אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פסיקה תקדימית בארה"ב: השימוש בביטורנט אינו חוקי

פסיקה תקדימית בארה"ב: השימוש בביטורנט אינו חוקי

בית משפט פדרלי בלוס אנג'לס קיבל את תביעת איגוד הסרטים האמריקאי נגד שורה של אתרים לחיפוש קובצי טורנט, בהם ISO Hunt. לדברי השופט, טכנולוגיית הביטורנט "מגבירה את הפגיעה בזכויות יוצרים"

29.12.2009, 13:45 | יוסי גורביץ

הישג משפטי לתעשיית הסרטים והמוזיקה האמריקאית במלחמתה במורידי הקבצים: בית משפט פדרלי בלוס אנג'לס פסק כי שימוש בתוכנת ביטורנט ובמנועי חיפוש לקובצי טורנט אינו חוקי ופוגע בזכויות היוצרים. בית המשפט קיבל את תביעתו של איגוד הסרטים האמריקאי – גוף המקדם שמירה על זכויות היוצרים של האולפנים – כנגד שורה של אתרי ביטורנט, הידוע שבהם הוא ISO Hunt, שהופעלו על ידי גארי פונג. כך מדווח אתר Wired.

השופט קבע כי ביטורנט היא טכנולוגיה הדומה לזו שעמדה בבסיס תוכנות שיתוף הקבצים גרוקסטר ונאפסטר, שכבר הוכרזו כבלתי חוקיות, ולדבריו היא אף "יעילה הרבה יותר מהן ומגבירה בעליל את הפוטנציאל לפגיעה בזכויות היוצרים". השופט פסל את קו ההגנה המשפטית שנקטו עד כה מפעילי אתרי הביטורנט, שלפיו הם אינם מספקים קבצים בלתי חוקיים אלא רק קישור לקובץ ביטורנט, וטען כי טכנולוגיית הביטורנט "בלתי ניתנת להבחנה מהטכנולוגיות הקודמות".

"קהילה שחגגה את הפרת זכויות היוצרים"

איגוד הסרטים האמריקאי קיבל בברכה את הפסיקה. מפעיל אתר ISO Hunt מסר בתגובה כי הוא שוקל לערער, וכי מפני שהוא עצמו חי בקנדה, החוקים האמריקאיים אינם חלים עליו. עוד אמר פונג כי האתרים שלו מהווים בעצם מנועי חיפוש ועל כן יש להעניק להם את ההגנות המוענקות למנועי חיפוש בחוקי זכויות היוצרים.

השופט דחה את טענתו של פונג כי הסיר קבצים בלתי חוקיים כאשר הודיעו לו על קיומם, ומצא כי פונג לא פעל במהירות הנדרשת למניעת הגישה לחומר המוגן. עוד מצא השופט כי תגי המטא של אתריו של פונג הכילו את התג warez, המהווה כינוי לתוכנות פרוצות, וקבע כי הם "יצרו קהילה שעודדה – לא, חגגה – את הפרת זכויות היוצרים".

החלטת בית המשפט בלוס אנג'לס מהווה פסיקה תקדימית בכך שהיא מתייחסת ישירות לעצם חוקיות השימוש בתוכנות ביטורנט. בתחילת אפריל גזר בית משפט בשבדיה שנת מאסר בפועל על מפעילי אתר הטורנטים פיראט-ביי, ולפני כארבעה חודשים הורה בית משפט בהולנד לאתר מינינובה להסיר קישורים לקבצים המפירים זכויות יוצרים, אולם במקרים אלה לא עלתה לדיון השאלה על הטכנולוגיה עצמה, והפסיקות התייחסו לאחריות מפעילי האתרים לדאוג לכך שאתריהם לא יפנו לקבצים לא חוקיים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
נסיון להבין את הפסיקה
אולי השופט אומר לעצמו, רוב השימוש בביטורנט מפר זכויות יוצרים לכן כולו לא חוקי. אז אותו שופט צריך בכלל לאסור אינטרנט לגמרי בגלל שרוב התכנים שעוברים באינטרנט מפרים זכויות יוצרים. אולי יעצרו לחשוב יבינו שיש בעייה עם חוקי זכיות יוצרים ולא עם כלל אוכלוסיית העולם?!
אדיר  |  29.12.09
5.
אפשר להירגע
אין שום אפשרות לעצור את זה. גם אם יסגרו את ISO HUNT הוא ייפתח במקום אחר בשם אחר. תעשיית הקולנוע והמוסיקה עוד לא הפנימו, למרות שעברו כבר שנים, שהציבור רוצה להוריד קבצים ולא לקנות מדיות מיושנות. Apple הפנימה, ועושה הון בחנות iTunes למרות שאפשר גם להוריד מוסיקה בביטורנט. Netflix עושה מזה כסף בסרטים. כל עוד אין פתרונות כאלה בכל מקום, ביטורנט ישלוט. רדיפה של אתרים ומשתמשים לא תביא לשום דבר חוץ מכותרות שליליות.
רני , תל אביב  |  29.12.09
לכל התגובות