אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסע סנדביצ'ים מצפון עד דרום צילום: עמית שעל

מסע סנדביצ'ים מצפון עד דרום

גם חובבי הסושי והקרפצ'ו יסכימו שאין כמו כריך עסיסי וטוב. "כלכליסט" עושה כבוד לסנדביצ'יות מיתולוגיות - כאלה שמצליחות להכניס בין שתי פרוסות עולם של טעמים

14.01.2010, 21:28 | גלי וולוצקי

הסנדביץ', בסך הכל שתי פרוסות לחם או לחמנייה עם מילוי כלשהו, הוא אחד המאכלים שמלווים אותנו מהילדות. אולי זו הסיבה לפופולריות שלו גם בקרב מבוגרים. לא מעט סנדביצ'יות חדשות ומושקעות נפתחו לאחרונה בתל אביב. בווינברג שברחוב בן יהודה מגישים כריך קורנדביף שכבר הפך לשם דבר, ברובן ברחוב יהודה הלוי מגישים אך ורק כריכי בקר או הודו כבוש בסגנון דלי ניו־יורקי, ובסניף חינאווי וויין אנד מור ברחוב קרליבך עומד מדי יום חגי דולב (הבעלים של הסנדביצ'ייה המיתולוגית תיאודור, ששכנה ברחוב יהודה המכבי בתל אביב עד שנסגרה בשנת 2007) ומכין כריכים מהגבינות ומהנקניקים הנמכרים במקום. ברחבי הארץ פזורות סנדביצ'יות שכבר הפכו למוסדות בנוף הקולינרי, ו"כלכליסט" ממליץ על עשר תחנות חובה לחובבי הז'אנר.

חיפה

סנדביץ' ברכה. הסנדביצ'ייה המיתולוגית ביותר בחיפה, שבעליה טוענים כי היא הראשונה בעיר, פועלת מתחילת שנות השבעים באותה מתכונת בדיוק. הרבה פורמייקה ירוקה, ובעלת המקום, ברכה, שעדיין משרתת באהבה כל לקוח. נראה שהיא הראשונה שהגתה את הקונספט האהוב על החיפאים של כריכים מחוממים עם בשר וגבינה. שעות הפתיחה מצומצמות, אבל שווה להגיע. כריך מומלץ: סנדביץ' אמנון - גבינה צהובה, שינקן ורוטבי המקום, מחומם בתנור, 25 שקל. פרטים: שבתאי לוי 12, טל' 04-8524394.

 

סנדביץ' בר. אין כמעט חיפאי שלא מכיר את הסנדביצ'ייה הקטנטנה שפועלת מ־1992. בוויטרינה שוכבים נקניקים מיוחדים, כמו הרץ הונגרי, מילאנו איטלקי וסוגי שינקן למיניהם, וגבינות מהארץ ומחו"ל. הלקוח יכול לבחור את סוג הלחם, את המילוי ואת הרטבים, כמו רוטב השום־שמיר המיוצר במקום. כל הכבודה נכנסת לתנור לחימום קצר. בימים אלה מחפשים הבעלים לוקיישן בתל אביב. פינת המודעה הקטנה, שעליה מפורסמות הודעות שונות ומשונות, מספקת עניין בזמן העיכול. כריך מומלץ: בגט עם שינקן וגבינה סקנדינבית, 28.90 שקל. פרטים: שד' הנשיא 128, טל' 04-8386386. סניפים נוספים בקריית חיים, בנצרת ובקרוב ברמת ישי.

 

סנדביץ סנדביץ' בר | צילום: זהר שחר סנדביץ

 

נתניה

מזנון השרון. הבוטקה המאולתר שעומד על תלו כבר 40 שנה מנפיק לעוברים ולעובדים באזור התעשייה הישן של נתניה כריכים וסלטים טריים מדי בוקר. דור הילדים כבר לקח לידיו את הפיקוד על העסק, אבל השקשוקה המתבשלת בסיר הענקי עדיין עשויה לפי אותו מתכון, וסלט הירקות הקצוץ דק ומצוין. כריך מומלץ: חצי בגט עם שקשוקה, 20 שקל. פרטים: דוד פנקס 2, אזה"ת הישן, טל' 09-8623118.

