עשרים שנה רפואה סינית הייתה כמו מדע בדיוני והיום נמצאת בבתי חולים וקופות חולים, ומטופלים מרוצים שחוזרים וגם ממליצים לאחרים. מה שעובד ומוכח לאורך זמן,נשאר , איך יקראו לזה = פוליטיקה .
אייל  |  21.12.09
37.
לשר החינוך: לגדל שרלטנים שלוא למדו כמו שצריך זה לא חינוך
בגלל חוסר ההכרה האקדמית יהיו הרבה שרלטנים בתחום שיעשו רק שם רע לרפואה הסינית. וכנראה שהמדינה שלנו מייצאת מוחות צעירים לחו"ל,שם לפחות יש הכרה ותואר ולא יוצא שם רע לרופא הסיני כנראה שחוץ מלחמם את מושב הכנסת גם עושים נזק תדמיתי חבל מאוד ההחלטה נובעת אך ורק מבורות טיפשות גם בכדי להיות כופר בתנ"ך צריך ללמוד אותו, אז אל תגידו שאין הוככות מדעיות,אז לך ללמוד כבוד שר החינוך
נ , נ  |  20.12.09
לכל התגובות