אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהיום: שיחות VoIP יוצאות יתקבלו על בסיס מספר קיים צילום: עמית שעל

מהיום: שיחות VoIP יוצאות יתקבלו על בסיס מספר קיים

לקוחות Free Telecom, המספקת שירותי טלפוניה על גבי האינטרנט, יוכלו להוציא שיחות והודעות SMS כך שהנמען יזהה אותן ככאלה שנשלחו ממספר הטלפון שסופק מחברת הסלולר, בהתאם לחוק ניידות המספרים

05.01.2010, 11:06 | גילעד נס

חברת פרי טלקום (Free Telecom), המספקת שירותי טלפוניה על גבי רשת האינטרנט, הודיעה כי מהיום (ג') יוכלו לקוחותיה להוציא שיחות ולשלוח SMS כך שמקבל השיחה או ההודעה יזהה את המספר שניתן ללקוח של פרי טלקום מספקית הסלולר. הפעולה מתבצעת על בסיס תשתית המחשוב של פרי טלקום עצמה, ללא מעורבות חברות הסלולר.

עד כה נדרשו לקוחות פרי טלקום לעשות שימוש במספר שהוקצה להם בידי החברה, במסגרת מערך מיספור מיוחד שאושר בידי משרד התקשורת (חלק ממספרי 078). המהלך מבוצע, לטענת החברה, מכיוון שרפורמת הניידות, המאפשרת ללקוח לעבור בין חברות הטלפוניה בלי להחליף מספר, העבירה למעשה את הבעלות על המספר ללקוח, ומכאן שהוא יכול גם לעשות בו שימוש תחת השירות של פרי טלקום.

החזון של פרי טלקום "תתרגלו לחשבון סלולר של 50 שקל" חרף קשיים בגיוס השקעות וחששות מהתנגדות של בזק ופלאפון, מתכוננים ליאור בנאי וערן שלו להפעיל בשבוע הבא את רשת הסלולר החדשה שלהם: Free 078. האם הם יצליחו לעורר תחרות? רוני שני, 96 תגובותלכתבה המלאה

פרי טלקום אינה מחזיקה בתשתית כחברת סלולר רגילה, ולמעשה שירותיה "רוכבים" על תשתית ספקיות הסלולר הקיימים במודל המכונה בידי משרד התקשורת כ-Voice Over Broadband Over Cellular) VoBoc). למעשה מדובר בשיחות טלפון על גבי אינטרנט ( VoIP), אולם במשרד התקשורת הישראלי בחרו להבדיל בין שיחות שכאלה כאשר הן מתבצעות על גבי שירות אינטרנט קרקעי (DSL של בזק או חיבור כבלים של הוט), לבין אם הוא מתבצע על גבי האינטרנט הסלולרי או האלחוטי (WiFi), וכנגזר מכך להשתמש בשני סוגי רשיונות לחברות הרלוונטיות. כך, למשל, מספקות כיום ספקיות האינטרנט 012 סמייל, 013 נטויז'ן ו-014 בזק בינלאומי שירותי שיחות על גבי האינטרנט הקווי תחת רשיון VoB.

ממתינים לרישיון מפעיל וירטואלי

לקוח המעוניין להתחבר לפרי טלקום נדרש להצטייד בטלפון סלולרי, שהוא יכול לרכוש מהחברה עצמה או לעשות שימוש בטלפון שניתן לו מחברת הסלולר שלו. הלקוח מתקין על גבי המכשיר תוכנה המבצעת ניתוב של השיחות, אך הוא עדיין נדרש לשלם לספקית הסלולר עבור חבילת האינטרנט. כתחליף, יכול הלקוח של פרי טלקום לבצע שיחות על גבי רשתות WiFi ובכך להימנע מתשלום עבור חיבור האינטרנט לספקית הסלולר.

פרי טלקום מציעה מחירים הנחשבים זולים לעומת מחירי ספקיות הסלולר ללקוחות פרטיים – 15 אגורות לדקת שיחה למכשיר נייח, 30 אגורות למכשיר נייד, ו-13 אגורות להודעת SMS. השירות אינו דורש התחייבות מצד הלקוח, והוא ניתן ללא תשלום דמי שימוש חודשיים. פרי טלקום מוגבלת כיום במספר לקוחותיה, כיוון שהיא פועלת תחת "רישיון לניסוי שיווקי", המגביל את גיוס המנויים עד ל- 8,500.

כעת ממתינים בחברה לפרסום רישיונות המפעילים הווירטואליים (MVNO) בשבועות הקרובים, על מנת להרחיב את מעגל הלקוחות שלהם. קבלת הרישיון ממשרד התקשורת תאפשר לחברה למכור כרטיסי SIM שיאפשרו לה, אם תגיע להסכמים עם חברות הסלולר, לספק שירותי טלפון באמצעות רשת הסלולר הרגילה, תוך שימור יכולתה לספק שיחות על גבי האינטרנט.

הענקת רישיונות המפעילים הווירטואליים - שיאפשר גם לחברות שאינן מתפעלות תשתית אנטנות ושידורים לספק שירותי סלולר - יאפשר לחברה גם לשמש כמפעיל וירטואלי עבור מפעילים וירטואליים אחרים. כך למשל, תוכל חברת הדואר להיות הגוף המנהל את הקשר עם הלקוח, אולם תפעול הרשת כולה יהיה באמצעות פרי טלקום.

תגיות