אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישג לבארי לוויט: בית המשפט המחוזי קיבל את טענות הדירקטורים בתרו צילום: אוראל כהן

הישג לבארי לוויט: בית המשפט המחוזי קיבל את טענות הדירקטורים בתרו

פסיקת בית המשפט המחוזי באה לאחר שב-31 לדצמבר 2009, החליטו בעלי המניות של תרו לתמוך בדירקטוריון חברת הפרמצבטיקה הישראלית והחליטו לאשר את שיפוי הדירקטורים

04.01.2010, 10:50 | שניר הנדלר

ארבעה ימים לאחר ההישג שרשמה תרו באסיפת בעלי המניות, רושם היום בארי לוויט, מייסד תרו ניצחון נוסף גם בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

בחודש מאי 2009 ביקשה סאן ההודית לחייב את הדירקטורים של תרו לפרסם את דוחותיה הכספיים המבוקרים וכן טענה כי דירקטוריון החברה הפר את התחיבויותיו בכל הנוגע לפרסום תוצאותיה הכספיות.

תרו התנגדו לבקשה שהגישה סאן והיום קיבל כאמור, שופט בית המשפט המחוזי, מאיר יפרח את טענותיהם של תרו והדירקטורים. בית המשפט הורה למחוק מהתביעה את הסעדים שנתבקשו על-ידי סאן לעניין תוקף השיפוי שהוענק לחברי דירקטוריון תרו, תוך שקבע, כי סאן לא הצביעה על אינטרס לגיטימי לברר טענותיה אלה.

בנוסף קבע בית המשפט כי גם כנגד בקשתה של סאן להצהיר כי דירקטוריון תרו לא עמד בהתחייבויותיו לאחר שלא פרסם את הדו"חות הכספיים. בהחלטה נוספת שפורסמה היום, דחה בית המשפט את בקשתה של סאן לאפשר לה להגיש בעתיד תביעה כספית נגד תרו וחברי הדירקטוריון באותה עילה. דחיית הבקשה נומקה בסתירות שנמצאו בטענותיה של סאן באשר לשאלת קיומו של נזק.

פסיקת בית המשפט באה לאחר שב-31 לדצמבר 2009, החליטו בעלי המניות של תרו לתמוך בדירקטוריון חברת הפרמצבטיקה הישראלית והחליטו לאשר את שיפוי הדירקטורים. הצעת המשך הכהונה של הדירקטורים הפנימיים עברה באופן חלק ואילו ההצבעה למינוי דירקטורים חדשים כדירקטורים חיצוניים הייתה מורכבת יותר - משום שלא היה רוב בקרב בעלי המניות למינוי (בגלל הימנעותן של משפחות לוויט ומורוז מלהצביע) המינוי לא עבר.

עו"ד ד"ר רלי לשם, ממשרד מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדויין, המייצג את סאן בישראל מסר "לכלכליסט" כי "מדובר בהחלטה פרוצדורלית גרידא, אשר עוסקת בשאלה באיזה הליך תוכל סאן לתבוע את תרו והדירקטורים בגין הנזקים הנגרמים עקב אי-פרסום הדו"חות הכספיים. אין בהחלטה שום אמירה לגופו של עניין".

למרות ההישג שרשם לויט באסיפת המניות, 75% מבעלי מניות המיעוט בתרו תמכו בעמדת סאן והצביעו נגד שיפוי הדירקטורים.

כעת מחכים במשפחת לויט ומורוז לפסיקת בית המשפט העליון בערעור שהגישו כנגד תביעת סאן לחייב את בעלי השליטה בתרו למכור את מניותיהם לסאן, בכפוף לאופציה שניתנה להם לאחר שהחברה ההודית הזרימה כמעט 60 מיליון דולר להבראת תרו.

תגיות