אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 המנות הצמחוניות הכי טובות צילום: אוראל כהן

5 המנות הצמחוניות הכי טובות

כדי לאכול אוכל צמחוני טעים לפעמים כדאי לסור דווקא למסעדה המתמחה בבשר. כלכליסט בדק באילו מסעדות תוכלו לאכול עם קרניבורים, וליהנות לא פחות

24.01.2010, 10:38 | גלי וולוצקי

אוכל טוב לא חייב להיות על טהרת הבשר. בכל אחת מהמסעדות הבאות תוכלו לקבל מנות בשריות מהטובות בארץ, אך במעמקי התפריטים מסתתרות מנות צמחוניות נפלאות, שגם הקרניבורים יוותרו למענן על הסטייק היומי. "כלכליסט" בדק איפה תוכלו להצטרף לארוחה עם חובבי בשר, ועדיין ליהנות מאוכל צמחוני מצוין.

פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וגילוף כמהין. מקדש הבשר הוותיק מנפיק באופן קבוע מנות צמחוניות מרשימות, אבל מנת הפולנטה החדשה יחסית היא השיא. צירוף הטעמים מינמליסטי וגאוני: תירס טרי, הרבה חמאה, ביצה עלומה, כמה פירורי מלח ים וגילוף נדיב של פטריית כמהין. מחיר: 58 שקל. איפה: יועזר בר יין, יועזר 2 כיכר השעון, יפו.

פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וגילוף כמהין פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וגילוף כמהין פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וגילוף כמהין

ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמז'ן מיושנת. ניוקי אווריריים ושמנמנים שטובלים ברוטב קטיפתי ועשיר בחמאת כמהין, עם פיסות ערמונים שמוסיפות מרקם נגיס ומתיקות וגילופי גבינת פרמז'ן איכותית שמשלימים את צירוף הטעמים המושלם. מסעדות רבות מגישות מנות דומות, אבל זו הטובה מכולן. מחיר: 78 שקל. איפה: טוטו, ברקוביץ' 4 תל אביב.

ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמז ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמז'ן מיושנת | צילום: צביקה טישלר ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמז

ירקות שורש חורפיים צלויים בשמן זית עם קוסקוס מרוקאי. מנת הקוסקוס הפכה לאחת מחביבות הקהל בתפריט הצמחוני של השף רפי כהן. הקוסקוס האוורירי, שנעשה בעבודת יד מדי יום, משודך לשפע של ירקות אורגניים רכים המשלימים את אחת המנות הטעימות והבריאות שתוכלו להשיג. מחיר: 75 שקל. איפה: רפאל, הירקון 87 תל אביב.

ירקות שורש חורפיים צלויים בשמן זית עם קוסקוס מרוקאי, צילום: אוראל כהן ירקות שורש חורפיים צלויים בשמן זית עם קוסקוס מרוקאי | צילום: אוראל כהן ירקות שורש חורפיים צלויים בשמן זית עם קוסקוס מרוקאי, צילום: אוראל כהן

רביולי עם ארטישוק טרי בציר פורצ'יני ויין אדום. הציר המחוכם מחליף בכבוד את ציר הבקר הקלאסי ומוסיף לטעמי האדמה של הארטישוק עוד נדבך של רכות וקטיפתיות. כמנה ראשונה לקרניבורים או כמנה עיקרית לצמחונים. מחיר: 48 שקל. איפה: אנג'ליקה, ש"ץ 7 ירושלים.

רביולי עם ארטישוק טרי בציר פורצ רביולי עם ארטישוק טרי בציר פורצ'יני ויין אדום | צילום: גיא אסיאג רביולי עם ארטישוק טרי בציר פורצ

חציל בלאדי ממולא פריקי וירקות שורש. חציל הבלאדי המכונף, שטעם בשרו עדין ומתקתק, קלוי וממולא בפריקי ובירקות שורש קצוצים, עם זעתר, אגוז מוסקט וקינמון. כל הטוב הזה מוגש אחרי אפייה קצרה עם גרידת עגבנייה, אורז צהוב ונגיעה של יוגורט. מחיר: 45 שקל. איפה: דיאנא, אל מוטראן 5053, נצרת.

חציל בלאדי ממולא פריקי וירקות שורש, צילום: ערן יופי כהן חציל בלאדי ממולא פריקי וירקות שורש | צילום: ערן יופי כהן חציל בלאדי ממולא פריקי וירקות שורש, צילום: ערן יופי כהן

תגיות