אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשנות: "לי זה לא יתמוטט"

פרשנות: "לי זה לא יתמוטט"

רעידות אדמה נראות לישראלי הממוצע רחוקות שנות אור ובלתי מאיימות

18.01.2010, 08:11 | דותן לוי
בדיבורים על הסכנות הטמונות ברעידות אדמה אנחנו הישראלים אלופים. הפער בין הדיבורים על היערכות לרעידות אדמה לבין התוצאות בשטח הולך וגדל עם השנים. ועדות היגוי קמו פה למכביר, תקנים נכתבו וחוקים חוקקו, אלא שטיפול מעשי בתחום כמעט לא נראה. במקרה הטוב שומעים על בניין או שניים באחת מערי גוש דן שעבר תהליך לחיזוק מפני רעידות אדמה. ועל המספרים בפריפריה אין מה לדבר כלל.

נורת האזהרה של האיטי הישראלים חלשים בחיזוק חמש שנים אחרי שהושקה התוכנית הלאומית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, אישרה עיריית תל אביב רק חמש בקשות לחיזוק מתוך 46 שהוגשו. הסיבה: ביורוקרטיה ותמריץ כלכלי בעייתי דותן לוי, 48 תגובותלכתבה המלאה

 

הסיבה לכך, מעבר להיבט הביורוקרטי והכלכלי, היא שלציבור הישראלי זה לא ממש מזיז. גם אם מתרחשות רעידות אדמה במקומות רחוקים ואקזוטיים ברחבי העולם, הן נראות לישראלי הממוצע רחוקות שנות אור ובלתי מאיימות. גם המשפט "לי זה לא יקרה" עובר בראשו של כל מי שמתגורר במבנה ישן ומט לנפול.

 

משיחות עם יזמי תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה (תמ"א 38) עולה כי הדיירים שכבר מאמצים את התוכנית מתמקדים בעיקר בהתמקחות על התוספות שיקבלו מהקבלן ולא בטיב הבטון או רמת החיזוק שהמבנה יזכה להן.

 

אם היתה מודעות אמיתית של הציבור היינו שומעים קריאה תקיפה אל ראשי השלטון להאיץ את קידום הנושא, ולא רק בגוש דן. בדיוק כפי שאנו רואים את הציבור מצביע ברגליו כשמדובר בהיבטים אחרים, כמו תעריפי הביטוח או שכר הלימוד. רק לחץ ציבורי יגרום למשרד האוצר לפתוח את הכיס. זה אולי הסיכוי האחרון שלנו לראות את התמ"א מתממשת לפני שהרעש יגיע גם אלינו.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לי זה לא יתמוטט = לי זה לא יקרה
אנחנו כבר רגילים לזה בארץ, רק אחרי כמות דם מסויימת אנחנו מחליטים שאנחנו עושים משהו בנדון, זה בגנטיקה הישראלית. זה נכון לגדר ההפרדה בינינו לבין הפלסטינאים, זה נכון גם לגדרות הפרדה בכבישים האדומים של מדינתנו, זה נכון להגבלות על משק המים והרשימה היא עד כדי אין סופית. לצערנו, רעידת אדמה קשה (מעל ל-6 בסולם ריכטר) תוקפת את ישראל אחת ל-80 שנה, האחרונה התרחשה ב-1927 וזו שלפניה ב-1837, הווה אומר שאנחנו עלולים להיות מותקפים בכל רגע. ההערכה היא שרעידת האדמה הבאה תעבור בעמק בית שאן בואכה חיפה, מעבר לאסון ההומניטרי של רעידת אדמה שישתק את המדינה, אני כולי רעד וחלחלה מהאסון שיתרחש באיזור התעשייה של מפרץ חיפה, שואה אקולוגית זו מחמאה לעומת מה שהולך להיות. כל הכבוד לדותן שנוגע בנקודה כואבת זו, אשמח לקרוא יותר כתבות עם ההקשר הגיאולוגי לנושא רעידות האדמה (כי לקידוחי גז/נפט יש די והותר..) בברכת רעידה נעימה 33
המסיחי מהצפון , כרמל  |  18.01.10
לכל התגובות