אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרב על מחיר המים המותפלים: ניצחון זמני למקורות מול משרד האוצר צילום: בלומברג

הקרב על מחיר המים המותפלים: ניצחון זמני למקורות מול משרד האוצר

ביהמ"ש הוציא צו ביניים שמונע מהמדינה לפסול הקמת מתקן ההתפלה באשדוד על ידי מקורות - עד לדיון הקרוב ביום שני. זאת - לאחר שמקורות עתרה נגד ההחלטה לחייבה על מחיר מקסימום של 2.36 שקל למ"ק

14.01.2010, 17:39 | מארק שון
הקרב בין החשב הכללי במשרד האוצר לבין חברת מקורות על מחיר המים המותפלים יגיע ביום ב' הקרוב לדיון בבית המשפט, ובינתיים בית המשפט הוציא צו שמקפיא את המצב ומונע מהמדינה לפסול את הקמת פרויקט ההתפלה באשדוד.

חברת הבת של מקורות, מקורות פיתוח וייזום, הגישה בשבוע שעבר באמצעות עוה"ד יוסי בנקל ושמואל גלינקא עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד ועדת המכרזים הבין משרדית להתפלת מי ים ואגף החשב הכללי במשרד האוצר. עיקר הסכסוך הוא על מחיר המים: בעוד שהוועדה הבין משרדית הודיעה למקורות ייזום שהיא צריכה להתחייב על מחיר של מקסימום 2.36 שקל למ"ק מים, הרי שהחברה התבססה בחישוביה על מחיר של 2.86 שקל למ"ק מים.

בישראל פועלים כיום שני מתקני התפלה - באשקלון ובפלמחים - שמתפילים יחד כ-140 מיליון מ"ק בשנה. מדובר ב-10% בלבד מכלל הביקוש למים במדינה. מתקן ההתפלה באשדוד, אותו אמורה להקים חברת מקורות ייזום הוא אחד משני מתקנים גדולים שאמורים לקום בשנתיים הקרובות, מתקן שאמור להפיק 100 מיליון קו"ב בשנה.

שופט בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, יועד הכהן, קבע כי לאחר שמקורות הודיעה ביום ד' האחרון, כי היא מקבלת על עצמה לכאורה לפעול במסגרת חוק המכרזים, למרות העמדה שלה כי לא מדובר למעשה במכרז, הוא מוציא את הצו המדובר.

המשמעות של ההחלטה היא הקפאת המצב הקיים עד לדיון ביום ב' הקרוב. השופט נתן צו שמונע את חילוט הערבות הבנקאית שהופקדה על ידי מקורות ומונע ממשרד האוצר את כוונתו לפסול את הצעת מקורות, להתקשר עם צד שלישי כלשהו לקיום הפרוייקט או לפרסם מכרז להקמת הפרוייקט. כל זאת כאמור עד לדיון ביום ב'.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
יש כמה דברים שצריך לדעת לפני שמתחילים להתלהם
א. מי שקובע את מחיר המים לאזרחים זו הממשלה. ב. מי שמקבל את הכסף עבור המים הן הרשויות המקומיות. ג. הרשויות משלמות סכום נמוך מאוד עבור המים ומחייבות את האזרחים לפחות פי 3. ד. הרשויות השתמשו בכסף הרב שהכניס המים לכסות גרעונות והוצאות אחרות. ה. כבר שנים רבות שמדובר על הצורך בהתפלה אולם רק עתה רואים תוצאות. ו. מי שמנע את הקמת מתקני ההתפלה היה האוצר. ז. אף "פקיד" לא רצה הוצאות כבדות דווקא "במשמרת" שלו. ח. כל כמה שנים באה שנה אחת גשומה שעזרה לאוצר לדחות עוד ועוד את ההקמה. ט. כלקוח חקלאי של מקורות יצא לי לראות את אנשי מקורות עובדים. אני יכול להבין מדוע הם רוצים מחיר יקר יותר עבור כל קוב. י. כשהם בנו את החיבור למשק שלי הסבירו לי שהם בונים את החיבור שיחזיק לפחות 50 שנה. יא. אם יהיה מי שיבנה את מתקן ההתפלה שיחזיק 50 שנה לא שווה לשלם עוד קצת? יב. האלטרנטיבה היא: הזכיין יבנה את המתקן שיחזיק בדיוק את פרק הזמן לו התחייב. המדינה תקבל בחזרה מתקן "גמור" ותצטרך להשקיע הון כדי להמשיך לתפעלו. חפשו באינטרנט מאמרים על ניסיון של מדינות אחרות להוציא את תחום המים והחשמל לזכיינים. תמצאו שלאחר המעבר השירות ירד והמחירים עלו משמעותית. תחשבו על זה.
אורי , שרון  |  31.01.10
4.
3 לא מבין. במחיר העירוני אתה אינך משלם רק מים. המחיר כולל אגרת ביוב וכו
החור מאפשר לעיריות לחייב אותך על אגרת ביוב בהתאם לכמות המים שצרכת. ההנחה היא שמרבית המים שאתה צורך מגיעים לביוב ולכן אתה צריך לשלם. אתה גם משלם בעבור אובדן המים בצנרת העירונית הרקובה והטיפול בה. מחיר מוגזם בעליל. המים הפכו לכלי באמצעותו העיריות (ולא האוצר) מטילות מס על האזרח. מובן שצריך לנתק את הקשר הזה. הוא חוסם וחסם את המדינה מלייצר מים בדרך ההתפלה. החמור מכל הוא שהקשר הזה מאפשר שחיתות וחוסר יעילות. ההבדל בין מחיר המים שרוצה מקורות למכור לנו גבוה בכמעט 60% ממחיר ההתפלה. להתפיל מים עולה רק כמחצית דולר לקוב! (1.9 שח בלבד) מקורות דורשת 2.86. כמעט שקל יותר. שה טירוף!! שהרי החקלאות אינה יכולה לשלם מחיר כזה. אלימלך. אישור המחיר המטורף למקורות משמעו אי התפלת מים לצרכנים העיקריים של מים, התעשייה והחקלאות. חנק התעשייה והחקלאות הוא מחיר גבוה מידי. יש לתת למגזר הפרטי להקים את המתקנים לפי מחיר המקובל בעולם!
אשר  |  14.01.10
לכל התגובות