אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יובנק: "אג"ח בריבית משתנה פחות משתלמות כשהריבית עולה" צילום: shutterstock

יובנק: "אג"ח בריבית משתנה פחות משתלמות כשהריבית עולה"

ניתוח של כלכלני יובנק מעלה כי בתקופות קודמות של העלאות ריבית השקעה בשחרים או במק"מ דווקא העניקה ריבית עדיפה. "לעתים, באופן אבסורדי, נסחרו אג"ח קונצרניות בריבית משתנה בפרמיה שלילית אל מול האג"ח הממשלתיות"

12.01.2010, 15:14 | הדר רז

במחלקת המחקר של יובנק מטילים ספק בכדאיות ההשקעה בגילונים (אג"ח ממשלתיות בריבית משתנה) ובאיגרות חוב קונצרניות בריבית משתנה, בתקופה זו שמגמת הריבית היא לעלות. האנליסטית ליהי מעודה, שבדקה ארבע תקופות של העלאת ריבית בעשור האחרון, כתבה כי "בשום מקרה לא היה הגילון ההשקעה הנבונה לאותה תקופה, לכן יש לנו ספקות רבים בנוגע להיות הגילונים והאג"ח הקונצרניות בריבית משתנה המכשיר המתאים ביותר לתקופה הנוכחית ולתקופות של העלאות ריבית בכלל".

הסקירה מערערת את המלצתם של מנהלי השקעות רבים, הגורסים כי בעת עליית ריבית יש להשקיע באג"ח בריבית משתנה. גם רבות מהנפקות האג"ח האחרונות בוצעו בריבית שקלית משתנה וזכו לביקושים גבוהים. "אג"ח קונצרניות בריבית משתנה זכו להצלחה כה רבה, שהפכה את מחיריהן לאבסורדיים", כותבת מעודה. "לדוגמה, בנקודות זמן מסוימות נסחרו אג"ח בריבית משתנה של חברת שטראוס בפרמיה שלילית מול האג"ח הממשלתיות".

במסגרת הסקירה השוותה האנליסטית בין אחזקה בגילונים, בשחרים (אג"ח ממשלתיות בריבית קבועה) ובמזומנים לאורך תקופות של עליית ריבית, ומדד האג"ח הקונצרניות הכלליות שימש מדד ייחוס. ראשיתה של כל תקופת השוואה נקבעה לתחילת החודש הראשון שבו העלה הנגיד את הריבית לראשונה, וסיומה נקבע לסוף החודש שבו הודיע הנגיד לראשונה על שינוי מגמה והפחתת הריבית לחודש העוקב.

מהבדיקה עלה כי בשתיים מהתקופות היתה האחזקה העדיפה מזומנים (תשואת מדד המק"מ שימשה אינדיקציה לתשואה על אחזקת מזומן). בשתי תקופות אחרות היתה האחזקה העדיפה דווקא של שחרים.

מעודה מציינת כי מבחינת התקופה האחרונה, מספטמבר 2009 (תחילת עליית הריבית) עד סוף השנה, נזקפו הביצועים הטובים ביותר לזכותו של מדד האג"ח הקונצרניות הכלליות שהציגו עלייה של 3.7%.".

תגיות