תל אביב

אצל הרצל. בכוך הקטן, סמוך לדיזנגוף סנטר, נמצאת מעדנייה קטנה ומפתיעה, שבה עומד מדי יום הרצל ומכין כריכים. כדאי לקחת הפסקה של רבע שעה ולאכול את הסנדביץ' בחצר החמודה שמאחורי החנות. אפשר לקבל כריך עם כל מילוי שמתחשק: סלט טונה, נקניק ואפילו שניצל, בלחמניות מכולת פושטיות, שחורות או לבנות, עם ירקות טריים שנחתכים ברגע ההזמנה. הרצל מקדיש לכל סנדביץ' את תשומת הלב המרבית, וזו כנראה הסיבה לכך שהתוצאה כל כך טעימה. את חביתת הירק המצוינת הוא מכין ברגע ההזמנה. כריך מומלץ: סנדביץ' חביתה, 20 שקל. פרטים: קינג ג'ורג' 51, טל' 03-5258642.

יקי מעדנים. בעברה זו היתה אחת המעדניות הטובות בעיר, ובשמונה השנים האחרונות היא מתפקדת גם כמסעדה שמחזיקה נקניקים טובים כמו סלמי, שינקן, קורנדביף, פסטרמה הודו, כתף בקר ועוד, וגבינות כמו גאודה ובולגרית. את הכל אפשר להכניס לסנדביץ', בלחמניות כהות או בהירות או בג'בטות. הסנדביצ'ים הבשריים הכי פופולריים, בהם כריך הקורנדביף, כריך השניצל בעשבי תיבול, כריכי קציצות הבשר וקציצות הדגים. כריך מומלץ: רוסטביף מוקפץ עם בצל ופטריות, 24 שקל. פרטים: שד' יהודית 20, טל' 03-5613330.

יקי מעדנים, צילום: עמית שעל יקי מעדנים | צילום: עמית שעל יקי מעדנים, צילום: עמית שעל

רותי ואיציק. מקום פשוט ונטול יומרה, שמגיש סנדביצ'ים מלחמניות כהות או לבנות, גדולות או קטנות. הוויטרינה עמוסה במבחר סלטים מתוצרת עצמית, כמו סלט החצילים וסלט הטונה. בסירים מתבשלים שקשוקה ותבשיל כרוב לכריך השוקרוט המפורסם, המוגש בימי רביעי. מי שיבקש יקבל גם נקניקייה בלחמניה, את הארוחה מלווים בכוס גזוז בטעם של פעם. כריך מומלץ: עם סלט ביצים, 11 שקל בלחמנייה, 17 שקל בחצי בגט. פרטים: שינקין 53, טל' 03-6852753.

רותי ואיציק, צילום: אוראל כהן רותי ואיציק | צילום: אוראל כהן רותי ואיציק, צילום: אוראל כהן

ירושלים

הס. מרסל הס, דור שישי ליצרני נקניקים, מנהל מסעדה קטנה שמגישה את התוצרת שלו. בעוד שבועות ספורים יהפוך את המסעדה למרכז סנדביצ'ים וירחיב את שעות הפתיחה המצומצמות כרגע. זה המקום לחובבי הבשר: נקניקיות עם כרוב כבוש, נקניקיות עגל חלב, רוסטביף, פסטרמה טרייה, הודו כבוש מעושן, סנדביץ' שוויצרי, שמכיל נקניק ממולא בפיסטוקים או נקניק ממולא באגוזי לוז, סטייק סנדביץ', ועוד ועוד. כריך מומלץ: סנדביץ' הולנדי, עם בשר כבוש, נקניק כבד עוף ובצל מטוגן, בג'בטה מלחם תומר, 56 שקל. פרטים: הלני המלכה 9, טל' 02-6255515, 052-4442697.

