אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קיצורי מקלדת לגוגל דוקס שכל אחד צריך להכיר

קיצורי מקלדת לגוגל דוקס שכל אחד צריך להכיר

חבילת התוכנות המשרדיות של גוגל אינה מתקדמת במיוחד יחסית לתוכנות מתחרות שאינן מקוונות, אבל בזכות כמה קיצורי מקלדת פשוטים העבודה איתה יכולה להיות אפקטיבית ונוחה הרבה יותר

09.01.2010, 15:44 | רן יניב הרטשטיין

מסמכי טקסט

 

מעבד התמלילים של גוגל דוקס הוא לא המתקדם ביותר, אבל הוא כולל פיצ'רים שימושיים כמו סגנונות. כדי להחיל את סגנונות הכותרות של גוגל דוקס, השתמשו בקיצורים Ctrl+1 לכותרת ברמה 1, ב-Ctrl+2 לכותרת ברמה 2, וכו', עד לכותרת ברמה 6.

השתמשו בכותרות ברמות הגבוהות יותר עבור כותרות ראשיות, ובכותרות ברמות הנמוכות יותר לתתי-סעיפים.

כדי לבטל את סגנונות הכותרת, השתמשו בקיצור Ctrl+0 (הספרה אפס) כדי להחיל סגנון של פסקה רגילה על הטקסט שנבחר.

כדי לבטל גם את כל שאר מאפיינים העיצוב, השתמשו בקיצור Ctrl+רווח, שיאפס את עיצוב הקטע שנבחר לעיצוב ברירת המחדל.

הקיצור Ctrl+M משמש להוספת הערות. השתמשו בו כדי לרשום לעצמכם נקודות חשובות לגבי המסמך שאתם כותבים או כדי לתקשר עם כותבים אחרים, וכל זאת מבלי להשפיע על מראה המסמך או לפגוע ביכולת להדפיס ולהציג אותו. שימו לב שכל המשתמשים האחרים השותפים למסמך יכולים לראות את ההערות שלכם - אי אפשר לשנות את ההרשאות כדי להסתיר את ההערות מהעורכים האחרים.

להגדרת רשימות, השתמשו בקיצור Ctrl+7 לרשימת ממוספרת או בקיצור Ctrl+8 לרשימת תבליטים (רשימת נקודות). עבור טקסט שכבר עוצב כרשימה, השתמשו באותו קיצור כדי לבטל את העיצוב ולהפוך שוב את הטקסט לפסקאות רגילות.

הוסיפו קישורים במהירות ובקלות עם הקיצור Ctrl+K. בהתאם לצורך, תוכלו לבחור קישור לעמוד אינטרנט רגיל, קישור למסמך אחר בגוגל דוקס, קישור לנקודה מסויימת באותו המסמך, או קישור לכתובת אימייל (שלחיצה עליו תיצור הודעה חדשה בתוכנת האימייל).

כדי להסתיר את כל התפריטים, הכפתורים ושאר האלמנטים המיותרים של הממשק של גוגל דוקס, השתמשו בקיצור Ctrl+Shift+F. לחצו על Esc כדי לחזור לתצוגה הרגילה.

ctrl+shift+c ctrl+shift+c ctrl+shift+c

ספירת מילים היא פיצ'ר שימושי במיוחד עבור כתבים, סטודנטים, וכל מי שכותבים משהו שמישהו אחר אמור בסופו של דבר לקרוא. להצגת מספר המילים, התווים, ושאר נתונים סטטיסטיים על המסמך כולו, השתמשו בקיצור Ctrl+Shift+C. אפשר גם לסמן קטע מסוים במסמך, ועם אותו הקיצור להציג נתונים סטטיסטיים על המסמך כולו ועל הקטע הנבחר בלבד.

בדיקת האיות של גוגל רידר תומכת בעברית, ומזהה אוטומטית את השפה העיקרית של כל מסמך. לחצו על Ctrl+Shift+K כדי להפעיל בדיקת איות לפי השפה שזוהתה אוטומטית - שגיאות האיות מודגשות בצהוב, ולחיצה עם העכבר על המילה עם שגיאת הכתיב תציג את תפריט אפשרויות התיקון.

כדי לבחור שפה אחרת לבדיקת האיות (לדוגמה, אם במסמך אחד כתבתם ביותר משפה אחת), פתחו את התפריט Tools ובחרו את השפה הרצויה מהתפריט Select lanuage. גוגל דוקס תומך בבדיקת איות בעברית, אנגלית, ערבית, רוסית ושפות נוספות. להסתרת ההדגשות, בחרו את האפשרות Clear Spelllcheck בתפריט Tools.

מצגות

 

בעת עריכת מצגות, השתמשו בקיצור Ctrl+M כדי ליצור שקופית חדשה.

ctrl+f5 ctrl+f5 ctrl+f5

כדי להתחיל "להציג" את המצגת, השתמשו בקיצור Ctrl+F5.

כדי להתקרב או להתרחק מהתצוגה, השתמשו בקיצור Ctrl+Shift+חץ ימינה (Zoom In) או בקיצור Ctrl+Shift+חץ שמאלה (Zoom Out).

גיליונות נתונים

השתמשו בשלושת המקשים האלה כדי להזין תוכן לתוך תאים: לחצו על F2 כדי להתחיל לערוך את תוכנו של תא, לחצו על Enter כדי לעבור לתא הבא, ולבסוף לחצו על Esc כשתסיימו לערוך.

השתמשו בקיצור Shift+רווח כדי לבחור שורה שלמה, או בקיצור Ctrl+רווח כדי לבחור טור שלם.

להוספת הערה בתוך תא, השמשו בקיצור Shift+F2 (קיצור זה מקביל לקיצור Ctrl+M בעת עריכת מסמכי טקסט).

מידע נוסף‎

 

קיצורי מקלדת נוספים לגוגל דוקס

 

תגיות