אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: בעלי המניות בתרו החליטו על המשך כהונת הדירקטוריון צילום: עמית שעל

פרסום ראשון: בעלי המניות בתרו החליטו על המשך כהונת הדירקטוריון

כהונת הדירקטורים מטעם בעלי השליטה עברה ברוב מוחלט. רלי לשם: "בעלי מניות המיעוט לא רוצים את בארי לוויט בחברה"

31.12.2009, 11:40 | שניר הנדלר

בעלי המניות של תרוהחליטו לתמוך היום (ה') בדירקטוריון חברת הפרמצבטיקה הישראלית והחליטו לאשר את שיפוי הדירקטורים. הצעת המשך הכהונה של הדירקטורים הפנימיים עברה באופן חלק ואילו ההצבעה למינוי דירקטורים חדשים כדירקטורים חיצוניים הייתה מורכבת יותר - משום שלא היה רוב בקרב בעלי המניות למינוי (בגלל הימנעותן של משפחות לוויט ומורוז מלהצביע) המינוי לא עבר.

בזאת נמנעו בעלי המניות מלקבל את עצתם של חברות הייעוץ שנשכרו על ידי גופים מוסדיים בארה"ב שייעצו באופן גורף להצביע כנגד הארכת כהונת הדירקטוריון ושתיים מהן אף ייעצמו להצביע כנגד השיפוי.

בדו"חות שהוציאו חברות הייעוץ נמסר כי השיקול שעמד מאחורי המלצתם הייתה שדירקטוריון תרו כשלו בהגשת דו"חות כספיים שנתיים בשנים 2006, 2007 ו-2008, והעובדה שבמהלך השנים 2003 - 2004 נוסחו הדו"חות הכספיים מחדש.

הצבעה נוספת שעברה באסיפת בעלי המניות היא להמשך מינוי הרו"חים של תרו. לאחר שאלו דיווחו כי בשנת 2009 הם קיבלו כ-5 מיליון דולר, החליטו בעלי המניות על המשך ההתקשרות עם משרד ארנסט אנד יאנג וההצבעה עברה ברוב של 27 מיליון זכויות הצבעה אל מול 6 מיליון שהתנגדו ו-3.3 מיליון שנמנעו. סה"כ בעלי המניות שהשתתפו בהצבעות היום הם 46.4 מיליון מניות המהווים 78.3% מסך זכויות ההצבעה בתרו.

 

החלטת בעלי המניות משרתות את משפחות לוויט ומורוז שנמצאות בימים אלה במאבקי שליטה על החברה הישראלית מול סאן ההודית. סאן מחזיקה ב-36% מהון המניות של תרו ודורשת ממשפחת לוויט ומורוז למכור להם את מניותיהם כחלק מהסכם שחתמו.

עו"ד ד"ר רלי לשם, נציג סאן בישראל, מסר ל"כלכליסט" ביציאתו מישיבת בעלי המניות כי "למרות שבעלי המניות הצביעו בעד שיפוי הדירקטורים וכהונתם תימשך, 75% מבעלי מניות המיעוט הצביעו כנגד ואמרו שהם לא רוצים את בארי לוויט בחברה". 

תגיות