אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בארי לוויט: "אני תוהה לגבי המניע האמיתי של מוביוס" צילום: אוראל כהן

בארי לוויט: "אני תוהה לגבי המניע האמיתי של מוביוס"

במכתב תגובה למארק מוביוס שאמר ב"כלכליסט" כי עבר לצידה של סאן מכיוון שהחברה מעוניינת לפטור את הדירקטורים מאחריות חשבונאית אמר לוויט כי התנהלות סאן גרמה בעבר לסגירת מפעלים ומבלי לשלם מחיר הוגן לבעלי המניות

20.12.2009, 12:21 | שניר הנדלר

יו"ר תרו, ד"ר בארי לוויט שיגר היום (א') מכתב ליו"ר קרן טמפלטון מארק מוביוס בו הוא מבקש ממנו לחדול מהביקורת שהעביר ב"כלכליסט" על הנהלת חברת הפרמצבטיקה הישראלית ובנוסף מפציר בו לסגת מהחלטתו לתמוך בחברת סאן ההודית במאבקי השליטה בתרו.

מוביוס, העומד בראש קרן טמפלטון, המחזיקה ב-10% ממניות תרו, מסר בראיון ל"כלכליסט" כי החליט לחבור לסאן "לאחר שהנהלת תרו אמרה שהיא מעוניינת לפטור את כל הדירקטורים שלה מאחריות לבעיות החשבונאיות של החברה". לוויט הסביר למוביוס במכתבו כי הוא מבין את תסכולו מהעדרם של דו"חות כספיים מבוקרים, ומעריך כי בקרוב תוכל תרו להשלים את פרסום הדו"חות ולהגיש בקשה להירשם מחדש למסחר בנאסד"ק.

לוויט הוסיף כי "תרו היא כיום חברה מצליחה, הן מבחינה תפעולית והן מבחינה פיננסית. במהלך שלוש השנים האחרונות החברה מציגה צבר מזומנים יציב ומרשים מפעילות שוטפת והחזירה חלק נכבד מחובותיה. כל הפעולות הללו נעשו בשקיפות מלאה וניתן לאשרן בקלות".

במכתבו תהה יו"ר תרו על המניע האמיתי של מוביוס בהחלטתו לחבור לסאן ומזכיר לו את אופן ניהולה של החברה ההודית לאחר שהשתלטה על חברת קראקו האמריקאית. תחת הנהלת סאן, החרים מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) את מוצרי החברה, מהלך שהוביל לבסוף לסגירת המפעלים בארה"ב.

לוויט שחושש מתוצאה דומה לאחר שסאן תרכוש את תרו, האשים במכתבו את החברה ההודית ואמר כי: "סאן מבקשת להשיג שליטה בחברת תרו וליהנות מהישגים אלה מבלי לשלם בעבורם מחיר הוגן לבעלי המניות שלנו. אנו מחויבים למנוע תוצאה שכזו".

עוד הוסיף לוויט כי "קאראקו אינה הבעיה הרגולטורית היחידה של סאן, שכן סאן הסתבכה עם הרגולטור ההודי. באוקטובר 2009, הודיע הגוף העליון לנושאים טכניים הנוגעים לתעשייה הפרמצבטית בהודו, כי יחקור באם הליכי אישור נאותים ננקטו במתן האישור לסאן לשווק את התרופה לסרטן Letrozole במסגרת טיפולי פוריות, על בסיס ניסויים קליניים שכללו רק 55 נשים, תרופת המקור עליה מבוסס ה-Letrozole, מזהירה בעלון לצרכן המצורף לתרופה כי "אין לקחת את התרופה באם הינך בגיל פוריות... שכן היא עלולה לגרום נזק לעובר. למרות החששות הכבדים אשר הובעו בהודעת הרגולטור ההודי, סאן ממשיכה לשווק תרופה זו בהודו במסגרת טיפולי פוריות לנשים בגיל הפוריות כפי שעשתה בעבר."

תגיות