אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלום וטריביטש מגדילים את אחזקותיהם במניות טיב טעם צילום: עמית שעל

שלום וטריביטש מגדילים את אחזקותיהם במניות טיב טעם

חגי שלום רכש אתמול 2% מטיב טעם, טריביטש העלה לאחרונה את אחזקותיו ב־0.5%, אבל שניהם משדרים עסקים כרגיל

23.12.2009, 10:34 | נעמה סיקולר

שלושה שבועות לאחר שרכשה את השליטה בטיב טעם, דיווחה אתמול חברת הארגז שבשליטת חגי שלום על ביצוע עסקת רכישת מניות גדולה, ראשונה מאז רכישת השליטה, על ידי הבעלים החדשים. שלום רכש שלשום 2 מיליון מניות טיב טעם, במחיר של 1.7 שקלים למניה, 17% מעל מחיר הפתיחה של המניה בשוק ביום הרכישה. כתוצאה מהרכישה עלה שיעור אחזקתו מרמה של 38.12% לרמה של 40.06%.

 

שלוש רכישות נפרדות

אלא ששלום אינו היחיד שרוכש מניות טיב טעם. בשבועות שחלפו ביצע גם קובי טריביטש, שאיבד את הבכורה לשלום, רכישה של מניות, אמנם בהיקפים קטנים יותר אבל בהתמדה. טריביטש ביצע מאז כניסתו של חגי שלום לחברה שלושה מהלכי רכישה, של שברירי אחוזים בכל פעם. בסך הכל הגדיל את אחזקותיו ב־0.5%, בהשקעה כוללת של 644 אלף שקל, מה שמביא אותו לאחזקה של 41.37% ממניות טיב טעם.

בין שלום לטריביטש ישנו הסכם שליטה, שבמסגרתו השליטה האפקטיבית בחברה ובניהולה נתונה בידי שלום, המכהן גם כיו"ר הדירקטוריון, ואשר מטעמו מכהנים שני חברי דירקטוריון נוספים, בכירים בחברת הארגז. טריביטש ויתר על חברי הדירקטוריון מטעמו, אולם הוא ממשיך לכהן בעצמו כדירקטור. לכן, איסוף המניות של השניים לא יכול להיחשב מאבק שליטה, וגם לא יכול להתפתח לכיוון הזה. שלום מחזיק בזכויות הבלתי מעורערות בכל הנוגע לניהול היומיומי, ובתמורה לכך אף שילם לטריביטש 15 מיליון שקל מסך התמורה הכוללת.

למרות זאת, שיעור המניות של החברה עשוי להיות בעל משמעות בעיקר בעסקאות בעלי עניין שיבקש כל אחד מהצדדים להעביר בעתיד.

איבד את מפעל חייו

גורמים בשוק ההון הביעו אתמול תהיות האם איסוף המניות לא מרמז על קרע המתהווה בין השניים. טריביטש איבד לטובת שלום, שלא מרצונו, את השליטה במפעל חייו, שאותו ייסד, וגם פינה עבורו את כס היו"ר. שלום נכנס לעבודה במלוא המרץ, זכה לאמון שוק ההון ששלח את המניה לעלייה של 80% בשלושה שבועות, וכבר הכריז כי יבצע מהפכה ניהולית בחברה. מצד שני, מקורבים לנושא ציינו אתמול כי היחסים בין השניים דווקא טובים ומבוססי אמון, ומכיוון שממילא נושא השליטה האפקטיבית בחברה הוסדר במפורש בהסכם השליטה החתום ביניהם, הרי שאין מקום למאבקים מן הסוג הזה.

תגיות