אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חתונה מאתגרת צילום: גלעד קוולרצ'יק

חתונה מאתגרת

האם אלי ברקת יהפוך את בעיות האגו בדש לטובת דש איפקס?

31.01.2010, 08:12 | הדר רז

בעל הבית החדש בדש איפקס זרק השבוע לאוויר יעד יומרני: תשואה שנתית של כ־20% על ההשקעה. בהנחה שהוא מתכנן לממש את השקעתו בעוד כחמש שנים, הרי שבמונחי ריבית דריבית, מדובר בשווי של כ־2.5 מיליארד שקל לבית ההשקעות.

על פניו מדובר ביעד רחוק אמנם, אך בהחלט בר השגה. לשם השוואה, האחרונה שעשתה אקזיט גדול בענף בתי ההשקעות הישראלי היא קרן יורק, שחתמה לאחרונה על מכירת אחזקותיה בפסגות לקרן אייפקס. במסגרת המכירה היא תקבל כ־1.8 מיליארד שקל - תשואה של כ־180% על השקעתה המקורית שבוצעה לפני כשלוש שנים, או תשואה שנתית ממוצעת של 41%.

חברת ביטוח קטנה

אלי ברקת היה חותם על זה היום בשתי ידיו. אלא שכיום השוק הרבה יותר תחרותי, והנכסים הגדולים כבר נרכשו מהבנקים. מה שברקת יכול לעשות היום הוא לרכוש את הרוכשים, או לקנות בתי השקעות קטנים יחסית. תגי המחיר שנוקבים המוכרים היום גבוהים לו מדי, אבל ההימור שלנו (למרות הפרסומים) הוא שברקת יעדיף ללכת על בטוח ולרכוש חברת ביטוח קטנה דוגמת איילון או הכשרה ביטוח. בכל מקרה, לרכוש חברת ביטוח זה לא כזה פשוט.

כולם מנצחים

ברקת הגדיר אתמול את העסקה כמצב של Win-Win. מבחינתו, עוד לפני שעשה מהלך אחד, בית ההשקעות כבר הגיע בבורסה לשווי לפיו נרכש, ואף ייצר תשואה עודפת של כ־7% על מדד ת"א־100. מצד אחד, שוק ההון מאותת לברקת ולצוות הניהול שלו שהוא מעניק לו קרדיט. מצד שני, כדאי לו מאוד לעמוד בציפיות אלו. דש איפקס היא לא עוד חברת הייטק פרטית, שהשקעותיה מתנהלות בספרים החסויים של חברת ההשקעות הפרטית של ברקת. ההפך הוא הנכון - וכל טעות שתיעשה כאן תחתוך לברקת חלק מהשווי של הנכס שרכש.

אחד הדברים שעמם ייאלץ ברקת להתמודד בזמן הקרוב היא בעיית אגו. בדש איפקס יש ארבעה מנהלים בכירים: ויקטור שמריך ועידו נויברגר, מנכ"לים משותפים בדש איפקס; קובי לוינסון, מנכ"ל דש; וגבי רביד, שאמורה להתמנות לתפקיד היו"ר בקרוב. כולם יצטרכו להסתדר יחד, ומי שמכיר את הנפשות הפועלות מבין שזה לא עניין של מה בכך.

מצד שני, אם החתונה המרובעת הזו תצליח, יש כאן כוח אש ניהולי שלא יהיה ניתן להתעלם ממנו. כוח שגם עולה לחברה לא מעט. ב־2008 הסתכמו הוצאות שכר שלושת המנכ"לים בכ־8 מיליון שקל, ולסכום זה צריך להוסיף כמובן את ההוצאה על היו"ר החדשה שהצטרפה לבית ההשקעות.

אותה יו"ר הולכת לעמוד בראש האופרציה הזו. רביד, שנאלצה לעזוב את תפקידה כמנכ"לית פסגות לפני שלוש שנים בעקבות בדיקת רשות ניירות ערך, רוצה להוכיח שגם היא יכולה לייצר אקזיט לא פחות טוב מבן טיפוחיה, רועי ורמוס, מנכ"ל בית ההשקעות הגדול בארץ - פסגות.

תגיות