אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט - פרשת קווי אשראי מסתעפת: "יובל רן פעל תחת הזהות שלי"

בלעדי ל"כלכליסט - פרשת קווי אשראי מסתעפת: "יובל רן פעל תחת הזהות שלי"

ההתכתשות בין המעורבים בפרשת קווי אשראי הולכת ומסתבכת: הוד גיל, מקורבו של קובי מימון, הגיש בשבוע שעבר תביעה בארה"ב נגד יובל רן. בתביעה נטען: רן זייף את חתימתו של גיל לצורך פתיחת חברה בארה"ב

27.01.2010, 07:02 | סיון איזסקו

תיבת הפנדורה נפתחת "אני פוחד שאם אני מגיע מחר לארץ, יורים בי" אחרי 13 שנה שבהן הוא מסתתר ביוסטון ונמנע מכל חשיפה, יובל רן פותח את הפה סיון איזסקו, יוסטון, 138 תגובותלכתבה המלאה

הוד (הודי) גיל, חבר ילדות של קובי מימון ושותף עמו בשליטה בחברה הבורסאית פוליגון, יוצא נגד הבעלים לשעבר של חברת קווי אשראי יובל רן. ביום חמישי האחרון הגיש הוד תביעה נגד רן בטקסס, ארה"ב - מקום מושבו של רן ב־13 השנים האחרונות. בתביעה טוען גיל כי רן השתמש בזהותו לצורך פתיחת חברה בשם D.F.R.A.A.M. LLC (או בקיצור DFM). החברה מפעילה את חנות הרהיטים Designer's Furniture Market, הפועלת בפרבר ביוסטון ומנוהלת כיום בידי רן.

גיל נמנה עם הנתבעים בפרשת קריסתה של חברת קווי אשראי. מדובר בתביעת ענק שהוגשה כבר בשנת 2004 נגד 42 נתבעים, בהם חיים צוף, קובי מימון ויובל רן, בטענה שהם חברו יחד כדי לבזוז את קווי אשראי, ועקב סדרה של מעשי תרמית והונאה התפרקה החברה לבסוף. התביעה הוגשה על ידי המפרקים, עו"ד יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ', והפסדי התובעים הוערכו בחצי מיליארד שקל, נכון למועד הגשתה.

בנוגע לגיל נטען בתביעה כי הוא "פועל כעושה דברם של קובי מימון וחיים צוף ומועסק על ידיהם בחברת verno בהולנד". המפרקים גם טוענים בכתב התביעה כי ביצע עסקאות עם קווי אשראי.

"כתובת אימייל פיקטיבית"

 

רן אמר בראיון ל"כלכליסט" ביום ראשון בשבוע שעבר כי בכוונתו לחשוף בפעם הראשונה את הנסיבות האמיתיות לקריסתה של קווי אשראי. כמו כן הצהיר רן שבכוונתו לחשוף מעשי הונאה שממשיכים להתקיים בשוק ההון המקומי ובשווקים שמעבר לים.

בתביעה גיל מציין שהוא תושב הולנד וכי ההיכרות בינו לבין רן נוצרה באמצע שנות התשעים. לטענתו, ב־13 במרץ 2009 הוקמה חברת DFM, ולצורך מסמכי ההתאגדות של החברה נעשה שימוש בשמו ובזהותו ללא ידיעתו וללא קבלת אישור ממנו. גיל טוען כי "החברה היא מעשה הונאה, הוקמה במרמה ונעשה בה שימוש בלתי חוקי על ידי רן". עוד טוען גיל כי שמו נרשם ברשם החברות בארצות הברית כמנהל החברה וכי שמה של חברת צ'סני אסטייטס, אשר לדבריו שייכת לו, נרשם כשמה של מקים החברה.

למי שייכת צ'סני אסטייט?

 

נוסף על כך, טוען גיל כי שבועיים אחר כך, ב־31 במרץ 2009, הוגש לרשם החברות מסמך שעליו חתום גיל. המסמך נושא חותמת וחתימה של נוטריון, ובו מייפה גיל את כוחו של רן לתפקיד מנהל החברה במקומו. גיל טוען כי הוא לא לקח חלק, לא אישר ולא חתם על המסמך וכי כלל לא היה מודע לכך שרן לכאורה השתמש בשמו. עוד טוען גיל כי רן פתח חשבון אימייל שכתובתו hodigil1960@gmail.com ללא אישורו וללא ידיעתו. גיל טוען כי חשבון אימייל זה נפתח כדי להשתמש בזהותו בתכתובות דואר אלקטרוני.

