אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
BPC צפויה למכור לסין אשלג במחיר של 350 דולר לטונה צילום: יריב כץ

BPC צפויה למכור לסין אשלג במחיר של 350 דולר לטונה

כך מדווח השבועון fertilizer week. עבור כיל חושבים בלידר כי מדובר בחדשות טובות וממליצים לקנות את המניה. בכלל פיננסים חושבים להיפך וממליצים למכור

22.12.2009, 13:56 | מישל אודי

חברת BPC, המייצגת את יצרניות האשלג ברוסיה ובבלרוס, עשויה לחתום על הסכם לספק אשלג לסין עד סוף השנה, כך הודיע מנהל המכירות, אולג פטרוב בראיון לרשת בלומברג. "החוזה לשנת 2010 יהיה חשוב לאמון הצרכנים ועשוי לתת דחיפה לשוק", הוסיף פטרוב אך סירב להעריך את המחיר האפשרי של העסקה.

מוקדם יותר היום הפיץ המגזין fertilizer week, הנחשב אמין בקרב אנשי המקצוע, כי סין חתמה עם BPC הסכם לשנת 2010 במחיר של 350 דולר לטונה אשלג, מחיר הכולל עלויות הובלה. המחיר ללא עלויות הובלה מוערך בכ-320 דולר לטונה.

לידר: לקנות

האנליסטים בישראל המכסים את התחום הגיבו בצורה שונה לחדשות. יואב בורגן מלידר שוקי הון נותר אופטימי אל מול החדשות מחו"ל ועדיין ממשיץ על "קנייה" למניית כיל. "השוק כבר מתמחר תרחיש של מחיר חוזה האשלג בסין ל-2010 בטווח של 300-350 דולר לטון FOB (ללא עלות הובלה, מ"א). אם כך, המשמעות היא כי מחיר של 350 דולר CFR (כולל עלויות הובלה, מ"א) הינו איפשהו בקצה התחתון של הטווח. האימפקט השלילי של המחיר על סנטימנט השוק עשוי להיות מוגבל בסופו של דבר. זאת, מעבר כמובן למשמעות החיובית – אשר כבר הפכה למובנת מאליה, של קביעת מחיר רצפה למחירי האשלג העולמיים אשר צפויה לזרז מכירות כמותיות אצל לקוחות גלובליים שעד היום "ישבו על הגדר" בציפייה לסיום מו"מ האשלג בסין" אמר בורגן.

עוד הוסיף בורגן כי מדובר בחוזה בהיקף נמוך, מיליון טונה בסך הכל. "הנטייה הראשונית היא לומר כי כמות חוזית כה נמוכה היא בעצם אכזבה גדולה, אך ייתכן ויש מקום לחשיבה מעבר לכך - אינדיקציה לרצון של BPC לעבור למחירי ספוט בסין במקום החוזה השנתי המסורתי, ביטחון של BPC להימצאות קונים גדולים באזורים גיאוגרפיים אחרים כגון ברזיל במחירים הגבוהים ממחיר הרצפה שנקבע בסין" הוא הוסיף.

כלל פיננסים: למכור

לעומתו, אבירן רביבו מכלל פיננסים היה הרבה יותר פסימי: "בכל מובן, חדשה רעה לכיל" הוא אמר. "ההתמקדות כמובן תהיה במחיר החוזה, אשר מגלם ירידה של 25% בהשוואה לחוזה שהשיגה תעשיית האשלג מול הודו לפני מספר חודשים ויפעיל לחץ מחירים נוסף בדרום אמריקה" טען רביבו.

עוד הוא הוסיף כי "במידה והסינים אכן חתמו על חוזה בהיקף כה נמוך ל-2010 הרי שההודים הופכים לשחקן הגדול והמשמעותי ביותר בעולם. לאור החתימה על החוזה בסין ברור כי ההודים לא יממשו את האופציה הכלולה בתוך החוזה שנסגר ב-2009 ב-460 דולר לטונה. יתרה מזאת, בדיונים לחוזה של 2010 הם יבקשו הנחה על מחיר של 350 דולר לטונה שהשיגו הסינים לאור מעמדם החדש כשחקן הביקושים הגדול בעולם".

לגבי כיל טען רביבו "איך שלא תסתכלו על זה, כיל עדיין יקרה". עוד הוא הוסיף כי "נשמע היום תגובות אוהדות מתעשיית האשלג לחוזה, אם אכן תאושר החתימה. ידברו על ההתעוררות החזקה הצפויה בביקושים לאור "חזרת הוודאות" לשוק וקביעת מחיר רצפה. אולם גם אם נניח שכיל תחזור למכור 5.5 מיליון טונות אשלג ב-2010 והיא לא במחיר האשלג הנוכחי היא נסחרת בטווח מכפילים של 17-20 על 2010 - מדובר בתמחור גבוה לפעילות שהתבררה כתנודתית מאוד ובעלת חסינות נמוכה מזו שחשבו בעבר. חשוב לזכור כי ב-2010 השוק עדיין יתאפיין בעודף היצע לאור רמות המלאים הגבוהות של היצרנים ועודף כושר הייצור הקיים בתעשייה".

תגיות