אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר מתנגד להסכם שיגדיל את שכר עובדי הניקיון ב-20% צילום: shutterstock

האוצר מתנגד להסכם שיגדיל את שכר עובדי הניקיון ב-20%

סגן הממונה על השכר באוצר לממונה על יחסי העבודה בתמ"ת: "להסכם הקיבוצי בין ההסתדרות לחברות הניקיון יש השלכות רוחב העלולות לפגוע במשק". ההסתדרות: "האוצר הכריז מלחמה על העובדים הכי חלשים במשק"

06.01.2010, 12:52 | מיקי פלד

משרד האוצר מתנגד להסכם הקיבוצי בין ההסתדרות לחברות הניקיון, המגדיל את שכר העובדים בכ-20%. ממכתב של יוסי כהן, סגן הממונה על השכר באוצר, לממונה על יחסי העבודה במשרד התמ"ת, שלמה יצחקי, עולה כי לדעת האוצר להסכם יש השלכות רוחב העלולות לפגוע במשק, דווקא משום תוספת השכר לעובדים, המשתכרים ברובם שכר מינימום, העומד כיום על 3,850 שקל בחודש.

יצחקי צריך להחליט בתקופה הקרובה האם להמליץ לשר התמ"ת להרחיב את ההסכם בצו הרחבה לכלל חברות הניקיון במשק, גם אלו שאינן חלק מארגון חברות הניקיון באיגוד לשכות המסחר. על-פי ההסכם, צו שכזה הוא תנאי הכרחי לכך שייכנס לתוקף.

על-פי המכתב, תוספת השכר והטבות אחריות שיקבלו העובדים יגדילו את הוצאות מעסיקיהם ב-997 מיליון שקל ל-76.7 אלף עובדי הניקיון במשק. האוצר מגדיר חשש נוסף - הרחבתו של ההסכם בעתיד גם לענף האבטחה (כ-58 אלף עובדים המשתכרים שכר מינימום) ואף לכל קבוצת השכירים הלא מקצועיים בישראל (כ-214 אלף איש). הרחבתו של ההסכם לענף השמירה והאבטחה תעלה את הוצאות המעסיקים ב-1.76 מיליארד שקל. כהן כותב, כי ההסכם עלול להביא לפיטורים של עובדי ניקיון בגלל הגידול בעלותם, גלגול הגידול בעלות שירותי הניקיון ממזמין השירות אל הצרכנים וכך אף להשפיע על עליית המחירים במשק ועליית האינפלציה.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר בתגובה כי איגוד לשכות המסחר תמך באופן אקטיבי בגיבושו ובעשייתו של הסכם קיבוצי בין ענף החברות לניקיון ותחזוקת מבנים באיגוד לשכות המסחר לבין ההסתדרות הכללית, שנחתם באוגוסט השנה. "להסכם חשיבות חברתית מהמדרגה הראשונה שכן הוא נועד להטיב עם אחת מהשכבות החלשות ביותר של מקבלי השכר במשק", אמר לין, |ובזכותו רמת השכר המינימלית של העובדים בענף הניקיון ותחזוקת מבנים תעלה. מטרה זו חייבת להיות המטרה המרכזית בשיקול של משרד התמ"ת האם לאשר או לא לאשר את צו ההרחבה על ההסכם הקיבוצי".

"מלחמה על העובדים הכי חלשים במשק"

בהסתדרות הביעו זעם על התנגדות האוצר ואמרו, כי "האוצר הכריז למעשה מלחמה על העובדים הכי חלשים במשק. זאת, לאחר שההסתדרות השיגה עבורן תוספות שכר ממשיות וזכויות נוספות אחרי שנים שבהן לא עודכנו זכויותיהם".

מההסתדרות נמסר עוד, כי "יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, פנה כבר בדרישה לאוצר לבטל לאלתר את התנגדותו ואנו מקווים כי זו תבוטל בימים הקרובים. ההסתדרות תפעל במלוא כוחה למתן צו ההרחבה כדי שהעובדים יוכלו לקבל את כל התוספות וזכויות המגיעות להם".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
שכר המינימום בארץ מעליב
תעשו חישוב של מחיה בסיסית של אדם (שכירות של דירה, בריאות, מחיה, תחבורה וקצת תקשורת) ותראו שפשוט מענישים את העובדים האלה. פשוט מבזים אנשים והופכים אותם לעבדים. רבותי, ההיסטוריה חוזרת, אין יותר צמיתים כמו שהיו במקור, אך יש אנשים שתופסים מקום מאוד דומה בחברה. תסתכלו על מדינות מפותחות בחו"ל ותראו שהשכר בארץ לא סביר לחלוטין. בקיצור, בני אדם משועבדים גם היום, בשנת 2010. עצוב ואין שינוי באופק.
EJ  |  07.01.10
12.
הממשלה היא המעסיקה הגדולה ביותר
המעסיקה הגדולה ביותר של עובדי חברות כח אדם היא הממשלה. החשש של פקידי האוצר הוא שלא יהיה בתקציבי המשרדים כסף לשלם את התוספות שיתחייבו מההסכם הקיבוצי. הפתרון - צריך לקצץ בתקציב האוצר (הקדוש שלעולם לא נוגעים בו) מיליארד ש"ח ולממן את ההסכם - נראה את פקידי האוצר מתנהלים אם יקצצו לתקציבם.
אילן , ירושלים  |  06.01.10
11.
בולשית
תחשבו בהגיון... אתם אוהבים סיסמאות וכולם סוציאוליסטים גדולים. מזה באצם שכר מינימום, לאיזה מטרה??? כדי להגביל שכר לא מקצועי... אuתם עובדי ניקיון ומאבטחים, עכשיו פשוט מעלים שכר מינימום בעוקף הכנסת. אתם חושבים שמלצרים, עובדים שירותי לקוחות שונים, עובדים זרים פריירים??? הם גם ירצו העלה.... 24 ש"ח לשעה... לא סטם ויקבלו, אחרת ישתלם להם לעזוב וללכת להיות מנקה או שומר.. ואז המחיר הזה יהיה המינימום... ואתם חושבים שעובדים מקצועיים ישתקו... אתם חושבים שמישהו שלמד 3-5 שנים ומקבל 25-35 ש"ח לשעה יתפשר? כך אנו נחזור לאותו מצב של היום בסופו של תהליך רק עם אינפלציה של 6-7 %, שחיקת חיסכונות (כי העלת ריבית תמיד באה מאוחר יותר), ואותם עובדים חלשים יקנו במשכורות שלהם אותה כמות של מוצרים ושרותים וישלמו יותר על משכנטא, מיסים שונים (הרי שירות ציבורי גם יתנפח ויצטרך מימון), מדינת ישראל תשלם יותר ריביות על אג"חים שלה... אז או שמדינה תדפיס כסף או תעלה מיסים... מזה משנה... בסופו של דבר כולנו נפסיד. תפנימו - משכורת מינימום - לעובדים לא מקצועים - זה הרף שממנו כולם רוקדים! אי אפשר לעלות לקבוצה אחת של העובדים החלשים ולא לצפות שאוטומטית יעלה הכל.
שי , ר"ג  |  06.01.10
לכל התגובות