אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבקשות  של האלפיון העליון: "תעשה לי ים בסלון"

הבקשות של האלפיון העליון: "תעשה לי ים בסלון"

בשנים האחרונות החלו קבלנים להציע דירות לציבור הרחב כשרק המעטפת בנויה, כדי לאפשר חלוקת שטח ועיצוב אישיים. עד שהמגמה תתפשט מדגימים בעלי הממון, שאצלם הטרנד כבר הוטמע, שאין גבול לדמיון ולדרישות התמוהות

17.12.2009, 08:14 | אורי חודי

"אנחנו מנהלים את הפיכת החלום למציאות. במסגרת הזאת נתקלתי לא פעם בחלומות יוצאי דופן, אך עוד לא נתקלתי בבקשה שלא ניתן לבצע. הדבר היחיד שיכול להפיל בקשה עיצובית של לקוח הוא תקציב מוגבל". את הדברים הללו אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS ניהול פרויקטים, שהיה בעבר קבלן בשוק המגורים, והיום מוביל צוות של שמונה מהנדסים שכל תפקידם הוא להגשים את החלומות העיצוביים של לקוחותיהם בבתים פרטיים ובמשרדים. למרות התפיסה שלפיה בתים ומשרדים ישראליים דומים מאוד זה לזה, לעם היושב בציון לא חסרים חלומות, והמעניינים שבהם מגיעים, איך לא, מבעלי הממון.

בצרה. מדרגות תלויות על כבלים ללא קונסטרוקציה תומכת בצרה. מדרגות תלויות על כבלים ללא קונסטרוקציה תומכת בצרה. מדרגות תלויות על כבלים ללא קונסטרוקציה תומכת

הבקשות המיוחדות אינן שמורות רק לבתים פרטיים ומפוארים, אלא גם למשרדים שבעליהם החליטו שחייב להיות בהם משהו מיוחד. הפעילות של קראוס ושל גופים דומים בשוק מתמקדת כיום בקצה העליון של עשירי ישראל ובעיצוב משרדים יוקרתיים - תחומים שבהם כבר שנים נהוג לרכוש או לשכור שטחים בצורת מעטפת, ללא חלוקה פנימית. אך מה שהיה עד כה נחלתם של עשירים בלבד בישראל נהפך בהדרגה לתחום רחב יותר, וקבלנים רבים מציעים לאחרונה דירות עממיות חדשות שבהן ניתנת האופציה לחלוקת שטחים ולעיצוב על פי העדפת הלקוחות.

מתג חשמל במדרגות

עיצוב בית או משרד היה פעם עניין פשוט למדי. הדרישות היו ברובן בסטנדרט אחיד ורוב הלקוחות לא דרשו מהמעצב, האדריכל והקבלנים להמציא את הגלגל מחדש. עם השנים והתפתחות הטכנולוגיה נהפכו החללים הפנימיים של מקומות העבודה ושל דירות ובתי מגורים לסוג חדש של מגרש משחקים למעצבים - מפרגולות ודשא דשא סינתטי במשרד עד תקרות זכוכית בחדרי שינה ומקלטים אטומיים בבתי מגורים.

תל אביב. קומת הביניים נהפכה לבריכה, צילום: אוראל כהן תל אביב. קומת הביניים נהפכה לבריכה | צילום: אוראל כהן תל אביב. קומת הביניים נהפכה לבריכה, צילום: אוראל כהן

"אנחנו מקבלים מעטפת של דירה, בית או משרד", מספר קראוס, "ומקימים את כל החלק הפנימי. אנחנו מנהלים ומפקחים בפועל על העבודות עד המסירה הסופית, ובעצם נכנסים לנעליים של הלקוח ומחליפים אותו בתקופת הטיפול בתוכו של הנכס, כך שהלקוח עוסק במאקרו ואנחנו במיקרו". העבודות שקראוס לוקח מעידות שגם אם קבלנים החלו למכור דירות עממיות כמעטפת, מדובר עדיין בתחום ששייך בעיקרו לאלפיון העליון: "בתחום המגורים אנחנו נכנסים רק לפרויקטים של 1.5 מיליון דולר ומעלה, ובמשרדים המינימום שלנו הוא שטח משרד של 600–700 מ"ר. פחות מזה יהיה יקר להעסיק אותנו".

