אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי הסיגריות ושומן הטרנס: עיריית ניו יורק יוצאת למאבק בעודף המלח במזון צילום: סי די בנק

אחרי הסיגריות ושומן הטרנס: עיריית ניו יורק יוצאת למאבק בעודף המלח במזון

העירייה הודיעה כי בכוונתה להורות על צמצום כמות המלח במזון מוכן ובמסעדות ב-25%. הסיבה: "האמריקאי הממוצע צורך בכל יום פי 2 מלח מהכמות המומלצת"

12.01.2010, 10:50 | סוכנויות הידיעות

עיריית ניו יורק תחת כהונתו של מייקל בלומברג כבר הספיקה לאסור עישון במקומות ציבוריים ושימוש בשומן טרנס במסעדות, וכעת היא מצאה לעצמה אויב חדש המאיים על החיים הבריאים: מלח.

תחום הבריאות בעירייה הודיע אתמול כי הוא פוצח בתוכנית ארצית להפחתה של 25% בשימוש במלח במסעדות ובאריזות של אוכל במהלך חמש השנים הבאות. ניו יורק, ביחד עם ארגוני בריאות נוספים, מקווים לזכות גם בתמיכת תעשיית המזון לקמפיין שנלחם בלחץ דם גבוה, התקפי לב ושבץ, בכך שיפחיתו באופן רצוני את הנתרן במזונות.

התוכנית התקבלה בתגובות מעורבות. יצרני מזון רבים כבר החלו להפחית את כמויות המלח, והסכימו שיעדי ההפחתה הם בגבולות הסביר, אולם אחרים ביקרו את התוכנית כניסיון נוסף לפקח על משהו שאמור להיות בחירה חופשית.

בכל שנה נפטרים 800 אלף אמריקאים בשל לחץ דם גבוה, התקפי לב ושבץ, וההוצאות הרפואיות נאמדות במיליארדי דולרים. צריכת המלח נמצאת בעלייה מאז שנות ה-70, כשהאמריקאי הממוצע צורך בכל יום פי 2 מהכמות המומלצת. "הצרכנים תמיד יכולים להוסיף מלח לאוכל, אבל הם לא יכולים להוציא אותו", אומר האחראי על הבריאות בניו יורק, תומאס פרלי. קרוב ל-80% מהנתרן בתזונה האמריקאית מתווסף למזון לפני שהוא נמכר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לפני יותר מחצי שנה התחלתי ניסוי
במקום להוסיף מלא מלח על כל מה שאני אוכל (ובאמת הייתי שם מלח ופלפל שחור על הכל) הפסקתי להוסיף מלח (וגם פלפל) בכלל בינתיים הלחץ דם שלי לא השתנה (הוא תמיד היה בריא) אני מזיע באותה כמות (אבל הזעה עכשיו יותר מסריחה) ולמרות שלאחרונה האוכל התחיל להיות שוב טעים עדיין יש דברים שאני ממש מתגעגע לשים מלח עליהם (לדוגמא לקלחי תירס יש עכשיו טעם מתוק מדי) נתונים אישיים: בן 27 לא עוסק בספורט ללא בעיות רפואית שידוע לי על קשר למלח חוץ מהזעת יתר אם מישהו אחר גם הפסיק להשתמש במלח - אנא רשום את התרשמותך
12.01.10
לכל התגובות