חנות הרהיטים הנוכחית בניהולו של רן הוקמה במרץ השנה, לאחר שרשת חנויות הרהיטים הקודמת שהפעיל תחת המותג ברנדון נסגרה בסוף 2008. בשנה זו עזב גיל את יוסטון. העובדים והמלאי בחנויות ברנדון פעלו תחת חברת verno USA, חברה־בת של חברת צ'סני אסטייטס - חברה שגיל טוען בכתב התביעה כי היא נמצאת בבעלותו. אדם שהיה מנהל באחת החנויות של רן סיפר ל"כלכליסט" כי הוא ויתר העובדים והמלאי עברו עם רן לחנות החדשה שהוקמה.

אותה חברה, צ'סני אסטייט, הוצגה על ידי חיים צוף, מי שרשום כבעל השליטה בקבוצת ישראמקו, בבית משפט בדרום אפריקה כחברה שנמצאת בשליטת צוף.

מרן נמסר בתגובה: "התביעה האמורה טרם נמסרה לי. לפי סגנון הפעולה של מגישי התביעה, נראה שהתביעה גם לא תימסר לידיי. אם היא תימסר, נוכיח בקלות שהיא חסרת שחר, רצופה שקרים ומאפיינת את ההתנהלות של אלו המחפשים להפעיל לחצים עליי, על משפחתי ועל כל אלו המחפשים להוציא את האמת לאור. הטענות מופרכות".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אפשר גם בלי חברות האשראי
כל העולם השתגע בעקבות פרסומות של חברות האשראי וחושב שהכי נוח לשלם באשראי וזה גרוע מאוד. ברגע שאזרח נותן את כרטיס האשראי לבעל עסק ולא חשוב אם זה באינטרנט או ידני בעל העסק מחזיק את מספר האשראי שלכם לעד. למרות שרוב הסיכויים שבעל העסק לא יעשה שימוש לרעה בכרטיס אבל יש גם עובדים בעסק שפחות מעניין אותם הצלחה כלכלית של הבעלים. ולא חשוב שמספרים לכם שזה נמחק כי זה לא חברת האשראי מחייבת אותו להחזיק בפרטים שלכם למקרה שהעסקה תוכחש. וגם לצורכי מס שאם מס הכנסה יבוא לבדוק מאיפה ההכנסה הזו. במקום זה אפשר לגשת בקלות לאתר של הבנק שלכם היום יש לכל הבנקים אתר אינטרנט (אפשר אפילו מהנייד שלכם) ולבצע העברה לחשבון של העסק שממנו תרצו לקנות בדרך זו העסק יקבל בדיוק את מה שתסכימו לתת לו ולא אגורה אחת יותר הבעיה היחידה שיש בדרך זו , זה שהבנקים צריכים לתקן או שבנק ישראל יכריח אותם לעשות. זה את האפשרות לבטל את העברה במידה שלא תתקבל תמורה וגם את האפשרות של בעל העסק לבטל את הזיכוי לחשבונו ולהחזיר כסף ללקוח אם הוא לא מסוגל לספק את המוצר/שרות. כך הלקוח יכול להיות רגוע שלאף אחד אין אפשרות לקחת לו כסף ללא ידיעתו בעתיד ולא יהיה חייב לבדוק את הכרטיס שלו כל דקה. פשוט לבעל עסק נוח לקבל אשראי מלקוח ואז להשתמש בחשבון הבנק של הלקוח כבשלו ולקחת מתי שמתחשק לו כסף מהלקוח והכי כמה פעמים ראיתם חיוב כפול או חיוב גבוה יותר ואז כשהתקשרתם אמרו לכם "סליחה טעות". מקווה שמספיק אנשים יקראו את זה ונשים סוף לחוסר האונות שהקרטל של חברות האשראי ויזה כאל ויזה לאומי וישראכרט יעלם כמו הדינוזאורים. חוץ מזה ויזה וישראכרט הם חברות מארה"ב למה הם צריכות לקחת מכל עסקה בישראל אחוזים למה לא לתת לבנקים ישראלים להרוויח את העמלה וכך גם העמלה בבנקים תרד וגם הכסף הישראלי ישאר בישראל.
רומן , פת  |  30.04.11
6.
הגיע הזמן להפסיק לתת למושחתים לעשות מאיתנו שקשוקה!
המדינה צריכה לגבות את המפרקים שעושים עבודת קודש ונלחמים תוך כדי מול הגורמים היותר חזקים ומקומבנים במשק. אם הפסיקה המטומטמת של אתמול (בטח הוא לא קיבל את הזימון למשפט..בטוח..)אז מדינת ישראל מיישרת קו עם יחסי ההון שלטון שמשתלטים על כל חלקה טובה ומרפדת את מושחי הבעיכובים בירוקרטיים שונים ומשונים שיצילו אותם מגילוי האמת.. זוהר גושן,מבקר המדינה,מחלקת הכלכלה של הפרקליטות-קדימה לעבודה,עיתונאים לא צריכים לעשות במקומכם את התחקיר-בשביל זה יש לכם סמכות מטעם המדינה-בשביל להגן עלינו האזרחים!
ישראלי עצבני , הרצליה  |  28.01.10
לכל התגובות