אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם תרו הייתה נסחרת בארץ, הדירקטורים שלה מזמן היו עומדים לדין על אי פרסום דו"חות"

"אם תרו הייתה נסחרת בארץ, הדירקטורים שלה מזמן היו עומדים לדין על אי פרסום דו"חות"

כך אמר ל"כלכליסט" עו"ד רלי לשם המייצג את סאן בישראל. עוד 4 ימים יכריעו בעלי המניות האם להאריך את כהונתם של הדירקטורים בתרו

27.12.2009, 15:16 | שניר הנדלר

"אם תרו הייתה נסחרת בארץ, הדירקטורים שלה מזמן היו עומדים לדין על אי פרסום דו"חות", כך אמר ל"כלכליסט" עו"ד ישראל לשם, ארבעה ימים לפני ישיבת בעלי מניות חברת הפרמצבטיקה הישראלית, בה יקבע האם להאריך את כהונתם של חברי דירקטוריון תרו.

לסאן המחזיקה ב-36% מהון המניות של תרו, טענות קשות כלפי דירקטוריון תרו שכשלו בהגשת דו"חות כספיים שנתיים בשנים 2006, 2007 ו- 2008, והעובדה שבמהלך השנים 2003-2004 נוסחו הדו"חות הכספיים מחדש. טענותיהם של סאן נתמכו בשבוע שעבר על ידי שלוש חברות יעוץ, אותן שכרו הגופים המוסדיים בארה"ב שייעצו באופן גורף להצביע כנגד הארכת כהונת הדירקטוריון ושתים מהן אף ייעצו להצביע כנגד השיפוי.

עו"ד ד"ר ישראל (רלי) לשם, הינו שותף במשרד עורכי הדין מיתר ליקוורניק גבע&לשם ברנדויין, המייצגים את חברת סאן בישראל. סאן, בניהולו של דיליפ שנגווי, נמצאת במאבק משפטי עם תרו בו היא תובעת לאפשר לה לממש את האופציה לרכוש את מניות משפחת לוויט/מורוז על פי הסכם שנחתם בין הצדדים בעת שסאן הזרימה לתרו כמעט 60 מיליון דולר. בנוסף מוחים בסאן על ההצעה להעניק שיפוי לדירקטריון החברה. "לא יעלה על הדעת שמצד אחד לא מפרסמים דו"חות וכפרס, הם יקבלו שיפוי מהחברה". כך הוסיף עו"ד לשם.

לשם התייחס גם לסיבוב הפרסה שביצע מארק מוביוס, יו"ר קרן טמפלטון כשהחליט לנטוש את עמדת תרו ולחבור לסאן במאבקי השליטה. "המהלך של מוביוס לא היה מתואם, למרות שסאן ניסתה במשך תקופה ארוכה לשכנע אותו". ללשם יש גם הערכה למניע למהלך שביצע מוביוס: "במשך השנתיים האחרונות שמענו שהדו"חות יהיו עוד חודש או עוד חודשיים ולאחר מכן, הפסיקו בתרו גם להבטיח, ולכן שטמפלטון הבינו שעובדים עליהם בעיניים הם החליטו לחבור לסאן."

איפה עומד כעת התהליך המשפטי?

"הגשנו במאי השנה תביעה בבית המשפט בה אנו דורשים לחייב את תרו לפרסם את דו"חות החברה. תרו במקום לפרסם את הדו"חות, הגישה בקשה למחוק את התביעה ובעצם עושה כל מה שהיא יכולה על מנת לעכב את התביעה. איך יתכן שהם אינם מסוגלים לפתור בעיה חשבונאית? אולי יש שם ריקבון ובאים למרוח את כולנו?".

ומה לגבי סירובם של משפחות לוויט ומורוז למכור לסאן את מניותיהם?

"הסכם האופציה כפוף לחוק האמריקאי. במקביל יש את המשפט שמתנהל בישראל. בית המשפט המחוזי חייב את בעלי השליטה בתור למכור לסאן את מניותיהם. תרו עירערה וכעת אנו עומדים לפני החלטת בית המשפט העליון בנדון. אם הערעור ידחה, נחזור לניו יורק ושם אנו מאמינים שבית המשפט יחייב את בארי לוויט להעביר את השליטה לסאן".

העובדים בתרו חוששים מסגירת המפעל במקרה שסאן תשלוט בתרו. האם אתה יכול להבטיח שהמפעל ימשיך לפעול בישראל?

"בעל מניות לא יכול להבטיח לעובדים, ההבטחה צריכה להיות של תרו ולכן כל עוד סאן היא לא בעלת השליטה בתרו היא לא תיתן הבטחה כזאת. סאן קונה חברות ולא סוגרת אותם".

אז מקרה קראקו האמריקאית לא יחזור על עצמו בתרו?

"קראקו הינה חברה בודדת מתוך 22 חברות שבשליטת סאן. המפעל הזה נסגר כתוצאה מכשל מקומי בארה"ב, אך יפתח מחדש באותו המקום לאחר שמערך הבטחת האיכות יבנה מחדש".

נחזור לאסיפת בעלי המניות הקרובה, מה הסיכוי שבעלי המניות יפסקו לטובת סאן?

"מבנה ההון של תרו מעוות מאחר ויש הפרדה בין מניות ההון לבין מניות הצבעה. למשפחת לויט יש 42% מכוח ההצבעה מאחר והיא מחזיקה במניות מייסדים המקנות לה שליש מכוח ההצבעה בתוספת ל-8% מכוח מניית ההון. סאן לעומת זאת, מחזיקה ב-36% מהון המניות של תרו אך יש לה רק 24% מכוח ההצבעה. יחד עם טמפלטון לה 8% אנו עומדים על 32% מכוח ההצבעה. למרות זאת מדיווחים שקיבלנו מגורמים שונים אנו מעריכים שהרוב המכריע של בעלי המניות הולך להצביע כנגד השיפוי והארכת כהונתם של הדירקטורים".

תגיות