אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": ועד מנהלי דיסקונט דורש בחזרה משכורת 13 במלואה צילום: סיוון פארג'

בלעדי ל"כלכליסט": ועד מנהלי דיסקונט דורש בחזרה משכורת 13 במלואה

שבועיים אחרי שהפקידים בדיסקונט הכריזו על סכסוך עבודה, גם ועד המנהלים בבנק פותח חזית מול היו"ר הטרי יוסי בכר ודורש בחזרה 45 מיליון שקל שעליהם ויתרו לפני כשנה

11.01.2010, 07:01 | מיקי פלד ותומר זלצר

לאחר שוועד הפקידים בדיסקונט הכריז על סכסוך עבודה, דורש כעת גם ועד המנהלים להחזיר במלואה את משכורת 13, שעליה ויתרו המנהלים לפני כשנה. כך נודע ל"כלכליסט".

בשבוע שעבר נפגש יוסי בכר, יו"ר בנק דיסקונט, עם יו"ר ועד המנהלים בבנק, איציק אביזוהר. מדובר בפגישה ראשונה בין השניים מאז מונה בכר לתפקיד בשבוע שעבר. בפגישה דרש אביזוהר לדון מחדש בוויתור על משכורת 13, שעלותה הכוללת לבנק עומדת, לדברי העובדים, על 45 מיליון שקל. הנימוק: תוצאות הבנק בינואר־ספטמבר 2009 היו טובות מאלו שנחזו בתחילת השנה.

בתחילת השנה הסכימו 1,200 המנהלים ומורשי החתימה בבנק לוותר על משכורת 13. לפני כחודש וחצי דרש הוועד להחזיר 40% מהמשכורת, בשווי של 18 מיליון שקל. דרישה זו נדתתה על ידי ההנהלה. אולם עתה הוא דורש להחזיר את מלוא הסכום.

במכתב שנשלח מאביזוהר למנהלים ומורשי החתימה בבנק, הוא כותב שהפגישה עם בכר התנהלה באווירה חיובית, אך ההנהלה לא הסכימה לפתוח לדיון חוזר את דרישת המנהלים. כיוון שהוועד חתום על שקט תעשייתי עד אפריל, המנהלים אינם יכולים לנקוט עיצומים בשלושת החודשים הקרובים. ואולם, סירובה של הנהלת הבנק לדון בבקשתם לא תסייע להרגעת יחסי העבודה המתוחים ממילא בין ההנהלה לעובדים.

המנהלים בעקבות הפקידים

בתחילת החודש דרש יו"ר הוועד הכללי ריקי בכר תוספת שכר רטרואקטיבית של 5% על שנת 2009 ל־4,500 פקידי הבנק. בבנק מוכנים לתת לעובדים תוספת של 2.5% בלבד, שמשמעותה הכספית היא כ־60 מיליון שקל. ביום חמישי יפוגו 14 ימי השקט שלהם מחויבים הפקידים מרגע הכרזת סכסוך העבודה ועד שיוכלו לנקוט עיצומים.

ועד המנהלים בדיסקונט אמנם עובד תחת הוועד הכללי שבראשו עומד ריקי בכר, אולם מנהל משא ומתן בנפרד מהפקידים. היחסים בין בכר לאביזוהר נחשבים קרובים, ונראה שהתזמון של דרישת אביזוהר תואמה מראש ביניהם. לעומתם, מנכ"ל הבנק גיורא עופר מעוניין להראות לדירקטוריון שהוא מצליח להוריד את עלויות ההעסקה בבנק, שנחשבות גם כך לגבוהות.

בינואר־ספטמבר דיווח דיסקונט על רווח נקי של 769 מיליון שקל - עלייה של 110% לעומת תשעת החודשים המקבילים ב־2008. עם זאת, הרווח שהושג בשנה שעברה כולל הרבה סעיפים חד־פעמיים, בהם ביטול הפרשה למס על רקע השקעות שביצע דיסקונט בבנק הבינלאומי, שהוסיפה 130 מיליון שקל לרווח הנקי, וכן רווחים ממכירת מניות בזק, HOT והראל.

מדיסקונט נמסר: "אין בכוונתנו להתייחס לשיחות פנימיות שמתקיימות בין יו"ר ועד המנהלים לבין יו"ר הבנק".

תגיות