אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סולידי? מדד תל בונד שקלי משלים ירידה של 2.3% מיום ההנפקה צילום: shutterstock

סולידי? מדד תל בונד שקלי משלים ירידה של 2.3% מיום ההנפקה

המשקיעים בשוק הרימו את אגרות החוב שנכנסו למדד לפני השקתו ומאז ההשקה המדד רק יורד. "תמחור היתר של התל בונד השקלי היה פשוט שערורייתי, המרווחים היו מגוחכים לגמרי. מדד תל בונד שקלי היה מדד האג"ח המנופח ביותר", אומר עידן אזולאי מנכ"ל אפסילון קרנות נאמנות

17.12.2009, 10:39 | שהם לוי

מדד תל בונד שקלי מאכזב את הגופים המוסדיים והמנפיקים שרצו אל הנפקות תעודות הסל של בתי ההשקעות השונים.

התיאוריה המקובלת בקרב משקיעים היא שכאשר מושק מדד חדש בבורסה מונפקות תעודת סל שעוקבות אחריו - המשקיעים שצופים זאת רוכשים מראש את ניירות הערך שצפויים להיכנס אל המדד, מצב זה מביא פעמים רבות לעלייה בערכם של ניירות שנכנסים אל המדד עוד לפני השקתו. 

כך גם קרה בהקשת התל בונד השקלי, נרשמה עלייה חדה בשווי ניירות הערך שנכנסו למדד אך מיום השקתו התהפכה המגמה ומשקיעים מימשו רווחים.

מדד תל בונד שקלי איבד נכון לאתמול 2% מערכו בסך הכל מאז שהונפק ב-1 לדצמבר והיום מגביר את מהלך הירידות. מדד תל בונד שקלי יורד היום בכ-0.5%.

שלשום פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר שרשם עלייה של 0.3%, בהתאם לתחזיות הכלכלנים. כשעולה האינפלציה פוחתת הכדאיות בהשקעה באיגרות החוב השקליות שמרכיבות את מדד תל בונד שקלי.

"עדיף להשקיע בצמודי המדד"

מדד תל בונד שקלי כולל איגרות שאינן צמודות למדד המחירים לצרכן, כלומר אין הגנה עבור המשקיעים במצב שבו ציפיות האינפלציה עולות משמעותית ובתוך כך - גם האינפלציה בפועל. לעומת זאת, משקיע הרוכש איגרת חוב צמוד למדד בתשואה חיובית מוגן למעשה (במידה וקרן האג"ח נפרעת במלואה על פי תנאי התשקיף) ממצב של תשואה ריאלית שלילית. מחזיק באיגרת חוב שקלית מחזיק גם בסיכון של תשואה ריאלית שלילית במידה ומדד המחירים לצרכן עולה בצורה חדה, כזאת ששוחקת את כל התשואה הנומינלית שלו.

עידן אזולאי, מנכ"ל אפסילון קרנות נאמנות אמר בשיחת ועידה שנערכה אתמול: "שנת 2010 הולכת להיות מאוד מאתגרת באפיקים השקליים. כרגע אנחנו מעדיפים להשקיע באפיקים הצמודים מאשר השקליים."

"הייתה הרבה התלהבות והרבה הייפ סביב התל בונד השקלי, התקווה של המשקיעים הייתה שביום ההשקה של מדד תל בונד שקלי הם יוכלו למכור את איגרות החוב שצפויות להיכנס למדד ברווחים גבוהים, דבר שלא קרה בפועל", מציין אזולאי.

"תמחור היתר של התל בונד השקלי היה פשוט שערורייתי, המרווחים היו מגוחכים לגמרי. מדד תל בונד שקלי היה מדד האג"ח המנופח ביותר", מוסיף אזולאי.

תגיות