אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהלי קרנות הנאמנות שניצחו ב־2009: אי.בי.אי, אנליסט ורמקו צילום: גלעד קוולרציק

מנהלי קרנות הנאמנות שניצחו ב־2009: אי.בי.אי, אנליסט ורמקו

23 גופים השתתפו במצעד של IFO וכלכליסט שבדק את תפקודם של מנהלי קרנות הנאמנות בשנת הראלי הגדול. אי.בי.אי מוביל את הגופים הגדולים, אנליסט את הבינוניים ורמקו את הקטנים. במקומות השניים: מגדל, מיטב וכוון, בהתאמה

24.01.2010, 14:31 | טלי אילון־מצר

שנת 2009 שזה עתה הסתיימה סימנה כמעט מתחילתה את התאוששות שוקי ההון מהמשבר הכלכלי הגלובלי. אחד הסממנים שביטאו את המגמה בשנה החולפת היה חזרה של הציבור לקרנות הנאמנות, שהלכה והתעצמה ככל שנקפו החודשים.

מנהלי קרנות הנאמנות השכילו, מי יותר ומי פחות, לנצל את הזרמת הכספים המחודשת לקרנות, והתמונה שמתקבלת בסיכום שנת 2009 בענף שונה בתכלית מתמונת הסיכום של קודמתה, 2008.

מי היו מנהלי הקרנות הבולטים ב־2009, אילו מנהלים חדשים טיפסו לקדמת הבמה ומי המנהלים שלא הצליחו לשמר את מעמדם, ונדחקו למקומות האחרונים?

"כלכליסט" ו־IFO מגישים - זו השנה השנייה ברציפות - את מצעד מנהלי קרנות הנאמנות. המצעד, כפי מעיד שמו, מדרג את הישגיהם של מנהלי קרנות, תוך התייחסות לכל הקרנות המנוהלות על ידי כל מנהל כיחידה אחת, ואינו מתייחס להישגיהן של קרנות ספציפיות כאלה או אחרות, שבמקרה כיכבו בליגה שלהן.

מנהלי החברות מתחרים אלה באלה בליגות שונות לפי אפיקי ההשקעה, כשבכל ליגה מתקיימת חלוקה פנימית לשלוש קבוצות גודל, לפי היקף הנכסים המנוהלים על ידי כל בית השקעות. נוסף לדירוגו של כל מנהל בתוך קבוצת הגודל שלו ישנו גם דירוג כללי בליגה (מופיע בטבלאות בסוגריים), בנטרול הגודל.

הדירוג הכללי

 

הדירוג הכללי של מצעד המנהלים משקלל את הישגיהם של המנהלים בכל הליגות.

בדירוג זה משתתפים השנה 23 מנהלים, אשר כל אחד מהם מנהל לפחות עשר קרנות נאמנות שונות.

אי.בי.אי, שכפי שנראה בהמשך מוביל בקבוצת המנהלים הגדולים את הטבלאות בליגות הקרנות המנייתיות והאג"חיות, ניצב במקום הראשון גם בדירוג הכללי. גם כאשר מסתכלים על הליגה הכללית כולה, בנטרול קבוצות הגודל, התמונה בהחלט חיובית: 23 הקרנות שבניהול אי.בי.אי שיפרו לאורך השנה את מיקומן ברשימה הכללית, והצליחו לעלות מהמקום ה־17 למקום הרביעי.

מגדל, אשר לה 80 קרנות נאמנות, הגיעה למקום השני מבין המנהלים הגדולים בדירוג הכללי, והיא מצליחה לשמור על יציבות לאורך השנה כולה. בנטרול קבוצות הגודל נמצאת מגדל במקום החמישי של הדירוג הכללי. את השלישייה המובילה מבין הגדולות בדירוג הכללי סוגרת הראל פיא.

אנליסט, המנהל 18 קרנות, מוביל את רשימת המנהלים בקבוצת הביניים, ומככב בצמרת הליגה הכללית גם בנטרול הגודל, אז הוא ניצב במקום השני.

מיטב, על 55 הקרנות שבניהולו, הגיע למקום השני מבין מנהלי הביניים ולמקום השביעי בליגה הכללית כולה. במקום השלישי במצעד מנהלי הביניים נמצא גם כאן אלטשולר שחם, על 18 הקרנות שבניהולו.

