אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבעה חידושים חשובים בדיני משפחה צילום: בלומברג

ארבעה חידושים חשובים בדיני משפחה

בדיקת רקמות כפויה ואימוץ של בגיר בן 31, תחום המשפחה במשפט כלל גם מספר שינויים שאינם כלכליים

31.12.2009, 09:34 | צמרת פרנט
1. בדיקת רקמות כפויה

התיקון לחוק המידע הגנטי איפשר לראשונה לבית המשפט להורות על ביצוע בדיקת רקמות ללא הסכמה של הצדדים ורק במקרים שאין חשש לממזרות. אלא שלטענת משפטנים בכירים, חריג הממזרות הוא בעייתי. ישנם מקרים, כך הם טוענים, שבהם אי־ביצוע בדיקת רקמות בשל החשש לממזרות יגזול מהילד את הזכות להכיר את אביו הביולוגי.

2. בקשה ליישוב סכסוך תכריע מי ידון בגירושים

השנה התבשרנו גם על חידוש בסוגיית מירוץ בני הזוג לקביעת הערכאה שתדון בתביעת גירושים. בית המשפט העליון (5918/07) קבע, לראשונה, שאם לפני הגשת התביעה לגירושים פנה אחד מבני הזוג לבית המשפט בבקשה ליישוב סכסוך, בית המשפט הוא שידון בתביעת הגירושים. כדי למנוע מצבים שבהם צד יגיש בקשה לסכסוך רק כדי שהמקרה שלו יישפט על ידי בית המשפט ולא בית הדין הרבני, נקבע כי בקשה שהוגשה שלא מתוך רצון אמיתי ליישוב הסכסוך, לא תמנע מביה"ד הרבני סמכות שיפוט.

3. פסיקות בהרכב דיינים חסר - יבוטלו

מה תוקף ההחלטה של הרכב חסר בבית הדין הרבני? עתירה שנידונה השנה (בג"ץ 1555/05) עסקה בבקשה לביטול פסק גירושים של בית הדין הרבני בת"א, כיוון שניתן בהרכב שני דיינים בלבד במקום שלושה. בג"ץ קבע כי למרות שהצדדים הסכימו לדיון בהרכב חסר, ביה"ד הרבני פעל בניגוד לחוק. בשל כך יבוטלו כל ההליכים המשפטיים שנערכו משלב הטיעון עד החתימה על פסה"ד.

4. צו אימוץ של בן 31 להורים חד־מיניים

פרופ' עוזי אבן ובן זוגו עמית קמה הגישו בקשה לצו אימוץ רשמי של יוסי בן ה־31. נדירים המקרים שבהם בתי המשפט מסכימים לתת צו לאימוץ בגיר והדבר קורה רק בנסיבות מיוחדות. חוות הדעת של פקידת הסעד היא שהכריעה את התיק. היא שיבחה את יחסי ההורה־ילד במקרה, ובית המשפט קבע כי יש להיעתר לבקשת האימוץ (אמצ 34/07).

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
"חריג הממזרות" מאפשר לנשים לבגוד על ימין ועל שמאל
קורא למחוקק (ש"ס- אני קורא לכם - למרות שאני חילוני לגמרי - שתרימו את הכפפה ושתנו את החוק) שישנה את החוק כך שיאפשר לגבר לבדוק האם הילד שלו - האם אשתו בגדה והילד הוא מאבא אחר זה גם טובת הילד וגם טובת האב הגיע הזמן לשינוי וחזרה לנורמליות במערכת הזו
אב סוג של שכול  |  04.01.10
7.
תגובה לכתבה בענין התיקון לחוק המידע הגנטי
בבית הדין הרבני בחיפה ניתן לפני מספר חודשים פ"ד לפיו לא תבוצע בדיקת רקמות מחשש לממזרות לאחר שהאב הביולוגי קיבל על עצמו את מזונות הקטין והודה כי הינו אבי הילוד. בית הדין השתכנע בכך וקבע כי הילוד יהא אסור בנישואין על משפחת האב הבילוגי ומשפחת האב לו היתה נשואה האישה טרם הוריית הקטין.
עו"ד נאוה סרף-הרשקוביץ , רמת ישי/חיפה  |  04.01.10
5.
צריך לבטל מיידית את חריג הממזרות - נותן לגיטימציה לנשים לבגוד
הגיע הזמן לתקן את העוול הנוראי לגברים - נשים נשואות יכולות לזנות בנישואין ולהביא ילדים מחוץ לנישואין - אבל בגלל "חשש לממזרות" לא עושים בדיקה. זה הזוי, הגיע הזמן לטפל בנושא הזה ולשנות את החוק והפסיקה. שנחזור להיות מדינה נורמלית. ומה עם רצונו של הילד לדעת האם זהו אביו האמיתי? ומה עם השאיפה להקטין בגידת נשים נשואות?
אני  |  03.01.10
לכל התגובות