אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

היזמים מבטיחים: ה"מציאות המוגברת" בדרך לישראל

עולם הפרסום, הגיימינג ובעצם כל חיינו הממוחשבים עומדים להשתנות עם התפתחות טכנולוגיית ה-Augmented Reality. באירוע שנערך בחיפה הוצגו פרויקטים ישראליים בתחום: תרשים על נייר שמתעורר לחיים על מסך המחשב, תצלום לוויין שהופך למפה תלת ממדית ועוד

13.01.2010, 17:50 | אסף גלעד

היזמים הישראלים מסתערים על מה שמסתמן כלהיט הטכנולוגי הבא - "המציאות המוגברת" (Augmented Reality). "מי שטוען שמדובר בהייפ או בטרנד חולף, אינו מבין עד כמה המציאות המוגברת היא תופעה אינטואיטיבית, המתחברת באופן טבעי לחושים שלנו", אמר ל"כלכליסט" ד"ר אוריאל ברגיג מאוניברסיטת בן גוריון, שהשתתף באירוע שנערך בסוף השבוע שעבר במכללת תלתן לעיצוב ותקשורת חזותית בחיפה, שבו הוצגו פרויקטים ישראליים בתחום.

ד"ר ברגיג הציג באירוע את הפרויקט שלו, המאפשר ליצור מודל תלת-ממדי ממוחשב משרטוט פשוט על גבי נייר. בסרטון שמדגים את הפרויקט, נראה אדם משרטט משולש על גבי פיסת נייר. מצלמת רשת ממירה את השרטוט במהירות לדגם תלת-ממדי, ובאמצעות פיסות נייר שעליהן שורטטו הסמלים של הכפתורים "Play" ו-"Stop" ניתן היה לתת הוראות למחשב להקרין סרטון שמציג את המודל בתנועה. בסרטון אחר הדגים ד"ר ברגיג כיצד הצגת תצלום לוויין מתורגם ברגע למפה תלת ממדית.

בשיחה עם "כלכליסט" גילה ברגיג כי הוא בשלבי הקמת חברה שתיישם את עולם המציאות המוגברת לתחום משחקי המחשב.

שחקנים בולטים נוספים בתחום שנחשפו בכנס הם נציגיה הבלעדיים של חברת Total Immersion בישראל, רונן בן-ארי ושרון סלמון מחברת אוגמנטיקס. אחת מחלוצות המציאות המוגברת בעולם יצרה סביבה הרבה באז בתקופה האחרונה עם השקת קמפיינים פרסומיים מבוססי מציאות מוגברת עבור הסרט המדובר אווטאר, אך גם עבור ענקיות אחרות כגון CNN, מיקרוסופט ובואינג.

כך לדוגמה, באחד הפרויקטים המעניינים שנעשו בתחום, לקוחות שרכשו ארוחה ברשת מקדונלד'ס בארה"ב יכלו להציג תלוש שקיבלו עם קניית הארוחה מול מצלמת-הרשת הביתית שלהם, ולחזות בעולם הדמויות של אווטאר מתעורר לחיים.

האירוע בחיפה נערך במתכונת הנקראת "אי-כנס" (Unconference) אשר יובאה לישראל על ידי יזם ההייטק יוסי ורדי. האי-כנס הוא למעשה התכנסות עצמאית ולא מחייבת של מומחים לתחום תוכן מסוים, הנעשית מפה לאוזן, ובה כל משתתף יכול גם להרצות על כל נושא שהוא בוחר. לפי מסורת האי-כנס הכניסה היא ללא תשלום, והמימון לאירוע נעשה בידי נותני חסות.

את האירוע ארגנו היזם דרור גיל, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של אמבלייז מובייל, וכיום איש חברת גמדלה (ומייסד להקת "בטא" הידועה בשיריה ההיתוליים על ענף ההייטק) יחד עם ליעד (דידי) נישליס וניצן בר.

תגיות