משרדי חברת sms. פינת התרגעות להרגשה הביתית משרדי חברת sms. פינת התרגעות להרגשה הביתית משרדי חברת sms. פינת התרגעות להרגשה הביתית

וכגובה המחירים כך קיצוניות הבקשות: "אנשים מוכנים להשקיע במולטימדיה מאלפי שקלים עד מיליונים. מערכת כזו כוללת רמקולים חבויים בתוך הקיר, מערכות בקרה שמשדרות נתונים לאייפון, טלוויזיה המוסתרת בתוך מראה ורק כשמדליקים אותה רואים שהיא שם, או אפילו מכשירי טלוויזיה שמתרוממים מתוך דלפקים או מתוך המיטה. אנשים רוצים מסכים של 100 אינץ' כדי שיוכלו לראות משחק כדורגל בגודל של אחד לאחד, כמו במציאות. יש גם מערכות דריכה. המנורות של הבית נדלקות כשאתה עולה במדרגות או נכנס לחדר כדי שלא יצטרכו ללחוץ על כפתור.

משרדי קרן הון סיכון בירושלים. פסל במקום כורסה לממתינים משרדי קרן הון סיכון בירושלים. פסל במקום כורסה לממתינים משרדי קרן הון סיכון בירושלים. פסל במקום כורסה לממתינים

"ג'קוזי, בריכה או סאונה, למשל, הם כבר דברים סטנדרטיים", מוסיף קראוס. "אנשים משקיעים מ־1,500 דולר למ"ר עד 9,000 דולר למ"ר, והם מסוגלים לבקש, למשל, קירות אלומיניום שבעזרת מנגנון מכני יורדים אל תוך האדמה. כדי לעשות דבר כזה צריך להביא בחשבון שרק המנגנון עולה בין 300 ל־400 אלף שקל. דרישה מיוחדת נוספת היא תקרת זכוכית בחדר השינה, שעולה כרבע מיליון שקל, או דק שנמצא מעל בריכת השחייה ומתרומם ברגע שבעלי הבית רוצים להשתמש בה. המנגנון הזה, למשל, עולה כ־30 אלף דולר. עוד דברים יוצאי דופן בבתים הם בריכות תת־קרקעיות שנבנות במרתף, כשקיר הבריכה שקוף ורואים אותו מהמדרגות למשל".

בית בהרצליה פיתוח. הלקוח ביקש "להרגיש את הים כשהוא בא הביתה" בית בהרצליה פיתוח. הלקוח ביקש "להרגיש את הים כשהוא בא הביתה" בית בהרצליה פיתוח. הלקוח ביקש "להרגיש את הים כשהוא בא הביתה"

מדרגות לוויניות

גם במשרד האדריכלים דן והילה ישראלביץ נתקלים בבקשות מיוחדות. "הרבה פעמים בעלי הבתים מבקשים שהבית שלהם יהיה מיוחד ושונה מכל בית אחר, בלי לבקש דברים ספציפיים", אומרים בעלי המשרד. "הם נותנים לנו את החופש למצוא איך לעשות את הדברים. אנחנו אדריכלי קונספט, והגישה שלנו היא שאנחנו יכולים לעשות הכל. באחד המקרים תכננו בית ברחובות לאיש מתחום ההייטק, והדרישה שלו היתה שהתקרה בבית תהיה מיוחדת. מה שעשינו זה תקרה בשיפוע של 17%, שכולה מצופה בלוחות נחושת. המחיר של דבר כזה הוא כ־65 אלף שקל. זו עבודה מיוחדת, שכוללת חיבורים של לוחות נחושת עם ניטים אחד לשני, וחיבורם למסגרת עץ שמחוברת לתקרה".

בקשה ייחודית נוספת שהגיעה למשרד היתה לבניית בית פרטי ללא עמודים. "במקרה כזה צריך לעשות תקרות בטון מיוחדות כמו שעושים בבנייני משרדים. יש רק שלוש חברות שיודעות לעשות את העבודה הזו בארץ. כדי ליצור חלל של כ־100 מ"ר בלי עמודים בעל הבית צריך לשלם כפול מתקרה רגילה - תוספת של כ־40 אלף שקל למחיר". במקרה אחר ביקשו בעלי בית פרטי במושב בצרה מדרגות מיוחדות. התוצאה היתה פרויקט הנדסי מורכב להקמת גשר המוחזק על ידי כבלים, ועולה מקומת המרתף לקומה הראשונה וממנה לקומה השנייה. עלות המדרגות הגיעה ל־60 אלף שקל.

