אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הושקה חנות לספרים דיגיטליים בעברית

הושקה חנות לספרים דיגיטליים בעברית

היזמים: "90% מהאוצר הבלום של הספרים שהתפרסמו בעברית לא נגישים לציבור הישראלי". בשלב זה יש באתר מבחר מצומצם של פחות מ-30 ספרים

10.01.2010, 14:58 | עומר כביר

חנות מקוונת לרכישת והורדת ספרים דיגיטליים בעברית הושקה בסוף השבוע: אתר "מנדלי מוכר-ספרים ברשת" מאפשר לגולשים להוריד ספרים דיגיטליים בפורמט הבינלאומי ePub, שנתמך על ידי מרבית הספרים האלקטרוניים הקיימים בשוק, וגם על ידי אפליקציות שונות לסמאטרפונים.

פרויקט "מנדלי מוכר-ספרים ברשת" הוקם על ידי קבוצה של אנשי הייטק שמעוניינים לקדם את כניסת הספרים האלקטרוניים לישראל. כיום ניתן להוריד מהאתר ספרים דיגיטליים ישירות למכשירי אייפון ולמחשב, ללא תיווך של גורמי ביניים. את הספרים שהורדו למחשב ניתן להעביר לספרים אלקטרוניים התומכים בפורמט ePub. בעתיד תתאפשר הורדה למכשירים נוספים.

בשלב זה יש באתר מבחר מצומצם מאוד של פחות מ-30 ספרים, שרק בודדים מתוכם הינם ספרים או תרגומים חדשים יחסית שניתנים לרכישה בתשלום, רובם ככולם של הוצאת הספרים קדמת עדן. ספרים אלו ניתנים לרכישה בסכומים של עד 35 שקל. שאר הספרים באתר הינם ספרים חינמיים מפרויקט בן-יהודה, ובניהם ניתן למצוא ספרי שירה של חיים נחמן ביאליק ורחל.

לדברי מפעילי האתר, הם נמצאים במו"מ מתקדם עם הוצאות לאור שונות על המרת ספריהן לפורמט דיגיטלי והעלאתם לאתר. "המטרה של המיזם היא להפוך ספרים רבים ואיכותיים לנגישים לקהל הקוראים, ומצד שני לאפשר להוצאות למכור את הספרים בלי להיכנס להוצאות אינסופיות, וכך להגדיל את הרווחים ואת התמלוגים שהן משלמות לסופרים", אמר מנכ"ל החברה, ירון גולדשטיין.

הנרי הראל, מנהל השיווק והפיתוח העסקי של המיזם, הוסיף: "תנסה לקנות היום ספר של ביאליק של מנדלי מוכר ספרים. אתה לא תמצא. מה שדחף אותי למיזם זה העובדה ש-90% מהאוצר הבלום של הספרים שהתפרסמו בעברית לא נגישים לציבור הישראלי".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לברוך 13
כל הקוראים יכולים לקרוא קבצי HTML פשוטים. היחוד ב-ePub ושאר הפורמטים המיוחדים הוא שהם יכולים לשלב DRM, ולמנוע העתקה של ספרים "מוגנים" בין אנשים. זה כמובן לא רלבנטי בספרים חינמיים. יש כבר ספרים אלקטרוניים בעברית (יש את האי-סליק הזה שיובא לארץ, ואני חושב שגם הקורא של סוני מתמודד עם עברית, אבל אני לא בטוח). אנשים קוראים ספרים על הפאלם שלהם, ועל הטלפונים שלהם, כבר עשור. אבל עד שלא היתה מאסה של מכשירים נוחים כמו הקינדל, לא היה טעם להשקיע בזה, כי לא נוח לקרוא ממסך מחשב/טלפון. עכשיו שהחומרה מתחילה לצוץ, גם החנויות עולות בהתאם. ולא, לא נותנים לי בחינם. לוקחים עבודה של אחרים ומעמידים פנים שעושים לי טובה. לא עושים טובה.
רונן X , ת"א  |  11.01.10
13.
רונן, אתה בלבלת אותי
אני לא מבין בזה שום דבר אבל אם הקוראים הדיגיטלים האלה, או איך שקוראים להם, קוראים HTML אז מה כל העניין של הפורמט הזה שהאתר הזה מתגאה בו? ואם היה מדובר רק ב Save As , כנראה שאחרים היו עושים את זה קודם. נראה לי שזה לא כזה פשוט, אחרת אין לי הסבר ללמה אין ספרים דיגיטלים בעברית כשעושה רושם שבעולם זה כבר להיט. מישו אמר לי שבארה"ב מכרו בתקופת החגים יותר ספרים כאלה מאשר מודפסים. בטח בשביל הקינדר ההוא. האמת שלא הבנתי מה חוצפה ומה מעצבן אותך. נותנים לך בחינם - תיקח, מרביצים לך - תברח!
ברוך , ת"א  |  11.01.10
לכל התגובות