אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": רשות השידור סגרה משדרים אנלוגיים - בניגוד לחוק צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט": רשות השידור סגרה משדרים אנלוגיים - בניגוד לחוק

הרשות סגרה משדרים אנלוגיים בנתניה, דימונה וירושלים, והתושבים ייאלצו לרכוש ממיר דיגיטלי כדי לצפות בערוצים 1 ו-33. החוק מתיר לבצע את המעבר הדיגיטלי רק באפריל 2011

05.01.2010, 09:44 | גילעד נס ומיכל תוסייה־כהן

רשות השידור סגרה לאחרונה כמה משדרים אנלוגיים במקומות שונים במדינה, בהם נתניה, דימונה ואזורים בירושלים. כך נודע ל"כלכליסט". משמעות סגירת המשדרים היא כי תושבים מיישובים אלו, שאינם מחוברים לשירותי הכבלים של HOT או הלוויין של yes ואינם מצוידים בממיר דיגיטלי, אינם יכולים לצפות בשידורי ערוץ 1 וערוץ 33. הפגיעה קשה במיוחד באוכלוסיות החלשות באזורים אלו, שכן האלטרנטיבה היחידה היא רכישת ממיר דיגיטלי המותאם למערכת השידור החדשה בעלות של כמה מאות שקלים.

יש תמורה? ועדת הכלכלה אישרה את ביטול הפחתת האגרה בשנת 2010 משמעות של הקפאת ההפחתה: רשות השידור תרוויח מדי שנה עוד כ-30 מיליון שקל, ובעקבותיה הגירעון התקציבי של רשות השידור יעמוד על 100 מיליון שקל מיכל תוסייה כהן, 5 תגובותלכתבה המלאה

מאוגוסט 2009 פועלת בישראל מערכת שידור דיגיטלית, המעבירה באמצעות משדרים הממוקמים במקומות שונים במדינה חמישה ערוצים: ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ הכנסת. מתכונת שידורים זו מאפשרת לאזרחים שאינם מעוניינים לשלם לחברות הכבלים והלוויין לרכוש חד־פעמית ממיר ולקלוט את הערוצים האלו.

במקביל אמורים להימשך השידורים האנלוגיים בתשתית המשדרים הישנה. החוק קובע ששידורים אלו יופסקו רק 18 חודשים לאחר תחילת השידורים הדיגיטליים, כלומר באפריל 2011. לאחר שחרור התדרים המשמשים כיום להעברת השידורים האנלוגיים, צפויה הוספה של ערוצים נוספים לחבילה הבסיסית של חמשת הערוצים המועברים בשיטה הדיגיטלית.

במסגרת התהליך, עדיין לא סוכם על סבסוד הממירים הדיגיטליים לאוכלוסיות החלשות, ובמשרדי התקשורת והאוצר מנהלים דיונים זה חודשים ארוכים על תהליך הסבסוד, הזכאים לו ועלותו לקופת המדינה.

ממשרד התקשורת נמסר: "הנושא הועבר לבדיקת השר הממונה על רשות השידור, יולי אדלשטיין. הטלוויזיה הדיגיטלית נמצאת עדיין בשידורי ניסיון, ועדיין אינה מהווה תחליף לטלוויזיה האנלוגית". עם זאת, מלשכתו של אדלשטיין נמסר ל"כלכליסט" כי אינם יודעים כלל על הבעיה.

מרשות השידור נמסר: "במסגרת המעבר לשידורים דיגיטאליים ב- DVBT רשות השידור ביצעה ניסוי בשיתוף חברת בזק וכובו מספר משדרים קטנים המספקים שירות לערוץ 1 באופן מקומי. הצופים המעטים שהתלוננו הופנו לרכישת מקלט DVBT ולא שבו להתלונן. נמסרה לציבור הודעה בנידון במקום שבו מפורסמים תדרים ואפיקי השידור באתר רשות השידור".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הפסקה בקרוב של שידורי דרך משדר - טרם גובש חוק לסבסוד ממיר דיגיטלי למעוטי יכולת?
המאמר הזה הוא בין הבודדים שמצאתי בנושא דרך הגוגל. אני קולטת ערוצים 1 ו-2 באמצעות אנטנה קטנה המונחת על מקלט הטלויזיה. אתמול מישהו מערוץ 1 אמר לי שבערך בעוד חודש מפסיקים את השידורים מהמשדר ושאני ארכוש את הממיר כי יש סבסוד של 50% וחלוקת היתרה ל-20 תשלומים. ביליתי כל הבוקר בחיפוש אחר ההנחה הזאת, אין כל מידע לאנשים - דואר ישראל, משרד התקשורת, עידן+ ועוד, גם באינטרנט. באתר של עידן+ מופיע שיהיה חוק - בלשון עתיד! - אולם כפי הנראה הניתוק יהיה בקרוב. אני מתקיימת בקושי רב מקצבה של הבטוח הלאומי ואין לי כל אפשרות לרכוש ממיר ב-400 ש"ח. שווה כתבה נוספת ???? דומני שרק התקשורת תהיה מסוגלת להזיז משהו - או בג"צ !!!
מרים נתן , ערד  |  01.07.10
לכל התגובות