אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיוחד ל"כלכליסט": סין תמשיך לצמוח גם ב־2010 צילום: בלומברג

מיוחד ל"כלכליסט": סין תמשיך לצמוח גם ב־2010

בשנה הבאה תצומצם כנראה המדיניות הכלכלית המרחיבה בסין, אך לנוכח התשואות הלא משמעותיות באפיקים החלופיים - עדיין מומלץ להשקיע שם

17.12.2009, 15:10 | Standard & Poor's

נראה כי סין, אחד המנועים המרכזיים המובילים את הצמיחה העולמית, תרד להילוך צמיחה נמוך יותר בקרוב. אך אפילו זה לא צריך להרתיע את המשקיעים בעולם מלהגדיל את אחזקותיהם במניות סיניות.

ממשלת סין והבנק המרכזי הסיני יישמו מדיניות מוניטרית ופיסקאלית מרחיבה, שהובילה לנזילות חסרת תקדים בשווקים הסיניים, ובכך ייצרו ביקוש מקומי כשהעולם כולו סבל ממיתון. אך לאחרונה מצטברות עדויות, ואולי אף ספקולציות, כי הבנק המרכזי של סין וגם הממשלה הסינית יתחילו לנקוט מדיניות מצמצמת יותר בשנת 2010. אנחנו ב־S&P סבורים שמהלכים אלה לא ימנעו משוק ההון הסיני לצמוח, אך הצמיחה תהיה מתונה יותר, לאחר שב־11 החודשים הראשונים של 2009 הוסיף שוק ההון הסיני 60% לערכו.

לנוכח התשואות הלא משמעותיות שמניבות האלטרנטיבות, יש לתת עדיפות להשקעה בשוק הסיני. באמצע נובמבר כתבה הוועדה המייעצת של S&P לנושאי השקעה בסין, כי להערכתה המדיניות המוניטרית במדינה זו צפויה להיות פחות מרחיבה במהלך 2010, אך מנגד, התמריצים הפיסקאליים צפויים להגיע לשיאם ברבעון הראשון של 2010. חברת S&P ממליצה להחזיק מניות סיניות מסוג A (נסחרות בבורסת שנגחאי) ומניות של חברות מהונג קונג לפי משקלן בשוק המדינות המתפתחות, אך מנגד ממליצה להעניק משקל יתר בתיק למניות של חברות סיניות הנסחרות בהונג קונג (מניות מסוג H).

התאוששות למרות ההאטה העולמית

בהתייחס למדיניות המוניטרית, מציינים כלכלני S&P, כי הנהלת הבנק המרכזי של סין מודעת לסיכון בחימום יתר של הכלכלה הסינית. כראיה, בחודש אוקטובר ספג הבנק המרכזי מהשווקים עודפי נזילות של 22.85 מיליארד דולר באמצעות מכירת אג"ח לטווח קצר. מהלכים נוספים לשאיבת נזילות יתר מהשווקים צפויים בהמשך, שכן אלה עשויים להיות הדרך העדיפה על ידי הבנק המרכזי להפחית את הספקולציות בשוק ההון.

ב־S&P צופים שכל עוד ההתאוששות של היצוא הסיני מוטלת בספק בשל ההאטה העולמית, רוב הממשלות בדרום־מזרח אסיה צפויות להמשיך לתמוך במהלכים מרחיבים בשווקים, ושיעורי הריבית לא צפויים לעלות. הריביות ביבשת אמורות לעלות בשיעור של כ־0.75%, אבל בעיקר במחצית השנייה של 2010. ב־S&P צופים שהתמ"ג הסיני צפוי להגיע ל־9.9% ברבעון הראשון ב־2010, אולם בסיכום שנתי תצמח הכלכלה בסין "רק" בשיעור של 8.7% עד 9.2% בשנה הבאה.

 , צילום: אי פי אי צילום: אי פי אי  , צילום: אי פי אי

על פי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל" מ־20 בנובמבר, תזכיר פנימי מאחד הבנקים המסחריים הגדולים בסין מראה כי הרשות הרגולטורית לפיקוח על הבנקים בסין הוציאה חוזר דחוף לבנק סיני מסוים, ובו כן הגבילה את ההלוואות שהוא נותן. "הבנק המרכזי כבר אמר לא פעם כי בכוונתו להאט את קצב הגידול במתן הלוואות חדשות", אומר ג'ף קליינטופ, אסטרטג ראשי בחברת הייעוץ LPL FINANCIAL. לדבריו, "המפתח לצמיחה יגיע בעיקר מהיצוא".

להערכת פטר הנסמן, מנהל ההשקעות הראשי של ניוטון אינווסטמנט מנג'מנט: "כל תנודתיות שמקורה בחששות מתחילתו של תהליך הכיווץ המוניטרי עשויה לשמש הזדמנות להגדיל את החשיפה לשוק ההון הסיני", אומר הנסמן.

לגבי ההשפעה הכללית של סין על השווקים המתעוררים, אלק יאנג, אסטרטג השווקים הבינ"ל של S&P, סבור כי השקעה בשווקים המתעוררים, (המשקל של סין בהם הוא 15%) תמשיך לספק ביצועי יתר על השקעות אחרות.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מסחר יעיל בנ"ע סיניים ובאילו של המזרח הרחוק וה "בריק "- הדרך האופטימאלית ?
שלום רב , אני מקווה שתגובתי עונה על כול תנאי השימוש של כלכליסט . מטרת התגובה הנה : העלאת רעיון למערכת ללמד ולתת כלים יעילים - במידה וחסרים . 1.מבקש לדעת אם ניתן לסחור ישירות מהארץ בבורסות שנגחאי והונג קונג ? כנ"ל לגבי שאר ארצות ה"בריק" ( ברזיל , רוסיה ,הודו , סין . ) ושאר ארצות המזרח הרחוק . איך ניתן לקבל פרטים והמלצות אנליסטים ואיך ניתן לנתח ולהשוות בין האלטרנטיבות השונות לקניה / השקעה ואיך ניתן יהיה לדעת מתי למכור ? ( כולל סיכונים , עלויות , תשואות וכדומה כולל השוואה בין אזורים וסקטורים ? ואם לא ניתן - מהן הדרכים שעונות על שאלותי בדרכים אחרות ?) 2. הייתי שמח לו הייתם שוקלים מתן סקירה כללית על שוק ההון בסין ובשאר האזורים שהזכרתי ונוספים - לפי מיטב שיקולכם . 3. אולי כדאי , בלי קשר להנ"ל , לתת סקירה של מונחים ומה מקובל , " למתחילים ו / או " לאלו ששכחו " , הן בנושאים שאולי תעלו והן בנושאי המדדים השונים , מה חשיבותם וכדומה .לדוגמא " מכפיל הון , fundamental Grade ,יחסים פיננסיים שונים הנמצאים בניתוחים שונים , קבועים פיננסים ,קרטריונים פופולריים , מחירים ומשמעותם ,התנגדות ותמיכה , הערכות ,דיוידנדים , יחסי תפעול , " בטא " ," Float " , נפחים ,החזרים על ההשקעות - בקיצור , הכנת מעין מילון מושגים ונוסחאות ודוגמאות ע"מ שיעזרו לאנשים לעבוד ב"מסננות יעילות " . אני תקווה שתכינו בשלב מסוים " מסננת " מניות לגבי סין ואולי לכול המקומות שהוזכרו. בכבוד רב מאד , עמרם
עמרם שורץ , פ"ת  |  19.12.09