יושבים על אמנות

גם האדריכל אורי הלוי ממשרד אורבך־הלוי נתקל בבקשה למדרגות מיוחדות: "בעל בית פרטי ביקש ליצור גרם מדרגות שייראה כמו פסל מנירוסטה, זכוכית ועץ. הדרישה של הלקוח הצריכה עבודת פיסול כל כך מדויקת שהיינו צריכים לפנות לבעל מקצוע מומחה שעובד גם בשביל התעשייה האווירית ומייצר חלקים בעבור לוויינים. רק הוא יכול היה לעשות את העבודה ברמת הדיוק שהלקוח רצה. העבודה הזאת עלתה כ־100 אלף דולר".

לצד פנייה לטכנולוגיות של התעשייה האווירית נזקק הלוי לפעמים גם לעזרתם של אמנים: "עשיתי עבודה למשרד ההנהלה של קרן הון סיכון בירושלים שמנהליה רצו כניסה מיוחדת שתיראה כמו פסל ענק. בסופו של דבר לקחנו את האמן דודו גרשטיין, שיצר במקום עבודת אמנות מפלדה וריפודי בד. מי שמגיע למשרד יושב בחדר ההמתנה על יצירת אמנות ששווייה נאמד בעשרות אלפי דולרים".

לבעלי משרדים יש שיגעונות רבים. קראוס: "במשרדים בעלי הבית 'משתוללים' במקרים רבים עם ציוד שיחות הוועידה בווידיאו. עוד דבר שנתקלים בו זה תקרות גבוהות. אחת הדוגמאות לפרויקט יוצא דופן היא משרד שהמטרה של הבעלים היתה שתהיה בו אווירה של חוף ים. הם רצו שבתוך המשרד יהיו מעין פרגולות בפינות ישיבה. הם גם רצו "לשתול" דשא סינתטי בכל שטחי המשרד, אבל לזה כבר לא היה להם תקציב.

"דרישה מיוחדת אחרת שקיבלנו מבעלי משרד אחר היתה בתחום האקוסטיקה. הם ביקשו שיהיה אפשר לצעוק בתוך המשרד אבל בחוץ לא ישמעו כלום. יש משרדים שמבקשים אביזרים מיוחדים כמו חיפוי עץ בתוך המשרד, דבר שעולה כ־1,000 שקל למ"ר. חיפוי עץ נפוץ במשרדי עורכי דין. היתה לנו גם דרישה לדלתות זכוכית ענקיות בגובה 2.7 מטרים, לא שקופות. דבר כזה עולה בין 9,000 שקל ל־13 אלף שקל לדלת".

חצי שנה במקלט

לדברי קראוס, "מעבר לציוד הטכנולוגי הרב שמשמש את דיירי הווילות לבידור ונוחות, רבים מהם מוכנים להשקיע לא מעט כסף במערכות אבטחה - מערכת שעוקבת אחרי פתיחה של דלתות וחלונות, עיקוב, מצלמות שנשלטות מהאייפון של בעל הבית, מערכות של הקלטת וידיאו במעגל סגור בתוך הבית. הרבה מאוד אנשים משתמשים בדברים האלה. מציבים בין 12 ל־14 מצלמות בבית ב־150 אלף שקל".

במקרים מסוימים אמצעי הביטחון מוקצנים אף יותר. "יש אנשים שהולכים עם כל עניין האבטחה רחוק יותר ומבקשים להקים גדר נגיעה מסביב לבית. מדובר בגדר שכל נגיעה בה תקפיץ את אנשי השמירה, בעלות של עד 1,500 שקל למ"ר. דבר נוסף שנעשה מקובל בשוק הזה הוא מקלטים כימיים וגרעיניים בבתים. מדובר בחדרים המאפשרים שהייה של חצי שנה בלי יציאה. בתוך המקלטים הללו יש מזווה של אוכל, אמצעי תקשורת, שירותים, תקשורת לוויינית. נוסף על כך, כל החדר הזה יושב על בולמי זעזועים מיוחדים. להקים דבר כזה בבית עולה בסביבות 1,500 דולר למ"ר".

