אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במזרחי מעניקים המלצת קנייה לכיל, במגדל ממליצים למכור צילום: יריב כץ

במזרחי מעניקים המלצת קנייה לכיל, במגדל ממליצים למכור

"עם חתימת החוזה של הסינים עם יצרניות האשלג מרוסיה פחתה רמת אי-הוודאות בענף וניתן להיווכח בהאצה מסוימת בכמויות המשלוחים", העריכו במזרחי

17.01.2010, 13:40 | שהם לוי
בבנק מזרחי טפחות מעניקים הבוקר המלצת קנייה למניית כילעם מחיר יעד של 59 שקל, מחיר יעד גבוה מההמלצות של מרבית האנליסטים המסקרים את המניה.

"עם חתימת החוזה של הסינים עם יצרניות האשלג מרוסיה פחתה רמת אי-הוודאות בענף וניתן להיווכח בהאצה מסוימת בכמויות המשלוחים", אומרת יפעת אולמן בצלאל, אנליסטית בבנק מזרחי טפחות.

"אנו סבורים כי חצינו את נקודת השפל בתחום הדשנים וכי ההתאוששות (בעיקר מדובר בברזיל ובהודו) תמשיך לתת את ביטוייה בתוצאות הכספיות של הרבעונים הקרובים", מציינת עוד אולמן.

"קיים קושי כיום להעריך את מבנה שוק האשלג בשנים הבאות, בעיקר על רקע כוחם העולה של השווקים המתעוררים ובייחוד סין, שסימן השאלה הגדול לגביה הינו פיתוח כושר ייצור עצמאי והשפעתו על המסחר העולמי בשנים הקרובות", מציינים עוד במזרחי.

"באופן כללי, ניתן לומר כי נתוני היסוד של מניעי הביקוש לדשנים בטווח הבינוני והארוך לא השתנו באופן מהותי. האשלג הינו חיוני ביותר לצמיחה תקינה של היבול. הירידה בביקושים לדשנים בטווח הקצר עלולה להרע עוד יותר את מצב מלאי הגרעינים העולמי, אשר מצוי גם כך ברמה נמוכה יחסית".

אולמן מתייחסת גם למקורות הכנסה של כיל שלא נובעים משוק הדשנים: "יש לציין כי פעילותיה הנוספות של החברה (ברום ומוצרי תכלית) ממתנות את התנודות המשפיעות על פעילות שוק האשלג. מבנה עלויותיה הנוח של החברה (בעיקר מיקום גיאוגרפי) מציב אותה ביתרון מול מתחרותיה ומאפשר לה להציג שיעורי רווחיות גבוהים יחסית".

במגדל ממליצים למכור את כיל

"הסירוב של הקנדים עד כה לחתום עם הסינים נובע בעיקרו מרצון להגן על המחירים בברזיל כשברקע כמובן המשלוחים האחרונים להודו", אומר אמיר אדר, אנליסט במגדל שוקי הון. 

"במידה ואכן תחתום כיל על חוזה אשלג בסין לפני הקנדים הרי שמדובר באכזבה מסוימת שכן ניתן היה לצפות כי תמתין עד למיצוי המו"מ בין הקנדים לסינים בכדי להשיג מחיר גבוה יותר", מציינים במגדל.

"לפי שעה הסדקים שנפערו לפני כחצי שנה בחזית האחידה של היצרניות (עם החתימה על החוזה ההודי) מתרחבים", אמרו עוד במגדל.

"אנו נמצאים במצב בו לא קיימת זהות אינטרסים מוחלטת בין היצרניות השונות וכל יצרנית עושה את החשבון לעצמה וזאת כיוון שלא צפוי מחסור בהיצע", מסבירים במגדל את חוסר ההתלהבות שלהם ממניית כיל במחירה הנוכחי תוך שהם מצמידים לה המלצת מכירה. מחיר היעד של מגדל למניה עומד על 41 שקלים.

תגיות