אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטיינמץ רוצה את האפשרות להעביר השליטה בסקורפיו לפני תשלום כל האג"ח צילום: סיון פרג'

שטיינמץ רוצה את האפשרות להעביר השליטה בסקורפיו לפני תשלום כל האג"ח

העברת השליטה - לשמעון מנחם, קרוב משפחתו ומנכ"ל סקורפיו. בעלי האג"ח ויתרו על הזרמת 15 מיליון דולר ובמקום זאת העמיד שטיינמץ ערבויות בהיקף של 100 מיליון דולר

10.01.2010, 08:49 | גולן חזני

נציגות האג"ח של סקורפיו נסוגה מדרישתה המקורית להזרמת 15 מיליון דולר על ידי בעל השליטה בחברה בני שטיינמץ כחלק מהמתווה להסדר האג"ח המתגבש עם החברה.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי הנציגות דורשת משטיינמץ שיתחייב לא למכור את השליטה בחברה עד לתשלום המלא של האג"ח, אבל שטיינמץ מבקש לאפשר לו להעביר את השליטה לשמעון מנחם, המנכ"ל וקרוב המשפחה שלו שמחזיק כיום ב־10% ממניות החברה.

נציגיו של שטיינמץ במשא ומתן, דוד גרנות ועו"ד יאיר כספי, העלו גם אפשרויות נוספות שישאירו פתח עתידי להעברת השליטה מידי שטיינמץ. נציגות האג"ח נסוגה מהדרישה להזרמת המזומן לאחר ששטיינמץ הודיע כי העמיד ביטחונות אישיים לבנק הפועלים להלוואה בהיקף של 100 מיליון דולר לסקורפיו, ובתמורה הסכים הבנק להעביר את החוב למעמד של חוב נחות. המשמעות, רק אחרי פירעון האג"ח בהיקף כ־130 מיליון דולר יוכל שטיינמץ לפרוע ריבית ואג"ח לפועלים.

במקום הזרמת המזומן העניק שטיינמץ אופציית PUT למחזיקי האג"ח שבה במקרה שהחברה לא תפרע את הריבית במועדים החדשים, הוא ירכוש אחד או יותר מחמישה נכסים שיוגדרו כ"נכסי המכר" מתוך רשימת הנכסים של החברה.

הנכסים שדורשים נציגי האג"ח לכלול ברשימה הם הנכסים הפחות משובחים מנכסי סקורפיו, והם כוללים קרקע בסנט פטרבורג, רוסיה, בשווי של 14 מיליון דולר (חלקה של סקורפיו), קרקע בניז'ני נובוגרד (רוסיה, 6.5 מיליון דולר), ושלוש קרקעות בבוקרשט בשוויים של 7.7, 6.7 ו־9.6 מיליון דולר. בסך הכל מדובר בנכסים בהיקף 44.5 מיליון דולר, לפי הערכת השווי ברבעון השלישי של 2009. שווי זה גבוה מגובה הריבית המצטברת לתשלום, כ־30 מיליון דולר, וכוללת מקדם ביטחון מצד בעלי האג"ח למקרה ששווי הנכסים יירד.

הקרן תיפרע בשלושה תשלומים שנתיים שווים החל מדצמבר 2013, כך שהדחייה היא של ארבע שנים. מתווה ההסדר קובע עוד כי כבר החל מיולי 2011 ועד דצמבר 2012 תשלם סקורפיו ריבית בגובה מחצית התשלום המקורי.

במקרה שהחברה תממש נכסים, 75% מהתמורה נטו יועברו למחזיקי האג"ח גם אם המימוש יהיה לפני מועד פירעון הקרן. פירעון האג"ח יובטח בשעבודים של נכסי החברה.

יצוין כי בניגוד להסדר באפריקה ישראל, שבו הוביל בית ההשקעות פסגות את הקו המיליטנטי והמוביל מול החברה, בסקורפיו תפסה מגדל את הפוזיציה הזו. חברת הביטוח מיוצגת בנציגות על ידי רונן מידן, כשהמדיניות מוכתבת על ידי ענת לוין שהובילה את הסדר האג"ח בצים.

תגיות