המנצח הגדול של המצעד כולו הוא רמקו. לאורך השנה כולה מוביל מנהל זה לא רק את מצעד המנהלים הקטנים בליגה הכללית, אלא גם את הליגה כולה. את המקום השני מבין הקטנים בליגה הכללית תופס כוון, שהתברג למקום השלישי ברשימה הכוללת (בנטרול גודל) ואת השלישייה הפותחת נועל ילין לפידות, שהגיע למקום השישי ברשימה הכוללת.

מצעד מנהלי קרנות האג"ח

26 מנהלים נוטלים חלק בליגת קרנות האג"ח, אשר סף הכניסה אליה הוא ניהול של חמש קרנות לפחות.

מבין שש המנהלים הגדולים בליגה זו מעניין במיוחד המסע שעבר אי.בי.אי. מנהל זה, אשר לו 13 קרנות אג"ח, עמד בסוף הרבעון הראשון במקום ה־17 ברשימה הכללית (בנטרול גודל) בליגת האג"ח.

מאותו שלב החל שיפור משמעותי ותמידי בתוצאותיו, שהוביל אותו בסוף השנה למקום הרביעי ברשימה הכללית של מנהלי קרנות האג"ח, ולמקום הראשון מבין המנהלים הגדולים.

במקום השני מבין הגדולים נמצא מגדל, המנהל 55 קרנות אג"חיות. פסגות, השלישי מהגדולים, עשה מהלך הפוך לאי.בי.אי, לאחר שעמד בסוף הרבעון הראשון השנה במקום השישי ברשימה הכוללת. מאותו רגע החלה ירידה עקבית, והוא סיים את השנה במקום ה־13 מבין כל המנהלים, בנטרול גודל.

המנצח ברשימת מנהלי הביניים של קרנות האג"ח הוא אנליסט. בית השקעות זה, המנהל תשע קרנות אג"ח, שמר לאורך השנה כולה על מקומו הראשון לא רק מבין המנהלים בקבוצת הייחוס שלו אלא ברשימה כולה.

אפסילון הגיע למקום השני מבין מנהלי הביניים, ובמקום השלישי נמצא שוב את אלטשולר שחם, עם 12 קרנות האג"ח שבניהולו.

במקום הראשון מבין המנהלים הקטנים בקרנות האג"ח נמצא כוון - המנהל חמש קרנות אג"ח. רמקו הגיע למקום השני וילין לפידות לשלישי. כוון ורמקו שומרים על הדומיננטיות גם כאשר בוחנים את הרשימה הכוללת בליגת האג"ח, בנטרול גודל, שם הם תופסים את המקומות השני והשלישי בהתאמה.

ליגת הקרנות המנייתיות

שנת 2009 היתה השנה של המניות, אפיק השקעה שזכה לפופולריות מחודשת בקרב המשקיעים ובקרב מנהלי קרנות הנאמנות כאחד.

18 מנהלים, שלכל אחד מהם חמש קרנות מנייתיות לפחות, משתתפים במצעד ליגת הקרנות המנייתיות.

מבין ששת המנהלים הגדולים מוביל בסוף השנה אי.בי.אי עם שבע קרנות מנייתיות, והוא שמר על מקומו לאורך השנה כולה כמוביל מבין המנהלים הגדולים של קרנות הנאמנות המנייתיות.

במקום השני בקבוצת ייחוס זו נמצא מגדל קרנות נאמנות (המנהל 20 קרנות נאמנות מנייתיות), ולמקום השלישי הגיע הראל פיא.

כאשר בוחנים את מנהלי הביניים, בולט במקום הראשון אנליסט, המנהל תשע קרנות מנייתיות, אף שבדירוג הכללי בליגת המנייתיות הוא נמצא במקום הרביעי.

אחריו נמצא מיטב, המנהל לא פחות מ־17 קרנות מנייתיות, ובמקום השלישי אלטשולר שחם, על שש הקרנות שלו בתחום זה. רק שלושה מנהלים קטנים משתתפים במצעד הקרנות המנייתיות, ולשלושתם חמש קרנות באפיק זה.

הכוכב הגדול מבין הקטנים, וגם בליגה כולה, הוא רמקו - ששמר על המעמד המוביל באפיק זה לאורך השנה כולה. כוון ניהול קרנות נאמנות, שנמצא במקום השני מבין הקטנים, התחיל את השנה בתחתית הטבלה הכללית, אך הצליח להפגין עקביות ולשפר את מעמדו - כאשר בסוף השנה הוא נמצאת במקום השלישי, המכובד מאוד, ברשימה הכוללת.

תגיות