אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: סוף עונת הסיכומים צילום: shutterstock

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: סוף עונת הסיכומים

הבלוגוספירה נפרדת מ-2009 מזוויות שונות, נתוני המכירות המרשימים של אמזון בתחום הספרים הדיגיטליים לא משכנעים את כולם, וגם פסיקת בית המשפט האמריקאי שהוציאה מחוץ לחוק את ביטורנט מעלה תהיות

01.01.2010, 12:59 | רוני שני

נפרדים מ-2009

השילוב בין סוף השנה לסופו של העשור הראשון במאה ה-21 הוא אירוע חגיגי מאין כמותו, שמשגע את הבלוגוספירה הטכנולוגית כמעט כמו שמועה מעורפלת ממרתפי אפל. ואם בשבועות האחרונים זרמו הסיכומים במשורה, השבוע נפרץ הסכר והרשת נמלאה רשימות וכתבות - רובן צפויות, אבל חלקן מאירות זווית מעניינת: ב-CBS מסכמים היטב את העשור הטכנולוגי שהיה; בארץ עושה זאת עידו הרטוגזון, שבוחן כיצד השפיע האינטרנט על הפוליטיקה; ב-SAI בחרו למנות את האסונות הטכנולוגיים של העשור; וב-NewTeeVee חיוביים יותר וממליצים על 20 הסרטים והסדרות הרשת השווים ביותר (עצמאיים ומיינסטרימיים).

ב-PVR Blog קבעו שזה עתה תם העשור של ה-DVR וביקשו מסלבריטאי רשת להסביר כיצד שינה המכשיר את חייהם; ב-Engadget מסכמים עשור של בלקברי; ב-TechRadar נוסעים אחורה בזמן ומספרים את ההיסטוריה של המודמים; וב-Oddee סתם מונים עשרה סיפורי פייסבוק מוזרים. 

תעלומת הקינדל

 

בין רשימה אחת לרעותה דנו כלי התקשורת המקוונים דווקא באמזון. על פי הדיווחים, ענקית הקמעונות המקוונת מכרה במהלך חג המולד יותר ספרים דיגיטליים מאשר כאלה המודפסים על נייר, והביקוש לספר האלקטרוני שלה - הקינדל - הרקיע שחקים.

מנכ"ל אמזון ג מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס וקינדל DX. מה המספרים האמיתיים? | צילום: בלומברג מנכ"ל אמזון ג

אבל לא כולם התייחסו לכך כאל בשורה מהפכנית: בלוס אנג'לס טיימס מבהירים שמרבית המהדורות הדיגיטליות של הספרים בעצם מחולקות חינם; ב-All Things Digital לא יודעים מה להסיק מהחדשות ומייחלים ליום שבו אמזון תחשוף את המספרים שמאחורי היח"צ; בניו יורק טיימס מציגים סטטיסטיקות שלפיהן הקינדל לא הולך ומשתפר בחלוף הזמן והגרסאות; ובגרדיאן מתייאשים מחוכמת האנליסטים ומנסים לגייס את חוכמת ההמונים כדי לברר: מי בכלל ראה אנשים עם קינדל?

ב-Slashdot נזכרים בגמדי חג המולד של אמזון - מאות העובדים שאחראים לכך שהמוצרים יגיעו ליעדם בזמן - ובוחנים את תנאי העבודה שלהם.

בראיון שערך דניאל ליונז (סטיב ג'ובס המזויף) עם ג'ף בזוס, מנכ"ל אמזון, מפריח האחרון סיסמאות מלאות ביטחון ואופטימיות, אבל כמעט באותו היום נודע כי מנגנון ה-DRM של הקינדל - שמונע מהקוראים להעתיק את הגירסאות הדיגיטליות למכשירים - נפרץ. את יהונתן קלינגר זה משמח.

ב-Ars Technica ממליצים על שלושה ספרים אלקטרוניים ששווה להמתין להם. ריי קורצוויל מצטרף לחגיגת האי-קריאה ומשיק תוכנה לקריאה במחשב ובאייפון. ואף מילה על ה-iSlate.

ובאותו עניין: במקסוויני מציגים סילבוס סרקסטי לקורס פיקטיבי העוסק בתהפוכות הדפוס.

בפינצטה

שופט אמריקאי הרחיק לכת וקבע כי ביטורנט - הטכנולוגיה עצמה, לא רק תוכנה או אתר מסוימים - מהווה הפרה של זכויות יוצרים. ב-Techdirt מנתחים את ההחלטה ומציינים שהשופט פסק לטובת תעשיית הסרטים, למרות שנציגיה לא הציגו ראיות מספקות להפרה המדוברת.

ב-Daily Beast מראיינים את מייק סטוקלאסה, קולנוען אמריקאי שהביקורת הנוקבת שלו על Star Wars: The Phantom Menace הפכה אותו ללהיט יוטיוב.

ד"ר קרין ברזילי-נהון מסבירה מדוע אין צורך בשמות מתחם בעברית.

גל מור סוקר את המצב העגום של אתרי התאגידים הישראליים ולא מבין מדוע הם מתעקשים לחיות בעבר במקום לנצל את הכלים שמעמיד לרשותם האינטרנט.

אנשי נטקראפט מצפים בקוצר רוח לפיתוחים המסעירים שצפויים בשוק הדפדפנים.

דיוויד ברוקס מהניו יורק טיימס כותב על השינויים המפליגים שגורם המעבר מכלכלה יצרנית למה שהוא מכנה "כלכלת פרוטוקולים". וב-Snarkmarket מתמוגגים מכך שההיסטוריה של הכלכלה המודרנית מורכבת מחמישה טקסטים מכוננים. "מי שמוצא אותם מושכים - הופך לכלכלן".

תגיות