אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הון אנושי: הרשת החברתית של השבוע צילום: עמית שעל

הון אנושי: הרשת החברתית של השבוע

אלקטרודות למוח של הצרכן במוזיאון תל אביב - טקס חלוקת פרסי מוצר השנה

28.01.2010, 10:11 | ארי ליבסקר

אנשים אוהבים לקבל פרסים, ואין זה משנה על מה ובאיזו מסגרת. זה יכול להיות פרס נובל על גילוי הריבוזום, פרס ראשון על חדשנות בקטגוריית חומר לניקוי אסלה או פרס על סדרת תחבושות היגייניות. אל תבינו אותי לא נכון, איני מזלזל לרגע באלה שמקדישים את חייהם לניקוי אסלה או לתחבושות היגייניות. להפך, אני מעריך ומוקיר אותם. אפילו הגעתי ליום חגם המיוחד, פרסי מוצר השנה, שנערך ביום ראשון במוזיאון תל אביב.

אולם הכניסה של המוזיאון היה גדוש במנכ"לים ובסמנכ"לים ובאחראים לתחומי פיתוח שונים, שבאו לטפוח זה לזה על השכם ולהעניק לעצמם פרסים. רמי לוי, שאיכשהו הצליח להסתנן החוצה באמצע הטקס, אמר שזה אירוע חשוב לצרכנים, כי מדובר במעין תו איכות. אני נזכרתי במותג "אובייקטיבי", אבל העדפתי לשכוח מיד. שאלתי אם זה משנה לצרכנים שלו, והוא אמר שהוא לא בטוח. לוי גם לא היה ממש מודאג ממינויו של ריצ'רד האנטר למנכ"ל שופרסל. הוא ימשיך להיות האלטרנטיבה הזולה.

שמחה סיגן ואבינועם בורג, צילום: עמית שעל שמחה סיגן ואבינועם בורג | צילום: עמית שעל שמחה סיגן ואבינועם בורג, צילום: עמית שעל

מולנו חלף אלי גידור, סמנכ"ל בשופרסל, שהלשונות המלחשות שיבחו אותו על ההתמודדות עם המבטים שהופנו אליו במהלך הערב לאור העובדה שהחלפת המנכ"ל עלולה לגרור שינויים פרסונליים בצמרת שופרסל.

צבי ויליגר מוילי פוד ביקש מהצלם שנעשה תמונה משותפת לו, לרמי לוי ולאלי גידור. הוא רץ אל השניים, אחז את ידיהם בכוח, וכמעט כפה עליהם את התמונה. השניים נראו נבוכים בתחילה, אבל בהמשך הערב הסתודדו ביניהם ונראה כי שמחו על המפגש.

צבי ויליגר, אלי גידור ורמי לוי, צילום: עמית שעל צבי ויליגר, אלי גידור ורמי לוי | צילום: עמית שעל צבי ויליגר, אלי גידור ורמי לוי, צילום: עמית שעל

יצחק קאול, שנמנה עם צוות השופטים, אמר שהמשק הישראלי צריך להשקיע יותר בחדשנות. אין ספק שהוא צודק, כי חלק גדול מאוד מהזוכים היו מוצרים עולמיים של תאגידי ענק. אבינועם ברוג, לעומת זאת, התגאה בפטריוטיות בכך שהחברה שלו המציאה מוצר חדש שבו מחברים אלקטרודות לראש הצרכן ומאפשרים להבין כיצד הוא מגיב למוצרים השונים שהוא רואה בפרסומות. ומה לגבי הפרטיות של האדם? שאלתי. ברוג צחק.

את מיכאל עזר, מנכ"ל מטרנה, שאלתי מדוע במחלקת היולדות באיכילוב נתנו לי לאחר לידת בתי רק סימילאק, והוא אמר שיש תחרות גדולה על החדרת מזון תינוקות לבתי חולים, ואיכילוב ידוע במשך שנים כמאחז של סימילאק. תל השומר, לעומת זאת, הוא שלהם.

יצחק קאול, צילום: עמית שעל יצחק קאול | צילום: עמית שעל יצחק קאול, צילום: עמית שעל

האורות כבו והטקס החל, אבל נדמה היה שאיש לא מתעניין בנעשה. כמו במופע של לאונרד כהן, כמעט מכל מושב נדלקו אורות הסלולריים, ואנשים היו עסוקים בהעברת מסרים. באמצע הטקס הופיעה פנינה רוזנבלום, שהתלוננה בקול על כך שחברות זרות זוכות בפרסים ולא חברות ישראליות. המלצתי לה לחבור ליצחק קאול.

להענקת הפרס לחברה החדשנית של השנה, פרוקטר אנד גמבל, הוזמן מנכ"ל סופר־פארם ליאור רייטבלט, שרכש באחרונה דירה ב־4 מיליון דולר בפרויקט היוקרתי "מאייר ברוטשילד". הדבר עורר מרמור קל, כיוון שחברת ניו־פארם, שנתנה את החסות, או המשביר, שגם הוא נתן חסות, היו אמורים להעניק את הפרס. רייטבלט גם התבלבל בסדר קריאת השמות, מה שהוביל לשורת פשלות משעשעות ולחילופי דברים בין קריין הרצף למנחה הנבוך של הערב. כל זה שעשע מאוד את הקהל המשועמם, שפרץ בצחוק. כששאלתי את מנכ"ל סופר־פארם לפשר העניין, הוא הגדיר את הערב כמשעמם ויבש מאוד.

ביציאה מהמוזיאון חילקו תיק ענק עם מוצרים של החברות הזוכות. גשם חזק החל לרדת, וכולם התאספו מתחת למתחם המקורה. אבינועם ברוג, שלא בחל באף מתנה, שלף לפתע מטרייה אדומה, בצבע זהה לזה של התיק שעליו היה הלוגו של "מוצר השנה". לחלק היה נדמה שחילקו גם מטריות, אך ברוג, אחיו של הרמטכ"ל לשעבר ושר הביטחון בהווה, הרגיע את הנוכחים באומרו שהוא בא מצויד מראש והמטרייה היא שלו.

 לכתבות נוספות במוסף "כלכליסט" לחצו כאן

 

תגיות