תגיות

74 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

73.
ל-20 הממורמר: דלת העם הצרפתים מהמהפיכה לא נהנו מביטוח רפואי ממלכתי מקיף
אילו היתה מתרחשת בישראל מהפיכה כמו זאת שאתה מייחל לה בשנאתך, מערכת הבריאות, כמו מערכות אחרות, היתה מתמוטטת, ואנשים רבים מדלת העם היו מתים מחוסר טיפול רפואי. להמוני העם בישראל יש המוווווון מה הפסיד ממהפיכות. פה זה לא הודו, והזמנים בהם הפועל בארץ יכול לאבד רק את כבליו, חלפו עברו מזמן. ובעניין טענתך להיותך חסר בית, לא נראה לי שאתה גר ברחוב ושמשם אתה שולח תגובות דרך נקודות חמות, אלא שאתה "נאלץ" לשלם שכר דירה כמו רבים מאיתנו, ולא אוהב את זה, כי "מגיע לך", ולא טרחת לפני שלוש-ארבע שנים לעשות כל מאמץ לרכוש דירה מינימלית, והשוק ברח לך, ואתה מאשים את כל העולם על זה. אינני בן אדם עשיר, אבל אם בן אדם עשיר מוכן להוציא הרבה כסף בארץ על שטויות כמו עיצוב יקר ומטורף של ביתו, ובדרך מספק פרנסה לעובדים בארץ, במקום שיוציא את כספו בחו"ל, או שרק יחסוך את הכסף, הרי עדיף שיבזבז את כספו בארץ בפרוייקטים בעלי ערך מוסף גבוה לכלכלה הישראלית.
יש כיום מה להפסיד ממהפיכות  |  23.12.09
72.
תקרות מנקרות עיניים
אכן הפכנו למדינה גרועה יותר מקולומביה, בהבדלי המעמדות הנוצרים פה בישראל. מצד אחד אוכלוסיה גדלה והולכת של מפוטרים מובטלים שחיים מכלום או משכר מינימום שהלב מתפוצץ מפאת עוניים, אלו שלא רואים אותם , ומצד שני אוכלוסיה שמתעשרת ללא הרף עד כדי ניהול חיים של טרוף. אילו באותם כספים המושקעים ביצרת "ים" בבית, או תקרות זהב , נחושת או זכוכית, וכו וכו' , בעליהם היו מנדבים טיפה, לאוכל, למחשבים , לחדרים - לילדים חסרי כול, חסרי ביגוד חם חדש לחורף, יתכן שהיינו לחברה אחרת , פחות רצחנית ואלימה. מנקרת עיניים חסרת חמלה שרואה רק את עצמה ,הגרה במבצרים מסוגרת מאחורי חומות , שמורה ע"י מיליוני עיניים מלאכותיות , מנותקת מהאחר חסר כל, ומתניידת בטנקים (כמו האמרים וכו'). הרי רק במחיר מדרגות של אי אילו בתים אפשר היה לספק אוכל לבתים עניים שילדיהם אוכלים בחוץ בקושי ארוחה אחת מידי בודדים רחמניים (שדווקא הם לא העשירים)
21.12.09
70.
העניים מתפרנסים מהעשירים
יש לי כמה דברים להגיד: קודם כל אני מבצע עבודות בדירות יוקרה,ומה שנראה כאן זה אפילו לא מתקרב לאלפיון העליון,גם הסכומים לא נראים לי גרנדיוזיים,אלו עבודות של המעמד העליון,הייטק,זוגות צעירים שמצליחים בעבודתם,לוקחים גם משכנתא ורוצים ליהנות מבית יפה ומרשים,יתכן אפילו שאחרי כל מאמציהם הם גם תורמים לקהילה. דבר שני ,לי יש כ 15 עובדים שרובם פועלים פשוטים שבזכות העבודות בדירות היוקרה הם מתפרנסים בכבוד ומאכילים את ילדיהם,וזה אומר שאם לעשירים לא היו גחמות,לא היתה להם עבודה. אני חושב שבזכות החוש העסקי של העשירים הם מניעים את המשק (גם אם בשיפוץ ביתם) ויש רק לפרגן על כך אין שום סיבה שהם יעבדו ואחרים יהנו מכספם,אלא אם הם מעוניינים לתרום
נדב , ראשון לציון  |  20.12.09
לכל התגובות