אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בישראל יש ידע עצום בתחום מדעי החיים - אבל אין מנהלים שיתרגמו אותו לתעשייה" צילום: עידן גרוס

"בישראל יש ידע עצום בתחום מדעי החיים - אבל אין מנהלים שיתרגמו אותו לתעשייה"

כך סבור פרופ' שלמה נוי, סמנכ"ל מו"פ בשיבא, שדיבר בכנס פתיחת מסלול הלימודים לתואר שני בהתמחות בביו-רפואה במכללה למינהל. יו"ר סינרון שמעון אקהויז: תעשיית הביוטק תיצור ביקוש למנהלים מצוינים

28.01.2010, 17:06 | מאיר אורבך

תעשיית מדעי החיים הישראלית סובלת ממחסור במנהלים מקצועיים ובהכשרה בתחום. כך הסכימו המשתתפים בפאנל שנערך במכללה למינהל לרגל השקת מסלול חדש לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות בביו-רפואה.

פרופ' שלמה נוי, סמנכ"ל מחקר ופיתוח במרכז הרפואי שיבא תל השומר, אמר בפאנל שיש בישראל ידע עצום ותשתית מחקרית - אך חסר ידע ניהולי. לדבריו, "כולם אצלנו רצים לפיתוח, ונוצר חוסר אמיתי בשכבת מנהלים מקצועיים שיתרגמו את הידע והמחקר לתעשייה ישראלית משגשגת".

גם ד"ר יפית שטרק, מנהלת רפואית ראשית בטבע, הסכימה שמה שנדרש כעת לתעשיית מדעי החיים הישראלית זו תשתית של מנהלים מקצועיים שיכירו את האספקטים העסקיים והרגולטוריים הייחודיים לתעשיית הביו-רפואה, שלדבריה, עושים את הכלכלה של העולם הפרמצבטי לשונה מאוד מהכלכלה הרגילה.

משתתפי הפאנל. מימין: פרופ משתתפי הפאנל. מימין: פרופ' אבי קרסיק, ראש התוכנית; פרופ' שלמה נוי, סמנכ"ל מו"פ במרכז הרפואי שיבא; פרופ' עדי ערמוני, דיקאן ביה"ס למינהל עסקים של המסלול האקדמי במכללה למינהל; יעל מרגולין מנכ"לית גמידה סל; וד"ר ירון דניאלי, המנהל האקדמי של התוכנית | צילום: עידן גרוס משתתפי הפאנל. מימין: פרופ

לדברי ד"ר שמעון אקהויז, יו"ר סינרון מדיקל, כמו בתעשייה הצבאית - שבה עסק 17 שנה - גם בתעשייה הרפואית נדרש מהמנהל לעבוד בסביבה ייחודית ומרובת משתנים. אקהויז הביא נתונים שלפיהם, למרות המשבר העולמי, 70% מההשקעות בישראל בשנת 2009 היו בתחום הרפואי. להערכתו, סיכויי ההצלחה של תעשיית הביוטק הישראלית הם גבוהים ביותר ואין ספק שתעשייה זו תייצר ביקוש למנהלים מצוינים. כמו כן השתתפו בכנס מנכ"לית גמידה סל ד"ר יעל מרגולין, ואלקה ניר, שותפה מנהלת בקרן גיזה.

המסלול החדש נועד להכשיר סטודנטים לעסוק בתחומים השונים של תעשיית מדעי החיים, תוך הענקת יסודות ניהוליים יחד עם כלים של מחקר, רקע בתחום הרפואי והבנת האספקטים הרגולטוריים, האתיים והכלכליים של תחום הביו-טכנולוגיה והרפואה בישראל. בראש התוכנית יעמוד פרופ' אבי קרסיק, ומנהלה האקדמי הוא ד"ר ירון דניאלי.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
"כולם אצלנו רצים ל..." עוד תואר יקר ומיותר במנהל עסקים
כדי לנצל את הידע המחקרי הקיים בארץ יש צורך בכסף שיושקע במשך שנים (רבות) בחברות חדשות וחברות קטנות כדי שיוכלו לרוץ למרחקים ארוכים ולא בשכבת מנהלים עם "התמחות בתחום הביו-רפואי". ואין ברירה, הכסף צריך לבוא בעיקר מהמדינה כיוון שזמן הפיתוח הוא ארוך מאוד והסיכון גדול ומשקיעים פרטיים וקרנות מחפשים את הרווח המהיר. תעשיות מדעי החיים בארץ מורכבות בעיקר מתחום המכשור רפואי בו יש כמות חברות גדולה יחסית והוא קרוב יותר באופיו ל"הייטק המסורתי". אנשי רגולציה וניסויים קליניים צוברים את נסיונם בתוך החברות האלה וחלקם הופכים לעצמאים בתחום, אך הנסיון הוא הכרחי ותואר ב"ניהול" לא יעזור כאן. תחום נוסף הוא הפרמצבטי (טבע לדוגמא) בו ההשקעה הן מבחינה כספית והן מבחינת זמן היא גדולה מאוד, וקשה מאוד להקים סטרטאפים (בטח שמצליחים) בתחום. לכן הסיכוי שחוקר שאין לו גיבוי של משרה באקדמיה או חברת תרופות גדולה מאחוריו יצליח להרים מיזם כזה הוא קלוש. גם בתחום הזה, הידע והנסיון נצברים בחברות בעריכת ניסויים קליניים והגשות ל-FDA ול-CE. אז כמו שאומר נחמיה שטרסלר: "שלא יעבדו עליכם"..
פרופסורים , בע"מ  |  29.01.10