אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקורבים לפרשת וינרוט: מסתמן כתב אישום בתיק צילום: עמית שעל

מקורבים לפרשת וינרוט: מסתמן כתב אישום בתיק

טרם התקבלה הודעה רשמית, אך מקורבים לתיק אמרו ל"כלכליסט" כי התקבלו אינדיקציות לכך שיוגש כתב אישום

30.12.2009, 20:08 | איתי הר אור

רעידת אדמה בעולם המשפט בישראל: עו"ד ד"ר יעקב וינרוט יואשם ככל הנראה בביצוע עבירות כלכליות, כך נודע ל"כלכליסט". מקורבים לתיק אמרו לפני זמן קצר כי לא קיבלו הודעה רשמית מהפרקליטות "אך התקבלו אינדיקציות לכך".

מקורב אחר לפרשה אמר ל"כלכליסט": "זו לא פעם ראשונה שמחליטים אחרי שימוע להגיש כתב אישום ובבית המשפט מפריכים את ההאשמות. כך או כך זה 'לחסל' את הבן אדם. אבל יעקב הוא חזק והוא ילחם.

הפרקליטות עתידה להודיע בימים הקרובים אם יוגשו כתבי אישום נגד וינרוט ויתר המעורבים בפרשת ויטה־וינרוט. השימועים בתיק הסתיימו באמצע השנה ולסנגורים הובטח תחילה כי ההחלטה בנוגע לכתבי האישום תתקבל לאחר החגים. בהמשך התחייבה הפרקליטות להכריע בעניין עד סוף השנה האזרחית. בימים האחרונים גוברות ההערכות כי ההכרעה בפרקליטות כבר התקבלה, וכי וינרוט וסנגוריו יקבלו אותה עוד השבוע.

בסוף פברואר השנה הודיעה הפרקליטות כי שוקי ויטה, יעקב וינרוט ורו"ח זאב פלדמן חשודים בשורה ארוכה של עבירות: מתן ולקיחה של שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה ועבירה לפי חוק איסור הלבנת הון. לפי החשד, ויטה, שכיהן בתקופה הרלבנטית כפקיד שומה גוש דן, שכר את שירותיו המשפטיים של וינרוט ושילם לו שכר טרחה מופחת. בתמורה, לפי אותם חשדות, הקל וינרוט בהסכמי השומה של לקוחותיו של וינרוט, בהם ארקדי גאידמק ומיכאל צ'רנוי. רו"ח פלדמן חשוד גם הוא בקבלת דבר במרמה באותה פרשה.

ד"ר יעקב וינרוט נולד בשנת 1947 בעיר אנסבאך שבגרמניה. בנעוריו למד במספר ישיבות. לאחר מכן שירת בנח"ל בשירות סדיר ובמילואים בפרקליטות הצבאית. את לימודי המשפטים סיים בפקולטה למשפטים באוינברסיטת תל אביב ואת התואר הראשון סיים בשנת 1972 בהצטיינות יתרה. תואר שני סיים ב-1974 ותואר דוקטור למשפטים ב-1981. בשנת 1972 הקים את משרד עורכי הדין ד"ר יעקב וינרוט ושות' אותו הוא מנהל עד היום. וינרוט נחשב לאחד הליטיגטורים המובילים בתחום הצווארון הלבן בישראל. בין היתר יצג וינרוט את בנימין נתניהו, מאיר שטרית, עזר ויצמן ואברהם הירשזון.

עורכי דינו של יעקב וינרוט, דן שינמן, פרופסור דוד ליבאי, נבות תל צור, נוית נגב ואיריס סבג, מסרו בתגובה: "העובדה שידיעה כזו מגיעה לאדם באמצעות התקשורת היא מזעזעת ובלתי נסבלת. אם אכן נאלץ להלחם על שמו הטוב של עו"ד ד"ר יעקב וינרוט בבית המשפט נעשה כן ואנו משוכנעים כי האישומים יופרכו בבית המשפט".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
האמת, אם יבדקו את כל השומות של המיליונרים הגדולים שלנו, נגלה שהם תמיד שילמו "מס מופחת"
...ככה זה, שיש לך עורכי דין ממולחים ומקושרים וגם מוכשרים, רואי חשבון וכל השאר....הרי לא סתם שוכר כל מיליונר שמגיע "דוקא" את אלה ש"שמם יצא לפניהם"....אבל, רובם ישלמו לעורך הדין "כסף טוב", כדי שישרת אותם נאמנה....אז מה פה יכול להיות חריג?....
איש הישר בעיניו יעשה , בית הדין של מטה  |  30.12.09
12.
צדק צדק תרדוף
לא מעט עורכי דין ב"שעור קומה" נלכדו בעבר בשל מעשיהם הבלתי כשרים או בלתי ראויים, תמיד הם יצאו בזול. מה הפלא כי כמה מהם האמינו שהם מעל לחוק. המערכת אשמה בעידוד פשעי צוארון לבן. מן הראוי, אם אכן אמת בחשדות, כי הנוכל יענש במלוא חומרת הדין ויאבד את הרשיון לעריכת דין. לא עסקות טעון ולא מורא מסוללת עורכי הדין שנשכרו.
אלי , חיפה  |  30.12.09
לכל התגובות