אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היום: דיון מכריע בהצעת החוק להרחבת הפטור מארנונה לבתי כנסת צילום: אפי שריר

היום: דיון מכריע בהצעת החוק להרחבת הפטור מארנונה לבתי כנסת

לפי ההצעה של ח"כ נסים זאב, הפטור יינתן גם אם בית הכנסת משמש כבית מדרש או כאשר מתקיימת בו פעילות תורנית

17.01.2010, 11:07 | תומר אביטל

ועדת השרים לענייני חקיקה תחליט היום (א') אם לתמוך בהצעת החוק של ח"כ נסים זאב (ש"ס) להסדיר את הפטור מארנונה למוסדות דת.

לפי התיקון לחוק, בית כנסת יזכה לפטור מארנונה גם כאשר הוא משמש כבית מדרש או כשמתקיימות בו פעולות לקידום תרבות תורנית.

ח"כ זאב ניסה להעביר הצעת חוק דומה בכנסת שעברה. לפני כמה שבועות עלתה ההצעה לוועדת השרים, אך מאחר שכמה שרים חששו כי ההצעה תרחיב את מתן הפטור למוסדות דת נוספים, ח"כ זאב משך אותה. לאחר ששוחח עם השרים והבטיח כי ההצעה לא תרחיב את מתן הפטור - הוא החליט להעלות אותה שוב.

ח"כ חיים אורון (מרצ) אמר בתגובה: "במשך שנים ניסינו להעביר פטורים מארנונה למבנים עבור אנשים עם מוגבלויות ומוסדות לפגועי נפש, אך אף חוק כזה לא זכה לתמיכת הממשלה ונפסל. כיום עמותות חברתיות מתקשות מאוד לקבל פטור ולרוב נדחות על הסף. הצעת החוק המדוברת אינה שוויונית כי היא מסייעת רק לסקטור אחד, ומי שמשלם את עלות הפטורים האלה זה כלל האזרחים ולא הערים".

ח"כ זאב אמר כי "הצעת החוק לא מרחיבה את הפטורים הקיימים. כיום, לפי חוק בתי כנסת, בתי תפילה ומסגדים פטורים מארנונה. בחוק נקבע כי אם יש פעילות תורנית נוספת בבית הכנסת, אז הסטטוס של בית הכנסת לא ישתנה. רוב הרשויות מבינות זאת, אך יש מקומות שבהם מנסים לשנות את ההגדרה של בתי כנסת למקום תרבות מאחר שיש פעילות נוספת והפטור מוסר. אני לא בא להרחיב את הפטור אלא לתקן עוול. הצעת החוק אכן עוררה שאלות, אך אני אומר חד משמעית כי רק מי שקיבל פטור במהלך השנים ימשיך לקבל פטור במידה והוא עושה פעילות תורנית".

תגיות