אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרני המשקאות יכולים להירגע: חוק הפיקדון לא יורחב לבקבוקים הגדולים צילום: עומר הכהן

יצרני המשקאות יכולים להירגע: חוק הפיקדון לא יורחב לבקבוקים הגדולים

ועדת הכלכלה אישרה את התיקון לחוק הפיקדון לפיו תהיה חובה למחזר בקבוקים גדולים, אבל בלי פיקדון ורק בעוד ארבע שנים. הפקדון על הבקבוקים הקטנים יעלה ל-30 אג'

27.12.2009, 14:49 | רויטל חובל

ועדת הכלכלה אישרה היום (א') לקריאה שנייה ושלישית הצעה לתיקון חוק הפיקדון. לפי החוק החדש, הפיקדון לא יורחב למיכלי המשקה הגדולים (מעל 1.5 ליטר), אך היצרנים יחויבו לאסוף 50% מהם. כמו כן, החוק החדש מקטין את יעד האיסוף מ-85% ל-77%, ומגדיל את סכום הפיקדון מ-25 אגורות ל-30 אגורות.

תאגיד המחזור, הנמצא בבעלות יצרני המשקאות, הצליח לאסוף עד היום 66% בלבד מהבקבוקים המיוצרים. חוק הפיקדון הקיים אמנם הטיל קנסות על התאגיד, אך מדי שנה הוא טען כי אין באפשרותו לעמוד בתשלום הקנסות.

החוק החדש אמור להחיל את חובת המיחזור גם על הבקבוקים הגדולים, אך הוא אמור להיכנס לתוקפו רק בעוד 4 שנים, בשנת 2014. לאישור היום בוועדת הכלכלה לתיקון לחוק קדמו מספר דיונים בוועדת הכלכלה. אחרי ויכוחים שונים בשאלת הצורך בהטלת פיקדון על מיכלי משקה גדולים. בסופו של יום, קידם השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, הסכם טיוטה עם בעלי החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה) שמקובל על הצדדים.

אלא שאליה וקוץ בה. על פי מנכ"לית אדם, טבע ודין, עו"ד ציפי איסר- איציק, הסכם הטיוטה אמור היה לכלול יעדי בינייים עד לכניסתו לתוקף של התיקון לחוק, אולם בנוסח שהוגש היום לוועדת הכלכלה, אין כאלו (יעדי ביניים). בנוסף לכך, רק 95% מהבקבוקים שייאספו, גם ימוחזרו.

"לא זו בלבד שהטיוטה שאושרה הבוקר תואמת את עקרונות ההסכם שבין רוני קוברובסקי, נשיא קוקה קולה, לבין השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, אלא שהיא כוללת שיפורים המיטבים עם קוקה קולה והתעשיינים ביחס להסכם", אמרה בתגובה איסר-איציק.

לדבריה, "כל ההערות והתיקונים שמטרתם להגן על האינטרס הסביבתי כפי שהועברו על ידי אדם טבע ודין נדחו פה אחד בניצוחו של יו"ר הוועדה כרמל שאמה ובהסכמת השר להגנת הסביבה, שלא עמד בלחצי היצרניות".

תגיות