פתח תקווה

גוזל וציונה. הפלאפלייה הוותיקה הזו, השוכנת סמוך למסילת הרכבת בעיר, מגישה את אחד הסנדביצ'ים האימתניים בארץ: חצי כיכר לחם, שהתוך הלבן שלה מסולק, ובמקומו מוכנסים לכיכר כדורי פלאפל, שקשוקה, חריף, טחינה ועמבה, וגם סלט ירקות. השקשוקה מתובלת בהרבה חוויאג'. כריך מומלץ: מעורב שקשוקה, 13 שקל. פרטים: גיסין 10.

גוזל וציונה, צילום: אוראל כהן גוזל וציונה | צילום: אוראל כהן גוזל וציונה, צילום: אוראל כהן

אשדוד

מרכז הסנדביץ' הטוניסאי של מוריס. לא חסרים סנדביצ'ים טוניסאיים טובים בארץ, ומוריס הוא אחד הוותיקים והטובים שבהם. אפשר לקבל את הסנדביץ' בפריקסה (לחמנייה טוניסאית מטוגנת) או בבגט, והמילוי תמיד זהה: טונה משומרת, אריסה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצה קשה, טורשי (ממרח דלעת חריף), זיתים, סלט ירקות, לימונים כבושים, וצלפים. כריך מומלץ: סנדביץ' טוניסאי בפריקסה, 20 שקל. פרטים: מרכז מסחרי א', רח' רוגוזין, טל' 08-8567161.

מרכז הסנדביץ מרכז הסנדביץ' הטוניסאי של מוריס | צילום: צפריר אביוב מרכז הסנדביץ

באר שבע

הבגט של אורי. אף על פי שהמקום נושא את שמו של הלחם הצרפתי, את הסנדביצ'ים כאן אפשר לקבל גם בתוך פיתה. קציצות בשר, שניצל או סנדביץ' טוניסאי בפריקסה או בלחמנייה טוניסאית - הכל מוכן על המקום, ממש לפני ההגשה. הממרחים המוצעים אף הם ביתיים, והאריסה הנהדרת משתלבת כמעט בכל כריך. אפילו את הפלפלים כובש אורי בעצמו במקום. כריך מומלץ: בגט עם פופאי - חביתת ירק, עם הרבה אריסה ועם חמוצים ביתיים, 15 שקל. פרטים: החלוץ 77/1,

טל' 08-6280015.  

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
טאחנה על הבגט של אורי מס 1 אין עליו איזה טעם מעדןןןן
הבגט של אורי מומלץ בחום כל כריך לזלול את הכל שם:)) אורי תורם לעניים לזולת איש צדיק כל הכבוד לו. אני אוכל שם המון אחלה סנדוויצים. גמר חתימה טובה ותבואו לאכול אצלו יש לו חמוצים מס 1 ואני ממליץ על הטונה שלו... התפריט שלי טונה : הרבה לימון.. קצת חריף ביצה קשה תפו"א מרוסק דלעת וחמוצים בפנים.. והטעם אש :-)) טאחנה על הבגט של אורי חחחחחחח
באר שבעי , באר שבעי  |  17.09.10
10.
שכחתם כמה ממש חשובות
יש את רשת הסנדביצ'ים "השניצליה" עם סניפים בכל הארץ. הסנדביצ'יות האחרות (וההרבה יותר טובות): ירושלים - "ניו דלי". מעדניה עם מספר סניפים (שניים כמדומני) שלשכוח אותה זה מחדל. בצפון יש מספר גדול של סנדביצ'יות מהטובות שביקרתי: "בגט ניר" מטבריה,"פפריקה" מהקריות ו"ריצ'רץ' " מעכו שהפכו את השירות שלי להרבה יותר מענג,וכמובן-"סנדוויץ' בר" מרמת ישי ששום נסיעה באזור עמק יזראל לא שלם בלעדיה.
גיא , ראשון לציון  |  18.01.10
לכל התגובות